[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: euro2me
Forum Index » Profile for euro2me » Messages posted by euro2me
La 18 la metrou c-tin gerogian sau p-ta minis e ok ?

Au cam 10-15 cm, azi le-am taiat din tufa din poza (cele rosii).

Predare metrou c-tin georgian

mesaj pm
Depinde ce plante ai, un cub plantat poate contine un singur microsorium sau cateva anubias nana, pentru care nu-ti trebuie decat ceva fosfati, fara co2 si alti fertilizanti, fara neoane scumpe etc., dar daca vrei plante fitoase ....
Mie cand imi cade bomba triplez easy carbo si e ok, as pune mai mult dar mi-e ca-mi bat obrazul pestii.

moisei, ai aviz ISU ?

Cel mai important nu e raportul NO3-PO4 ci sa le mearga f. bine plantelor, atunci nu vei avea alge. Vezi ce plante ai, ce necesitati din cele doua au si da-le cat cer. NO3 = 7 poate fi suficient, de ce sa-l duci la 20 ? Intr-un acvariu mic, ca al tau, fertilizarea macro poate fi inutila, rahatul pestilor si resturile de mancare s-ar putea sa produca suficienti nutrienti macro.
Cu CO2 pare a fi ok, dar tot plantele iti spun adevarul, apar seara ceva bule pe dosul frunzelor?
bba-ul il ai din cauza nivelului mic de co2 raportat la lumina/fertilizanti. Solutia: mai mult co2 si mai putina lumina (intensitate si durata), iar fertilizanti "dupa gust", adica in raport cu testele.

gsa il ai din cauza raportului PO4 / NO3 prea mic. Solutia: mai mult PO4; sunt unii care reusesc sa evite algele chiar si pe anubias expus la lumina mare, pt. ca au creat un raport PO4 / NO3 f. mare.

La testul kh (cel putin la al meu - Aquili) nu trebuie culori, pui cate o picatura si la un moment dat culoarea apei se schimba brusc in portocaliu. Cate picaturi ai pus pana sa se schimbe culoarea = kh-ul apei. Iti pot imprumuta eu testul, ca oricum nu-l folosesc decat rar.

kh-ul e aproximativ constanta (a apei de la robinet), tu reglezi debitul de co2 astfel incat PH-ul apei sa ajunga la o valoare a carei intersectie cu kh, in tabel, sa fie in zona verde. De exemplu, eu am kh-ul 5 in titan, deci imi trebuie un ph 6.8 - 7.0 (15-24 ppm CO2) , daca e mai mic tipa pestii, daca e mai mare tipa plantele.

Regula generala ar fi ca NO3 trebuie sa fie 10 x PO4.

Cat despre relatia PH - KH (duritate carbonica) - CO2 :

s-au dat, multumim

Vreo 10-15 fire de 15-20 cm,

crescute cu co2 si fertilizanti,

predare metrou titan

mesaj pm
La bomba nu poti pune robinet, altfel se aduna presiunea in ea si explodeaza, trebuie s-o lasi in pace, cat scoate asta e.
Singura solutie e sa pui un T si sa lasi excesul de presiune sa iasa in camera (o sa dormi "beton" cu CO2 crescut).

La 20l ai tai cred ca e tocmai potrivita o sticla de 0,5 l
1. problemele sunt la frunzele batrane, de regula asta e lipsa de macro: fosfati si nitrati
2. ai multa lumina (am inteles ca ai 2 lampi 15w + 22w) la 20 de litri, in principiu e mult desi nr de wati nu spune f. mult despre puterea becurilor.
3. cred ar trebui si co2 la asa o lumina

La mine a facut asa cand am dublat lumina fara sa suplimentez proportional. Plus ca microsorium e o planta cu crestere lenta si la socuri de lumina nu poate absorbi brusc mai multi nutrienti , chiar daca ii dai. Ulterior va da frunze noi, dar nici cele "ruginii" la varfuri nu-s chiar urate
am patit si eu faza cu spuma la suprafata, si cand ma uit mai bine, ce sa vezi ? pe fundul acvariului era un decor nou: o cutie de heineken
@ defrostbite: vezi ca buza filtrului trebuie sa fie sub apa cu vreo 5mm, in felul asta apa se duce cu putere mai mare spre latura opusa si se creeaza circuit.
Daca e deasupra apei, apa filtrata o ia in jos si e preluata din nou de filtru, nu mai trece prin tot acvariul.

Cauta un mediu filtrant mic gen siporax mini sau eheim substrat pro si filtrul ala cred ca va face fata la nano-ul tau. Vata trebuie schimbata la o saptamana, chiar daca nu vezi mare mizerie, altfel substantele rezultate din putrezirea resturilor vor favoriza alge, de aia multi vad ca apar alge la iesirea din filtru.

@adriansd
microsorium trebuie tinuta la lumina mica, mai ales ca astat mult intr-o galeata in semi-intuneric si va suferi un soc, daca ii dai fosfati su easy carbo va creste si va da frunze noi
mai repede
unele plantute s-au curbat putin pt ca au stat la suprafata si s-au orientat dupa lumina, dar isi vor reveni

S-au dat, multumim
- alternanthera ~ 5 fire 5-10 cm
- micranthemum ~ 15 -20 fire
- microsorium : - o tufa ~ 15x15 cm pe buturuga; - 2-3 pui de 5 cm

predare metrou titan

mesaj pm

http://www.fishlore.com/fishforum/fish-tank-filters/154856-finnex-px-360-compact-canister-filter-small-tanks.html

Corect, cu cat filtrul e mai jos fata de acvariu cu atat munceste mai mult sa impinga inapoi, plus ca vei avea furtune mai lungi de curatat.

Ce vrei tu e cam asa:

http://www.popscreen.com/p/MTU5Mjk2MDQ1/Aquarium-Fish-Tank-Boyu-External-Filter-Canister-150L-H

anunt valabil

am uitat sa mentionez ca plantele au fost crescute cu co2 si fertilizanti, ceea ce va doresc si dvs.
Eheim Substrat Pro e mediu de filtrare biologica, ca urmare trebuie sa stea ... ai ghicit, in filtru (in toate cazurile).

Vezi pozele de mai jos pentru asezarea corecta a mediilor intr-un filtru:

https://www.akwarystyczny24.pl/images/Eheim/FiltryZewnetrzne/Classic/2211Plus2.jpg

http://www.eheim.sk/image/filtry/classic/media%20plus%20substrat%20pro.jpg

Forum Index » Profile for euro2me » Messages posted by euro2me
Go to: