[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: MSI
Forum Index » Profile for MSI » Messages posted by MSI
Message
Au mai ramas:

Skimmer Deltec 1400 (pompa Aqua Bee - ax inlocuit piesa orginala germania) - 800 RON <- reducere la 700 RON
Lamp ATI Sunpower T5 6x54W Dimmable - 1000 RON <- Reducere la 900 RON
Pompa Valuri RW 15 - 350 RON <- reducere la 300 RON

+

JBL Pro Cristal UVC-36w compact Plus - 750 lei (cumparat nou in vara, nu a fost folosit foarte mult). <- reducere la 700 RON

https://rhino.ro/jbl-pro-cristal-uv-c-compact-plus...YVowONnOKWzKwZ_wxoCcnMQAvD_BwE
Skimmer Deltec 1400 (pompa Aqua Bee - ax inlocuit piesa orginala germania) - 800 RON
Lamp ATI Sunpower T5 6x54W Dimmable - 1000 RON
Pompa Valuri RW 15 - 350 RON
Sistem dozare - Aqua Medic Evo 3 controller prin aplicatie - 350 RON (folosit foarte putin)

+

JBL Pro Cristal UVC-36w compact Plus - 750 lei (cumparat nou in vara, nu a fost folosit foarte mult).

https://rhino.ro/jbl-pro-cristal-uv-c-compact-plus-36-w?CID=18372418537&gclid=CjwKCAiA5Y6eBhAbEiwA_2ZWIdyPy1RJL-3k-MIOBCeggOMvYsP5SZAsxrCGcYVowONnOKWzKwZ_wxoCcnMQAvD_BwE
Salutare,

Cateva iteme se scot la vanzare, mai am si altele pe langa, ce le voi posta ulterior.

Acum se vand urmatoarele:

Skimmer Deltec 1400 (pompa Aqua Bee - ax inlocuit piesa orginala germania) - 1000 RON
Lamp ATI Sunpower T5 6x54W Dimmable - 1000 RON
Auto top-off Aqua Medic Refill Pro (2 senzori nivel acvariu, 1 flotor nivel recipient top-off) - 400RON
Pompa Valuri RW 15 - 400 RON
Sistem dozare - Aqua Medic Evo 3 controller prin aplicatie - 450 RON (folosit foarte putin)
Reactor cu pompa - Grotech 150 RON
3 sosete filtrare + Suport acrylic Aqua Medic - 100 RON (pachetul venea cu 1 soseta, mai am doua rezerve)
Suporti Acrylic DYI - pentru fraguri - sistem prindere cu 3 ventuze - folosite luni de zile fara sa se desfaca m-am chinuit sa le dau jos - zero incidente - daca sunt aplicate corect pe geam curatat. - 30-50 lei buc

0725217508

Multumesc,

Am cam finalizat stocul de vietati, pesti si corali (aici mai am cateva fraguri), dar am ajuns la etapa piatra vie.

Se scoate toata piatra la vanzare (am ramas cu echivalentul a 30-40kg piatra uscata, acum e mai grea fiind vie dar se vinde sub forma de grupuri (a cate 5kg per grup echivalentul uscat)).

Piatra este f bine imbracata cu coralina, foarte foarte bine, piatra a fost crescuta/dezvoltata in bazinul meu in ultimii 5 ani, este piatra de caliate, pukkani/recif (nu bolovani de marea neagra).

Bonus: In toate pachetele de piatra, includ si diverse bonusuri, diverse ciupercute, rhodactis (verzi, Grizzly, rosii), una are o montipora verde encrusting + cadou la orice grup cate o colonie M de GSP la fiecare pachet (separat de piatra, frag valabil, nu invazie pe piatra).

Preturi pachete 5kg (100-150 lei) -> 20-25lei/kg

*Warning - poate contine aiptasia, dupa ce am dat tometotusul, am vazut ca apare pe alocuri.

Detalii msj / wapp / orice forma de comunicare


De vanzare corali easy:

Update:
LPS:
A. Chalice Green- 3 buc - Fraguri 50 lei / buc
B. Chalice Green - 1 buc L - 100 lei
C. Candy Green - 1 bucata 5-6 capete - 120 lei

SPS:
A. Montipora Plate Red - 2 buc - 60 lei buc
B. Birds Nest - 1 bucata - 120 lei
C. Pocilopora purrple - 1 buc - 150 lei buc

Easy:
A. Piatra 1kg cu 5 ciuperi Rhodactis Green + 1 buc Ricordeea Yuma Green
B. GSP - 5 bucati - 2 variatii diferite de verde - montate pe pietre mici 50-70 lei buc
C. Clover - 1 bucata 20cm x 10cm - 100 lei
D. Piatra 2kg cu 8-10 Ciuperci Green Elephant Ear - 200 lei
E. Rhodactics Grizzly Green/Teal WCs - 1 frag cu 1 bucata - 100 lei // 1 frag cu 2 bucati - 150 lei
F. Sinularia1 buc branching 1 buc toadstool 130 lei / buc
G. Alte ciupecut pe pietre cu diverse

PM sau wapp.

