[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: 2timpi
Forum Index » Profile for 2timpi » Messages posted by 2timpi
Message
Stiu ca cumpara de la Peti ,da tocmai el s-a gasit sa-mi dea replica, practic fara motiv probabil doar sa vada de ce sunt in stare sau daca ma baneaza din nou .Uite ca mi-am cerut si scuze,te asteptai la asta?.Toti baietii astia scafandrii,ditamai zdrahonii probabil ,nu au comentat,semn ca probabil au inteles ceva din ce am vrut sa zic, si se gaseste mireasa forumului sa ma atace, si inca cum
E posibil sa incerc daca nu gasesc de cumparat dinastia bagati in plastic deja.Multumesc de sfat.
Fara sa am vre-un interes de la acvariu.ro (vreau sa cumpar un magnet de pe site,da ma descurc eu si fara) fie el comercial sau de orice alta natura si din proprie initiativa nefiind pus de vre-un admin,prieten etc,imi retrag cuvintele fata de CatalinBarbu ,mai ales de la ultima replica dura.Nu are rost sa ne facem de ras in halu asta pe forum,mai ales ca suntem o mana de oameni cu pasiunea asta;Dar ca sa lamuresc lucrurile,tot nu e moral sa cumperi un arici de la ,,baieti,, pentru ca ,chiar daca un arici,un crevete,o caracatita se pot pescui legal si nu sunt pe cale de disparitie,cine se duce sa le prinda(ma refer la scafandrul acvarist) o sa caute sa ia acasa lucruri cat mai diverse despre care ,multe,nici el nu stie ce vietuitoare sunt alea ,daca sunt sau nu specii amenintate,daca o sa traiasca in acvariu samd.Ariciul ala vine la pachet cu mai multe ,stele,bureti,melci si alte vietuitoare care sunt moarte pana sa ajunga acasa.Acuma ,daca e vre-un nene care vrea in mod expres sa tina vietuitoare de mediterana in acvariu si mai ales daca le prinde chiar el,nu vad prea mult rau in treaba asta ,dar sa organizezi cete de scufundatori care sa vina cu roaba de melci,stele ,arici samd din Grecia, e un lucru rau facut iresponsabil.
Mie imi trebuie magnetii cu care se prinde pompa de geam nu magnetul din rotor. Am si magneti de neomidium da nu sunt ca aia originali.Din ce am observat eu ,magnetul trebuie sa joace in invelisul de plastic ca sa aiba putere mai mare.Magnetii mei pe care i -am acoperit cu un strat de plastic nu au aderenta pentru ca nu joaca in interiorul stratului de plastic.Imi trebuie sa prind ecranu la algae scrubber de overflow.O bucatica de plastic pe care se scurge apa din acvariu in permanenta si cresc alge pe el.Din cand in cand o sa trebuiasca sa-l curat. image
by koala: Va rog sa va calmati.
CatalinBarbu wrote:Bai nene ia vezi-ti tu lungu nasului si nu te mai baga unde nu iti fierbe oala. N-ai tu treaba de ce imi permit si ce nu imi permit eu. Vezi-ti de treaba ta si lasa lumea in pace . Naturistu' din franzela s-a gasit sa salveze lumea. Tantalaule !!!
Bai nervosule,vezi ca tu te-ai bagat in seama cu mine fara sa te fi invitat cineva la discutie.Pentru cultura ta generala de acvarist ,afla ca iti trebuie permis CITES pentru a vinde animalele alea din acvariu,nici atata lucru nu stiai.In rest ,mai departe nu dau ca nu dau in femei.Spor la gaureala
CatalinBarbu wrote:Dar am si eu o intrebare 2timpi, 2smokes sau cum te-o mai chema...ce parere ai de acvaristica marina in general, nu ar trebui interzisa? Pentru ca pana la urma toate vietuitoarele de prin bazinele astea ale nostre si ale altora ca noi de prin alte tari sunt pescuite/culese/adunate tot din natura.
Cu asta cum ramane?
Hmmm...eu zic sa ii impuscam pe toti astia de pescuiesc toate astea...

PS: as vrea si eu din Grecia daca poate aduce cineva un arici de mare.
Merci!
Da cumpara-ti bai nene un arici de la Peti sau de la alt magazin,legal,din surse de incredere.Ce ,asa de sarac esti ca nu-ti poti permite sa cumperi un arici si tre sa-l iei de la scafandrii culegatori mai ieftin? Vezi ca poate iti face un discount la magazin sau daca tii in mod neaparat si ai probleme cu iesitul afara ,poti sa te duci personal pana in Grecia sa il pescuiesti.
Sau cumpar doar magnetii.Eventual pot cumpara si pompa fara rotor,controler,etc..Astept mesaj pe PM.
um02122 wrote:
CatalinBarbu wrote:Dar am si eu o intrebare 2timpi, 2smokes sau cum te-o mai chema...ce parere ai de acvaristica marina in general, nu ar trebui interzisa? Pentru ca pana la urma toate vietuitoarele de prin bazinele astea ale nostre si ale altora ca noi de prin alte tari sunt pescuite/culese/adunate tot din natura.
Cu asta cum ramane?
Hmmm...eu zic sa ii impuscam pe toti astia de pescuiesc toate astea...

