[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: alex.ivan
Forum Index » Profile for alex.ivan » Messages posted by alex.ivan
Message
adrian09 wrote:nu arata rau .. cu timpul poate reusesti sa scoti filtrul intern



Il tin pt filtrare mecanica si o mai buna circulare a apei!am si un eheim 250 clasic plin cu vreo 2.5 kg de eheim substrat pro si un burete!urmaresc achizitionarea unui pre filtru si poate atunci renunt la filtrul intern!!
Update )
Liv wrote:
alex.ivan wrote:
Silviu Man wrote:In opinia mea ar trebui sa te duci cu butelia la un atelier de umplere cu CO2. Nu sunt specialist dar am inteles ca sunt diferite regimuri de lucru, diferentiat cu gazele care se introduc.
Ei ar trebui sa stie. Oricum, nu are importanta deca a fost azot in ea, s-a golit si azotul este oricum cel mai raspindit gaz in atmosfera (78%).


Salutari!!!ce faceti?toate bune??am ajuns si eu in tara,pestii au stat 1 saptamana fara schimb de apa,avem nitrati,totul merge ok,fara decese!!!am achizitionat un filtru extern dar mai trebuie sa iau material filtrant,imi e frica totusi sa nu deciclez iar acvariul cand o sa instalez filtrul extern....am achizitionat si reductor de presiune,o sa atasez niste poze!!!butelia a fost de freon,persoana de la care am luat-o nu stia exact,am inteles ca suporta doar 60 atm maxim,o sa discut la un centru de umplere despre asta,daca nu e ok o sa achizitionez una normal!!!!sper ca toti aveti ape limpezi !!!!o zi buna va doresc!!!!!


Nu te juca cu focul. Butelia de freon nu e buna pt. CO2. Presiunea maxima care o suporta e mai mica decit presiunea de lucru a unei butelii cu CO2. Chiar daca gasesti vreun nebun pe la vreun centru de incarcare care sa bage CO2 in ea o sa sara aproape imediat supapa de siguranta.

Cauta butelii dedicate CO2 - desi stiu ca sint cam scumpe.

Din cite am citit se pot folosi buteliile de argon daca se schimba garniturile.

Inca o data renunta sa o folosesti pt. CO2 - e foarte periculos.



Intre timp am achizitionat butelie speciala pt co2!!!m-am lamurit si eu cu cea de freon!!ms oricum!!!
Salutari tuturor!!!am adus bazinul pe drumul cel bun!!!!multumesc tuturor pt sfaturi !!!o zi buna sa aveti!si ape limpezi tuturor!!!!
varolluis wrote: Depinde ce vrei de la acvariu. Sunt plante si vietuitoare care prospera excelent in conditiile alea. Spre exemplu amaniile si nesaealele africane se dezvolta excelent la asemenea duritate.
Eu la Techirghiol am 19 kh si 31 gh la un ph de 8. Initial si eu puneam apa de osmoza, dar pe parcurs am adaptat acvariile la conditiile apei si merg excelent.
Da mai multe detalii despre acvariu si ce iti propui cu el si pot sa-ti dau o lista cu vietuitoare si plante ce pot fi crescute in apa aia. Oricum 80% din plante cresc lejer acolo.


Pestii sunt ok,plantutele par a nu se dezvolta cum trebuie!!ludwigia glandulosa in special si mai nou si tripartita!!o sa achizitionez un filtru de ozmoza!!!problema mea este ca nici lumina nu e ok ce am momentan!
Va multumesc tuturor!!!momentan am facut schimb cu apa plata!ma gandesc la achizitionarea unui filtru de osmoza inversa pt viitor!nu prea curand!ma da nevastamea afara din casa ))))
Pot schimba apa cu apa plata cumparata???ma gandesc ca nu ar fi atat de dura?sau o solutie pana iau filtru cu osmoza inversa?pestii sunt ok dar plantele imi pare ca nu se dezvolta ok
skija wrote:Unde stai de ai parametrii astia la apa ?


Bragadiru ,Ilfov...numai cu apa de ozmoza pot schimba????
Cum fac sa scad gh si kh ??
Multumesc
Humbert wrote:Cand l-ai miscat a iesit aer pe teava din acvariu?
Daca nu, inseamna ca zgomotul nu e de la aer, caz in care tb sa desfaci rotorul si sa cureti.
Daca tot persista, la garantie cu el.


A iesit ceva aer! Vad ca nu mai face asa acum!!l-am luat din germania,e mai greu cu trimisul la garantie!sper sa nu mai faca! Ms mult de sfaturi!
Humbert wrote:poate chiar are aer, asa ca misca-l un pic stanga dreapta ca sa iasa aerul.
daca problema persista, inseamna ca trage aer pe undeva si principalul suspect in acest caz este locul in care furtunul de admisie se fizeaza pe teava de admisie, deci verifica imbinarea aia sa fie perfecta.


L-am miscat de la luat toti dracii!!!o sa verific imbinarile la furtune!!ms frumos!sper sa ii gasesc buba!
Salutari tuturor!!am achizitionat un filtru extern eheim clasic 250 nou,are cam 2 saptamani de cand l-am montat,a functionat fara nici o problema!acum are un zgomot ciudat,ca si cum ar avea aer!stie cineva cum pot scapa de zgomotul acela??de ce are aer in el?va multumesc
skija wrote:Daca pestii/crevetii sunt ok , testul nu are nici o relevanta



Am marit aditia de co2 sa vedem ce spun pestii!)))))) va multumesc tuturor pt sfaturi ,sper sa o aduc pe drumul cel bun!!!!
teddy2k wrote:Pentru inceput incearca sa reduci lumina, undeva la 5h/zi, si apoi fa un schimb de apa 50%. Vezi daca reusesti sa scazi temperatura apei, undeva la 24C. Repeta testele de apa dupa 1-2 zile. Nu am vazut sa fi spus marimea acvariului si cat CO2 aditionezi. In functie de volumul acvariului, poate fi lumina suficienta sau foarte multa. Calitatea luminii clar lasa de dorit.


Acvariul are 70l!!co2 cu reductor de presiune jbl pro flora,1 bula pe secunda!!!
skija wrote:Ludwigia glandulosa este o planta stem care cere mult co2 si lumina moderata spre tare , tu daca ai cumparat-o crescuta emers este normal ce se intampla , pana se aclimatizeaza planta o sa tot cada frunzele .

Insa daca o sa cada toate frunzele insemna ca nu aditionezi co2 destul .

Singurul mod in care poti sa o ajuti este sa cresti cantitatea de co2 pana cand planta o sa mearga bin

e


Co2 am 1 bula pe secunda,am untest permanet de co2 care este pe verde,am incercat mai mult co2 dar testul se face galben!cea ce inseamna ca e prea mult!are vreo relevanta testul ala??
teddy2k wrote:Pentru inceput incearca sa reduci lumina, undeva la 5h/zi, si apoi fa un schimb de apa 50%. Vezi daca reusesti sa scazi temperatura apei, undeva la 24C. Repeta testele de apa dupa 1-2 zile. Nu am vazut sa fi spus marimea acvariului si cat CO2 aditionezi. In functie de volumul acvariului, poate fi lumina suficienta sau foarte multa. Calitatea luminii clar lasa de dorit.



O sa reduc lumina si fac schimbul cum spui tu!!!
In continuare adun frunze!!!am facut mai multe schimburi de apa pana acum!!!am fertilizat corect dupa cum spune producatorul!!va rog ajutati-ma,nu vreau sa pierd plantele!!!nu gasesc cauza!!
BLeeD wrote:daca ai facut testele de apa corect (,PH 8,KH 180-10,0 , GH 150-8,4 , TC 0 , NO2 0 , NO3 0) rezulta ca nu folosesti asa cum trebuie echipamentele si fertilizantii.

ph8 , Kh 10 indica un nivel foarte mic al CO2
NO3 = 0 -> la fel o problema

in poza vad filtrul care agita suprafata apei (asta iti elimina CO2 pe care il bagi)

iar lumina 10.000k mi se pare num
ai buna de crescut alge.

Noroc cu substratul Dennerle...


Posibil!sunt incepator!!accept cu drag orice sfat bun si orice critica!!!
dan.pavelescu wrote:Foarte misto

Si pretul e absolut decent.

- 55 gallon, 46.99$
- 75 gallon, 56.97$
- 100 gallon, 78.88$ (preturi Amazon)



De curiozitate:se poate monta un skimmer mic de proteine in lacasul ala??pt un mic marin ma refer....nu am prea.multe cunostiinte despre dar cred ca intelegi la ce ma refer...
 
Forum Index » Profile for alex.ivan » Messages posted by alex.ivan
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com