[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Alexaner
Forum Index » Profile for Alexaner » Messages posted by Alexaner
nu mai are ce sa mute... a curatat ancistrusul tot ...oricum a fost prima depunere a lor
in seara aceasta am observat ca pe in-ul de la filtrul extern au depus scalarii... ambii stau si pazesc zona respectiva...nu lasa pe nimeni sa se apropie... mentionez ca in acvariu mai am un scalar 2 gurami si 2 xipho plus sanitari si ancistrus. femela cred ca este cea care ventileaza de zori si dupa vad ce se duce mereu ai ciupeste din frunza de anubias. de ce ciupesti dij acew frunza ??? sa las icrele acolo, cum sa procedez? oare rezista ? atasez si o poza
Acum am observat ca filter starterul are data o si gura data pe el 12.2017 care presupun ca e data expirarii. Sa il mai folosesc ? Maine ma duc si le fac reclamatie...de asta era el 14 lei doar .
Am schimbat aseara 40% din apa... ca rezutat apa am vazut ca este limpede fata de ieri si pestii sunt mult mai activi. Am cumparat si filter starter dr la jbl + jbl biotopol. O sa schimb 20% din apa si astazi si dupa bag biotopol+ filter starter.
Am schimbat 40% din apa cum spunea Gabi. De maine o sa schimb 25%-30% zilnic. Maine o sa merg sa cumpar si easy start si solutie pentru clor. Merita sa iau solutia de clor totusi sau nu ?
Nu am solutie de declorinat apa acum si nici nu am de unde lua la ora asta.... ce sa fac in cazul asta ? las asa pana maine ?
ok, deci scot acum seara 40 de litri ? pun apa potrivita ca si caldura ( asemanatoare cu cea din acvariu). Problema e ca eu pun apa direct de la robinet. din cate am observat cu ochiul liber are ceva clor. Este o problema in asta , daca da ce as putea face ? nu am posibilitatea sa o tin in canta o zi 2 ca sa iasa clorul...
Gabi imi poti spune te rog frumos cateva plante cu crestere rapida ? eu momentan am doar pomuletul ala cu annubyas pe el si ceva langa el dar nu stiu ce este ). Deci maine scot 50 de litri de apa? ar fi prima schimbare maine. Dupa scot cate 20 litri sau 30 litri ? vz
Da, din pacate asa am facut. Am spalat materialele filtrante cu apa de la robinet si inca le-am clatit bine . Bun deci schimburi de apa o saptamana zilnic circa 25%. Iau pur si simplu apa de la suprafata sau trag de pe fund( am un accesoriu cu care fac curat si trag mizeria de pe nisip). O sa merg maine si iau Easy Start de la easy life parca. Chiar imi pare rau ce le-am facut. De ce mi-a fost frica nu am scapat..
cam asa arata apa
.
Panda inainte de a-l gasi mort
Buna seara,

Ma numesc Alex si sunt din Anina. Am achizitionat si eu de curand un acvariu de 125 de litri. Ca si filtrare folosesc un jbl geenline e901 care din cate am observat are in el sertar cu bile ceramice puse in primul sertar de jos, dupa are un sertar cu 2 saculeti ( in ei pietricele maronii cumva) in al 3-lea sertar are burete si minisiporax + ceva ceramica cilindrica iar in ultimul sertar( cel mai de sus) bureti . Ieri am facut greseala sa spal toate sertarele din interiorul filtrului fiindca cel de la care am luat acvariul nu a mai avut grija si era teroare. Am schimbat si 3 galeti de 10 litri de apa. Ca si pesti am 1 ancistrus, 6 coridorasi dintre care 3 panda si restul albino (cred) , un beta, un gurami, 2 botia si 4 sae. Aseara toate bune si frumoase, dar astazi cand m-am intors de la munca am gasit apa tulbure (albicioasa cumva) si un corydoras panda mort cu pete rosii pe el. Mentionez ca toti pestii stau mai mult pe fundul acvariului acum si in urma cu cateva minute alt panda este intors invers (inca mai chinuie ) si are si el pete rosii . Din cate oberv botia sunt foarte speriati, stau tot ascunsi . Am ceva bastonase pentru teste (jbl 6in1 ). Cand fac teste No2 este pe alb doar No3 este pe roz. Initial imi era frica sa nu fi deciclat acvariul , dar din cate am citit daca era deciclat trebuia sa fie No2 alta valoare ( nu sa fie 0 respectiv alb ) nu ? Va rog dati-mi sfaturi ce as putea face. nu vreau sa mai moara pestii . O sa atasez si poze informative.

O seara placuta va doresc !

Forum Index » Profile for Alexaner » Messages posted by Alexaner
Go to: