[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Thunder77ro
Forum Index » Profile for Thunder77ro » Messages posted by Thunder77ro
Message
Aha......o sa il pandesc pe "invadator" sa ii fac o poza si o pun aici pentru analiza
Tocmai am constatat ca pe peretele acvariului a aparut un melc mic si maroniu........Din ce am cautat pe net ar fi vorba despre un physa marmorata asa ca intrebarile mele ar fi: prezinta pericol pentru om? Prezinta pericol pentru pesti? Cum scap de el? Il las acolo sau il scot?
Ok, am inteles, totusi nu imi explica de ce am gasit pestisorii pe jos
Am acvariul deja de o saptamana, totul este in regula, pestisorii sunt in perfecta stare, mananca, zburda, ba imi pare ca au inceput sa creasca putin, insa a aparut o problema: am pierdut doi pesti in decurs de o saptamana . Mai precis doi Molly voalati, pe care i-am gasit pe parchet si nu imi explic fenomenul. Primul l-am gasit miercuri dimineata cand am plecat la servici, iar al doilea astazi de dimineata, dupa ce ieri am luat doi ca sa compensez pierderea primului Seara erau in regula, dimineata pe jos si nu imi dau seama cum si de ce. In acvariu am 3 neoni, 3 guppy, 1 sanitar si a mai ramas un Molly din cei doi luati ieri.........Acvariul are un capac dar nu este etans, ci mai mult ca o protectie........Sfaturi, pareri, idei?
Am luat asa ceva si un termometru care indica la momentul asta o temperatura aproximativ constanta de 26-26,5 de grade Celsius. E in regula? Apropos......lumisa trebuie aprinsa in permanenta sau pot sa o sting? Nu e vorba de consum ci de conform pentru "saltareti"
https://animax.ro/incalzitor-acvariu-aquael-easy-25w.html
Merge asa ceva? Pentru inceput?
https://www.nevertebrate.ro/hydor-incalzitor-grafit-theo-50w-20-50l-16645
https://www.nevertebrate.ro/termometru-aquarium-jbl-748
Asta e acvariul, si a venit la pachet cu lampa si filtru. Filtrul are ceva in el, daca il misti suna ca si cum ar avea ceva pietricele inauntru, nu am stat de el sa il demontez
https://imgur.com/a/iTvVZ
https://imgur.com/a/CU4te
https://imgur.com/a/1eyBU
Ok, am inteles, ma apuc de treaba. Maine am sa merg sa cumpar apa plata la bidon mare, iar poimaine (sper ca nu e tarziu) fac schimbul de apa. Bacteriile cum le adaug si din ce? Determinarea NO2, la fel, cum o fac?
Am citit si nu m-am lamurit in intregime, decat in partea de dimensiune-o sa "cresc" la 30 de litri la urmatorul salariu ........Apa am "solutionat-o" cu ceea ce mi s-a dat din magazin, nisipul l-am pus dupa "n" clatiri" in stratul in care mi s-a comunicat tot de acolo, filtrul l-am montat conform instructiunilor furnizate in pliant, pestii au fost "transbordati" dupa aclimatizare, lampa este venita din cutia acvariului, practic acvariul este un set: pompa, lampa, vas. Astept indicatii sa corcetez ce e gresit, nu ma incanta ideea de a-mi bate joc de suflete nevinovate si nici adeptul "las-o ca merge asa" nu sunt.......De facut am facut ce mi s-a spus de catre cea de la care am cumparat tot "arsenalul"......Incalzitorul nu l-am considerat necesar intrucat este foarte cald in casa, dar daca este nevoie maine merg dupa el la magazin, iar termomentru recunosc ca am uitat sa iau (nici nu mi s-a spus de el).........
Va salut si bine v-am gasit! Astazi am luat un acvariu micut, de 15L, si l-am populat cu 7 pestisori, si doua decoruri (o planta naturala si un podulet de plastic). Am pus filtrul, lampa, apa, "animatoarele", am tratat apa cu solutia data de magazin insa.........miile bule micute care se vad in fotografie ma agaseaza si ma fac sa cred ca e ceva gresit in toata "instalatia". Sfaturi, ajutor, idei? Multumesc!
https://imgur.com/a/svFoB
 
Forum Index » Profile for Thunder77ro » Messages posted by Thunder77ro
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com