[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: GeorgeBV
Forum Index » Profile for GeorgeBV » Messages posted by GeorgeBV
Message
Mul?umesc, pentru r?spuns, nu am fauna naturala, ?i nu am nici carasi.nici creveti. Am vreo 5 neon, 4 Gupy, 1 gourami pitic, 1 rechin bala, sanitari scormonitori ?i un sxipho mascul. O sa mai cobor un pic temperatura.
Buna Ziua!
Ma poate lamurii si pe mine cineva intr-o problema?
Am un acvariu de 54 de litri cu capac si neon.
Am un filtru la el de la Aquael, cu tub de oxigenare
Am un incalzitor cu termostat care imi tine apa la 27,5 grade constant. Temperatura din casa e cam la 19,- 20 de grade, in perioada aceasta.
Toate sunt bune si frumoase, nu am probleme cu pesti, mananca, sunt sanatosi, slava Domnului.
Am observat de ceva vreme, probabil se intampla mereu si nu mi-am dat seama. Dar decand mi-am cumparat incalzitor am observat ca nivelul apei din acvariu se coboara cu un milimetru pe zi, poate e mult..jumatate, imi dau seama pentru ca eu am pus niste semne pe sticla de acvariu si asa am observat. Ciudata imi este faptul ca acvariu nu curge, nu este fisurat, nu prelinge pe nicaeri apa, observ doar ca se formeaza picuri de apa pe capac inauntru. Este posibil sa se produca condens in acvariu si din cauza la incalzitor sa se evapore apa?
Va rog sa imi raspundeti, macar stau linistit! Va multumesc!
In primul rand, multumesc pentru Opinie. Nu pot baga plante naturale in substratul de pietris, n-as vrea sa schimb sunbstratul sa deciclez acvariu iar.
Am filtru cu oxigenare de 300 care isi face treaba si acvariu este dotat cu capac cu neon. Apa are in jur de 28 de grade! E vara afara! Apa o schimb partial vreo 18 litri o dta la doua saptamani!
Salutare! Sunt la inceput de drum! Si am o nedumerire in priviinta speciilor de pesti!
Acvariul meu este de 50 l si am in componenta urmatorii pesti:
2 sanitari (Corydoras Aerus) - pana acum nimic de suspectat (isi fac treaba, nu-i supara nimeni...mananca, curata etc )
2 Xhifo - 1 mascul si o Femela - de la o vreme femela il fugareste pe mascul (nu tot mereu) si ori ia crescut burtica la femela, ori a crescut ea cu totul si nu imi dau seama (nu se cearta cu nimeni sunt vioi, mananca etc)
2 Goupy - doua femele (una mai mare si una mai mica), am avut si 3 masculi , doi albastri si unul rosu cu albastru, dar in 3 saptamani am observat ca au ramas fara cozi si una din femele a pierit ca am avut 3. M-am suparat pe ei si am scos masculii din acvariu.
2 gouramy pitici - Nu stiu daca au ce cauta aici din punct de vedere al compatibilitatii pestilor, dar observ ca nu se cearta cu ceilalti pesti si doar intre ei. Am un mascul mai maricel si inca unul care de la magazin mi-a spus ca e femela dar eu tind sa cred ca tot mascul e.
Masculul mare il alearga pe masculul mai mic intr-una si cel mic de frica se ascunde in spate la filtru. Cum iese iar il alearga ....pana la urma cel stresat o sa piara. Nu stiu ce sa le fac.
4 Neoni frumosi, pasnici care nu au probleme, isi vad de apa lor.

Calitatea apei este buna
Am filtru cu oxigenare , plantele sunt artificiale si ca mancare le dau diversificat, cand granule, cand fulgi , clik granule.

