[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: laur123
Forum Index » Profile for laur123 » Messages posted by laur123
Message
Buna
am gsit discutia despre sterilizatoare i chiar azi am pus unul in functie (jbl 5 w uvc) problema este ca nu stiu daca merge nicaieri (inca nu am verificat in bezna) nu poti vedea (macar un indicator led sau ceva) daca functioneaza sau nu.
Cei care deja aveti asa ceva cam in cat timp a produs efecte vizibile (imi mai apar alge din cand in cand dar apa e de multe ori albicioasa ) desi filtrare e impecabila 112 litri acvariu brut dupa substrat decoruri plante etc cam 95 filtru extern jbl cristalprofi e900 iluminat led 40 lumeni / litru plus un tub led plant grow co 2 si fertilizare cu Set fertilizanti Dennerle Perfect Plant System.
Eu am f?cut 200gr bicarbonat 200 ml ap? 200 Gr sare de l?mâie 400 ml apa
Eu nu am avut rabdare sa astept atatea zile
Am gasit pe un site www.orientbazar.ro 8 ron/kg sarea de lamiae 6 ron/kg bicarbonatul
Acum comand cate 3 kg 59 ron cu transport cu tot asta = 15 bombe = 15-18 luni
super rentabil
Buna ziua tuturor.
Am citit acest threat cap coada si m-am decis sa incerc si eu.
Am cumparat un set cu manometru nr de bule dopuri etc de pe olx + difuzor si cateva ventuze total cu transport 160 ron. Totul e chinezaraie dar de calitate mai putin difuzorul ala lasa de dorit dar la 20 ron ce vrei.
Facut reteta 200 g bicarbonat cu 200ml apa 200 gr sare de lamiae 400 ml apa. costuri pentru 2 bombe cam 15 ron sau asa ceva. Pornire usoara fara probleme reglajul fin 1 bula /sec si merge de 3 saptamani si din cate vad va mai merge 2. (merge zi noapte ) Se poate inchide oricand ca nu se inampla nimic (am incercat) in flacoanele de cola 2 l am presiune constanta de 2 bari (manometru e in verde) Mie I se pare o solutie super ok (sistemele cu butelii sunt mai bune dar costul initial e mare) 15 Ron la 2 luni e 90 de ron/an.
Solutia asta e mai buna decatcea veche cu zahar si drojdie deoarece e controlabila si o poti lasa nesupravegheata si in concediu.

Bafta celor ce se apuca (neindemanatici ca mine si cumpara sau celor ce o fac singuri)
 
Forum Index » Profile for laur123 » Messages posted by laur123
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com