Multumesc,
Era de bine

Sustin ideea sa faci un jurnal, mie unu mi-a placut cum ai procedat, ai pus intrebari, cel mai bun lucru, ai fost deschis la sfaturi si pui lucruri in dezbatere ce sunt interesante pentru discutii pe aici.

In unele cazuri e recomandat chiar sa faci un topic separat, ramane mai punctuala discutia pt altii care ajung in situatia respectiva.

Dar acum, e momentul de jurnal acum ai deja o imagine mai completa despre cum merge treaba si trebuie sa si prezinti ceva .. noua ne place sa ne uitam unii la acvariile celorlalti

Edit: Ah, da, toata lumea se uita doar pe recent topics
Deci mananca sau nu mananca? )) (ca am plecat de la "nu se ating de creveti").

@ugarit5

Ai avut tu in bazin combinatia pencil fish cu creveti? Si daca da, cum a mers populatia de creveti? Dar sa aducem si un pic de context ... daca imi zici acum bazin 500L plantat agresiv, atunci nu avem ce sa comparam cu un bazin fara plante, fara ascunzatori si de 10L.

Ramane disponibil doar -> Mars Aqua 300W - 80cm lungine.

Pret nou 650 RON

Oferta de vara )
Ha, misto racul

Mai baga poze sa urmarim ce face
E prea mic )) pune ala in functiune ca tot il ai, tie iti plac pestii, unul de 50L, te va limita f mult pe zona asta, uasa mic il faci boutique de corali, dar e mai greut.

De facut mana ala de 180 e perfect, ca iti permite ceva mai multi pesti, sa ai la ce sa te uiti pana "se coace" acvariul pentru corali, il umpli lejer de inceput cu soft, ciuperci, gsp, samd si il lasi asa luni bune, bagi aparatura sub el intr-un sump, basic, pui un skimmer, o lampa si niste macroalge... o iei usor

Pune si tu de unul sarat, pornit corespunzator, am lampa ce o avem pe el disponibila .. parca ar fi pacat sa nu mai faci unul si pe zona asta.
Frumosi pestii

La ce gura au, cred ca ar baga lejer si cate un mic .. de iti cer mustar si paine apoi ...
Dupa asta, ne intoarcem la marine?
As incerca cum recomanda colegul Paradoxx.

UV-ul te va ajuta fix la etapa urmatoare a grisului, in momentul in care punctele de pe pesti se vor desprinde si vor pluti in apa, pana sa se ataseze iar de peste.

Nu are legatura achizitia bilei de Cladophora, grisul exista deja latent. tu acum, ai un context de stres dublu, bazin nou, inca nestabilizat + pesti adusi noi in bazin, de fiecare data cand un peste nou este adaugat intr-un mediu nou, este o experitenta stresanta si datorita socului, multi pesti manifesta imunitate scazuta in primele saptamani ... si astfel de probleme sunt inevitabile, plus socul cauzat de un acvariu nestabilizat, plus agresivitatea pestilor tetra fata de neoni, le provoaca stres si le scade imunitatea.

Nu m-as chinui sa schimb incalzitorul, ai deja 27, opreste aerul in casa ... daca totusi vrei sa mai ridici cu 2 grade, pune o sticla cu apa calda in el ... dar si asa, 27 grade + filtru UV, o sa treci si prin experienta asta, dar cel mai probabil o sa ai ceva pierderi la pesti... nu cred ca o sa fie probleme cu crevetii.

MSI wrote:

Filtrarea:

Skimmer, Filtru UV, piatra vie, reactor GFO/Carbon



Am uitat sa adaug, 3L de siporax pus in casete, pe care le am in zona unde intra apa in sump, iar ocazional, pt filtrare mecanica folosesc sosete de filtrare in care pun si perlon, sa mai elimin din particulele in suspensie.

Nu o sa fie probleme, stai linistit, cateva minute si mai ales din ce spui, inteleg ca ai tinut mediul filtrant in apa ... stai fara grija, nu o sa fie probleme.

2 neoni si 10 creveti, inseamna o productie mica de deseuri, nu se da nimic peste cap, ai loc de manevra mult...

Ai mai si bagat bacterii prodibio, o alegere f buna inclusiv modul cum le-ai administrat, fiind pornit asa mai din mers bazinul, este f ok sa ii mai dai cate o fiola ocazional.