Am amai avut o pereche de Gardnieri ( femela a murit dupa doua saptamani, masculul dupa alta saptamana cred ca de singuratate)
Ce specii de pesti pot sa mai combin, fara sa se certe sa isi rupa cozile etc, ?
As vrea sa mai i-au pesti zebra, Platy...sau dati-mi o idee!
Multumesc!
S-a rezolvat, am miscat un pic filtrul, era in alta pozitie!
De o zi, observ ca furtunasul care asigura oxigen in apa, conectat la filtru intern, functioneaza intrerupt...si este deschis aproape de maxim.
Poate sa imi spuna cineva care este fenomenul?
Da se pare ca dupa inca o saptamana totul revine la normal, Au crescut Nitritii, a scazut amoniacul. Deci se poate!
poza 2
Va multumesc pentru informatii.
Azi se implinesc 12 zile de cand am acvariu la ciclat. de ieri nu am mai pus mancare in acvariu, consider ca este amoniac destul pentru bacterii. Cel putin din analiza pare ca am amoniacul prea mare, o sa il mai las o saptamana sa vad macar daca scade,
No2, si NO3 sunt foarte mici momentan NO2 e undeva la 0.5mg/l si NO3 pe la 10 mg/l
Daca si peste o saptamana observ ca amoniacul are aceeas valuare....e cam nasol!
o poza din alt unghi!
Eu nu prea as vrea sa ma complic cu plante naturale din terte motive (intretinere mai grea, alge etc...), prefer un acvariu mai mult de decor, cativa pesti colorati fara alte ganganii (melci, creveti , broaste etc..)
De unde imi dau seama ca bacteriile nitrosomonas traiesc sau nu, sunt multe sau putine , teste pentru bacterii nu am!
Acvariul meu arata ca in poza!
Salut!
Ma lamureste si pe mine cineva in legatura cu procesul ciclarii?
Am acvariu de 54 de litrii, filtru cu furtunas pentru oxigenare pentru capacitatea acvariului. Acum o saptamana am introdus in acvariu apa de la un izvor, am tratato cu JBL biotopol asa cum scria pe cutie, am lasat-o doua ore apoi am introdus in buretele de la filtru sticluta de bacterii, FilterStart de la JBL si am pornit filtrul, am dat drumul si la oxigenare. In acvariu am doar copacei artificiali si pietris din acela albastrui nu chiar fin. Dupa o zi a inceput sa fie tulbure apa si a durat vreo 4 -5 zile dupa care s-a limpezit. Apa are 26, 27 de grade, insa PH-ul este cam mare! aproape 8, 8 si ceva.
din a doua zi decand am alimentat acvariu cu apa, am presarat o data pe zi, sau la doua zile niste mancare (Fulgi).
Dupa o saptamana, mai exact ieri am luat analiza apei. Pentru NH3/NH4 folosesc Tera Test NH cu reactivi., iar pentru celelalte folosesc Easy test de la JBL 6 in 1. Si Rezultatele au Fost acestea:

NH3 - 1,5mg/l spre 3mg/l
NO3 - 10 - spre 25
NO2 - 0,5
GH - mai mare de 21d
KH - mai mare de 10d
PH -8
Cl - 0

sunt pe drumul cel bun? Sa mai presar fulgi in continuare, observ ca amoniac exista. Dupa cat timp pot sa pun primii pesti, doi sanitari eventual? Momentan nu am nici un peste in acvariu? Cum pot face sa reglez chimia apei?
Am observat ca apa de la robinet este mult mai buna in privinta GH-ului si PH-ului doar ca trebuie sa elimin Clorul., la prima schimbare a 25 % din apa o sa o inlocuiesc cu apa de la robinet lasata 48 de ore sa iasa clorul.

Va multumesc?
Buna Ziua! Eu sunt George!
De curand mi-am cumparat un acvariu de 54 de litri, am un filtru cu tot cu furtunas pentru oxigenare, compatibil cu capacitatea acvariului. Lunea trecuta l-am umplut cu apa adusa de la izvor, l-am decorat cu pietris, albastru nu chiar marunt. am niste copacei de plastic, artificiali si un castel.
Cand am pus apa in acvariu am introdus dupa instructiuni JBL Biotopol, am lasat vreo doua ore, apoi am scos filtrul, si in buretele de la filtru, am turnat o sticluta intreaga(asa scria) de FilterStart tot de la JBL, apoi am dat drumul la filtru si pana in ziua de azi isi face treaba.
Apa are 25, 26, 27 de grade in functie de vremea de afara fara incalzitor. La inceput apa era tulbure, era ca o ceata in apa, dupa 6 zile am observat ca s-a limpezit e chiar clara.
O data la doua zile, am presarat miste fulgi in apa (mancare de pesti), Dupa o saptamana am luat prima analiza a apei.
Pt NH3 folosesc Tetra Test NH3/NH4 cu reactivi, iar pentru celelalte am teste 6 in 1 de la JBL easy test.
Valorile sunt urmatoarele:
in 10- 06 - 2017 era:NH3 - 1,25 mg/l
NO3 - 25mg/l
NO2 - 0.5 mg/
GH 7 spre 10 d
KH - 10 d
PH - 8
Cl. - 0

Dupa 3 zile aveam:
NH3 - 3mg/l
NO3 - 0
NO2 - 0.5 mg/l
GH - mai mare de 21
KH - mai mare de 10
PH - 8 , - 8 si ceva
Cl. - 0

Nu inteleg nimic din analizele astea! Pesti nu am in acvariu. Procesul de ciclare este pe drumul cel bun? Oare Bacteriile alea traiesc?....Cum fac sa verific? Trebuie sa scad PH-ul? si cum?GH-ul e destul de mare si el....Va rog ajutati-ma? Cat sa mai las apa fara pesti?....Sa ii mai pun mancare?....
 
Forum Index » Profile for GeorgeBV » Messages posted by GeorgeBV
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com