| Message |
|
|
|
Frumos rau chelmonul! Mi se par unii dintre cei mai frumosi pesti de reef.
Important este ca mananca si ca e sanatos. Ma gandesc ca se va obisnui in timp sa manance si hrana din apa.
|
 |
|
|
|
Dimensiunea acvariului in care vrei sa o tii este perfecta, dar sfatul meu este sa nu iti iei stea de mare intr-un acvariu mai nou de 6 luni ca altfel e posibil sa moara de foame.
Eu personal le prefer pe cele portocalii si albastre.
|
 |
|
|
|
Multumesc pentru explicatii!
|
 |
|
|
|
Foarte frumos acvariul! Felicitari!
Detaliaza te rog cu dozarile home made. Ce cloruri si sulfari si in ce cantitate.
|
 |
|
|
|
Rezolvat!
Se poate inchide
|
 |
|
|
|
Vand sau schimb:
- Creveti Peppermint - 60 ron/buc sau 100 ron/2 buc
- Anemona Actinia Equina rosie - 40 ron - cu tot cu piatra din poza
- Stea Sarpe - 60 ron
- Stea de nisip Astropecten Polyacanthus - 50 ron
- Stea Echinaster Sepositus - 100 ron
- Arici Sphaerechinus Granularis - 60 ron/buc - sunt cei 2 din poze
- pagurul din poza (e din cel cu picioare rosiatice ca in primul post) - 20 ron
Caut la schimb:
- pompa de valuri RW 4
- Matrix
- Siporax
- 1 cap Euphyllia Glabrescens
- Skimmer BM NAC 3+ / NAC 3 / Curve 5
- posibil sa ma intereseze si alte schimburi
Avand in vedere faptul ca au trecut caldurile pot trimite si in provincie cu metoda aleasa de voi (impachetat si transport), dar nu imi asum pierderile.
Schimb numai in Bucuresti!
|
 |
|
|
|
Doua din ele le am de ceva timp. Le-am avut in acvariul vechi unde erau cam inghesuite. Asta a fost una din cauzele pentru care am vrut un acvariu mai mare.
Dar dupa ce am pus acvariul asta in functiune si eu am inceput sa ma gandesc ca ar fi prea multe.
|
 |
|
|
|
Trei le-am cumparat si una am avut norocul sa o gasesc la snorkeling in Grecia.
|
 |
|
|
Miercuri am am pus apa in acvariu.
Pana la urma am facut acvariul de 153L si sump-ul de 90L. Astea au fost dimensiunile maxime ca sa intre acvariul in locul unde trebuia.
Momentan e cam golas mai ales la corali, dar sper sa ii imbunatatesc aspectul cu timpul.
|
 |
|
|
|
Se vinde piatra din poze.
Sunt 4,75 kg.
Pret 45 ron/kg sau 200 ron toate.
Accept schimb cu skimmer BM Curve 5 + diferenta din partea mea.
|
 |
|
|
|
Donez peste Serranus Hepatus Trieste.
E sociabil - mananca crevete congelat sau artemia din penseta.
Problema este ca nu stiu daca ar ataca sau nu vietati mai mici decat el (are cam 3-4 cm) si imi este teama sa il bag in acvariul mare ca nu stiu daca il mai pot prinde.
Cu melcii, alti pestisori, stele de mare sigur e ok. A convietuit cu ele 1 luna in pace.
|
 |
|
|
|
Vand sau schimb:
- Anemona Actinia Equina rosie - 50 ron
- Stea Sarpe - 60 ron
- Stea de nisip Astropecten Polyacanthus - 60 ron
- Stea Echinaster Sepositus - 120 ron
- Arici Sphaerechinus Granularis - 60 ron/buc - sunt cei 2 din poze
- pagur cu cochilia mai frumoasa decat in poza de pe prima pagina (vad cum fac sa il prind la poza zilele astea)
Caut la schimb:
- pompa de valuri RW 4
- Matrix
- Siporax
- Skimmer BM NAC 3+ / NAC 3 / Curve 5
- posibil sa ma intereseze si alte schimburi
Avand in vedere faptul ca au trecut caldurile pot trimite si in provincie cu metoda aleasa de voi (impachetat si transport), dar nu imi asum pierderile.
Schimb numai in Bucuresti!
|
 |
|
|
|
Confirm cele spuse de um02122. In cazul meu arici mov cu alb, melci euplica si inca un fel de melci au facut minuni. Ariciul rade efectiv tot de pe pietre.
|
 |
|
|
|
Frumos aranjamentul, frumos acvariul per total!
Combinatia de Ocellarisi negri cu portocalii mi se pare ca se vede super. La combinatia asta sper sa ajung si eu anul viitor.
|
 |
|
|
|
La comoda se pune de obicei cadru din teava rectangulara sudata. Eu asa am facut. Iti tine comoda si din PAL, dar cu intaritura H pe mijloc, gen comodele Juwel.
Mie intotdeauna mi se pare mai ok sa iti faci pe bucati ca sa nu dai banii pe echipamente pe care ulterior o sa le schimbi. Mi se pare o idee buna cea cu acvariul diy.
Pieptanul din plexi l-am lipit de sticla cu silicon de acvarii si e ok.
55 cm inaltime mi se pare mult, dar aici poate te sfatuieste cineva care are acvariul mai inalt. Eu l-am facut de 43 cm inaltime si sa am pe la 40 coloana de apa.
|
 |
|
|
|
Eu la acvariul de 64L am folosit ventilatoare (2 veri la rand), legate la un controller de temperatura si a fost ok. Evaporare mare, dar ma asteptam la asta. La acvariul de 153L pe care il fac acum tot cu ventilatoare o sa racesc apa.
|
 |
|
|
|
Am cumparat.
Se poate inchide! Multumesc!
|
 |
|
|
|
Vand sau schimb:
- Anemona Actinia Equina rosie - 50 ron
- Stea Sarpe - 60 ron
- Stea de nisip Astropecten Polyacanthus - 60 ron
- Melci Cerith - 15 ron/buc
- Crevete Spotted BumbleBee - 50 ron - Atentie! Specia aceasta mananca asterine
- Melci Euplica - 15 ron/buc adult sau 10 ron/buc pui
Caut la schimb:
- Pompa de valuri Koralia 1600 sau 3200
- pompa de valuri RW 4
- Matrix
- Siporax
- Skimmer BM NAC 3+ sau NAC 3
Doar in Bucuresti pentru ca nu pot garanta ca ajung vii.
|
 |
|
|
|
Valabil
|
 |
|
|
|
Pentru cei interesati, anemonele nu au mai ajuns la mine. Din cate am inteles nu au putut fi dezlipite vii de pe piatra.
|
 |
|
|