Nu adauga multe vietati odata, totul trebuie facut in etape mici.. si asta se aplica in orice etapa a bazinului, chiar si acum chiar si peste 3 luni, fara schimbari majore si bruste.

Referitor la ce animale ai bagat, neoni si creveti ... nu sunt sigur daca o sa se inmulteasca crevetii, desi mici, neonii, cred ca vor consuma puii de creveti, cu adultii nu cred ca au probleme.

Succes pe mai departe,

PS: Testele acelea, de hartie, nu sunt bune, dar s-a ajuns deja la concluzia asta in topicul anterior. Nu te preocupa sa monitorizezi "ciclarea", timpul le aseaza pe toate, ai cateva vietati, ai o mica populatie de bacterii, dai inainte, baga cate un schimb de apa ocazional si ii gasesti ritmul... singurul test dedicat pe care merita sa-l iei, este cel de No3 si o sa-ti fie util sa determini cand schimbi apa si cata apa sa schimbi.

Filtru UV - cumpara ceva chinezesc, unul mic, ai bazin mic, un filtru uv mic este ieftin si chiar te va ajuta.



MSI wrote:

O perioada de neglijenta in ultima jumatate de an sau chiar mai bine, plus anumite incidente nefericite .. am reusit sa iau un wipe de toata frumusetea la 90% din nevertebratele din bazin .. corali, anemone, melci, pana si bristelsi sau asterine samd. de am ramas cu niste zoasi, 1 anemona ce s-a redus f f mult si alte cateva nimicuri ...




Cred ca te referi la partea asta )

Nu am fost explicit cu ce s-a intamplat, am avut in balcon un cuib de viespii si am folosit un spray special, care pulveriza de la mare distanta .. desi nu stiu ce a fost in capul meu de am dat cu asa ceva ... pt 7 viespii amarate .. dar in concluzie, a intrat insecticid din balcon in sufragerie, se simtea mirosul si a doua zi totul a luat-o razna ...

Cam asta s-a intamplat

Filtrarea:

Skimmer, Filtru UV, piatra vie, reactor GFO/Carbon

Probabil sa elimin tot DDDT-ul ar fi fost nevoie de foarte mult carbune activ ... folosit f rapid .. dar ma indoiesc ca ar fi avut mare impact ... aerosolii circulau prin incapere .. a doua zi apa era lapte ...

Apoi din partea de neglijenta se pot intampla multe .. cel mai basic lucru, daca nu dozezi substantele pe masura ce se consuma, vietatile vor avea de suferit, se consuma Ca, Mg, samd, automat iti cade alcalinitatea, ai drop de PH si cam aia e, omori totul
Cu destul de multa munca lucrurile s-au indreptat si acvariul a inceput sa prinda forma, pun cateva poze cu simpaticii locatari

imageimage
image
]
Parca era un baiat de zicea ca discutiile astea despre ciclare sunt o banalitate )

On topic, mai bine iti iei o instalatie de osmoza, de la WTS, le ceri si un filtru de remineralizare si ai rezolvat problema, pt schimburi de apa, prepari un bidon, dureaza un pic .. dar rezolvi problema.

https://abc-zoo.ro/57940-osmoz-invers-classic-cu-supap-de-evacuare-190l-litri-la-24-de-ore.html?gclid=EAIaIQobChMIzKmt-I2_-AIVy-N3Ch2EJQGpEAQYASABEgLLmfD_BwE

https://wts-online.ro/categorie-produs/sisteme-filtrare-apa/filtre-apa-acvariu/

+

https://wts-online.ro/produs/cartus-apa-in-linie-10-reglare-ph-remineralizare/
mellbo wrote:cu referire la UVC. v-as ruga sa-mi spuneti daca cunoasteti acest aspect tehnic, ce lungime de unda e preferata si ce cantitate de lumina UVC e necesara pentru 50L apa.

As vrea sa-mi construiesc singur pe tur o chestie cu led uvc si tub de quart, mi se par o mica avere expozerele uvc


Recomand sa construiesti sistemul pornind de la becurile folosite in industrie .. pt acvariul tau https://www.pro-aquarium.ro/bec-uv-jbl-uv-c-replacement-9-w

Sustin ideea de a introduce un UV

Totusi, ai o cansitra maricica, buna alegere, dar de ce doar un acvariu de 50L, un acvariu sa zicem de 180L nu costa foarte mult, avand in vedere investitia in aparatura, merita un acvariu mai mare: https://www.hornbach.ro/p/acvariu-sticla-100-x-40-x-40-cm/3477405/ ( cred ca am eu un capac cu neoane pt el, in stare excelenta, ti-l dau cadou, acvariul nu-l mai am).

Spor,
 
Forum Index » Profile for MSI » Messages posted by MSI
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com