PS: as vrea si eu din Grecia daca poate aduce cineva un arici de mare.
Merci!


Pai speciile comercializate pentru industria acvaristica sunt pe lista IUCN ca fiind least concern.
Singura justificare pentru a tine pesti si corali in acvariu in loc sa-i las in ocean e ca vreau sa am o bucatica de ocean in casa si ma doar fix in cur de ocean ca oricum nu traiesc la ocean langa reciful de corali. In plus, dupa tendinta actuala, in curand doar in acvariile noastre vor mai fi vizibile multe din aceste specii.

Planeta noastra sufera de o boala grea si probabil doar un razboi nuclear generalizat o mai poate salva de boala pe care o reprezinta omenirea.

Acum legat de ce a zis 2strokes, grecii au traditie inca din antichitate la sex anal, asa ca nu m-ar mira.
Daca sunt si ei ca noi insa, nu cred ca le pasa de bogatiile pe care le au in mare.
Oricum, aveti grija la condus si sa va intoarceti cu animalutele in stare buna.
Caracatita, pe bune?!?

2smokes, tu nu aveai planuri sa recoltezi meduzele tot din natura? Sau le iei de la shop?
De ce ti se pare ca recoltatul manual turistic (zic eu, sustenabil) este mai daunator decat recoltatul comercial cu permis, plase si dragat?
Blue fin tuna, ia zi, stii cum este pescuit in Marea Mediterana de catre pescarii spanioli, italieni si greci? Cu permis.

Parerea mea e ca moral e gresit, atat sa tii un acvariu de recif, cat si sa colectezi animale din natura, atat timp cat nu esti dedicat sa le oferi conditii decente si o speranta de viata similara cu cea din natura.

La ultima incursiune pe coasta de sud a Angliei, am nimerit o locatie buna pentru rock-pooling.
La un km mai in sud, imediat dupa trecere cu bacul, este plaja de gay, acolo poti face si rock-pooling, si sex anal in one go.
Eu am ales plaja de familisti, am prins impreuna cu Noemi, pozat, dat drumul la sfarsitul zilei inainte sa ne intorcem acasa.
In trecut am adus de la mare anemone, meduze de alea faine (Ctenophora), pesti (puiet de sea bass), hermiti etc.
Acum stiu ca nu se merita, intrucat 1. nu sunt la fel de frumoase ca cele tropicale si 2. nu supravietuiesc la fel de bine in conditii tropicale.
Oricum, cea mai stupida faza a fost sa iau soparle de pe malul Marii Negre si sa le aduc in UK, ca apoi sa aflu ca specia respectiva traieste doar pe acea plaja si la niste dune de nisip intr-o rezervatie din Galati. Probabil ca sunt specie protejata si am incalcat legea.

Si eu am facut o greseala cum ai facut tu cu soparlele,cand eram copil ,am impuscat in cap un huhurez de noapte(huhurezul mare -avea anvergura
aripilor peste un metru,masurata cu masa-aveam o masa cu lungimea de un metru) ,pasare pe cale de disparitie la noi care mai are vre- o 2 cuiburi in padurea Letea ramase la noi de la ultima glaciatiune,pasare disparuta
din tari ca Franta si Austria .Aveam doar 12 ani,eram prost pe atunci si nebun da chiar si la varsta aia mi-am dat seama ce greseala am facut si mi- a parut rau.Cat despre coralii pe care ii cumparam de la magazin,aia au pasaport CITES si nu sunt specii amenintate sau rare iar hobby-ul asta ar trebui sa te invete sa respecti si sa protejezi natura .
um02122 wrote:
2timpi wrote:Frumosi pestii,acvariile tale seamana oarecum cu a lu Paul B ,nenea ala cu acvariul vechi ca si lui ii plac pestii si are acvariul mai murdar gen Ron Schimek style ,mai cu alge ,mai cu multe copepode.Nenea Paul a tinut chiar si ceva acropora staghorn in acvariul lui ,tin minte ca a fost devastat cand iau murit la un moment dat.Mie tot guvizii mi se par cei mai frumosi dintre toti,nu sunt nici niste pesti prea comuni .


Mai, eu imi dau silinta sa le fac curate, iti dai seama ca nu mi-a picat bine comparatia cu fosa septica. Din pacate, mi-a fost lene sa fac eu ceva activ, asa ca m-am bazat pe melci pentru curatenie. Momentan sunt imprumutati, dar ii intorc aici si o sa sfarsesc iar prin a suplimenta cu alge norí.

All in all, lasand la o parte ce cred altii, nu e rau pentru un acvariu sub un an inceput cu piatra uscata. Pana la urma, eu am cubul de 40 cm de cinci ani, nu stiu exact cati colegi au avut rabdarea si tenacitatea sa se tine de un acvariu pe o perioada mai indelungata.
Am vrut sa zic ca acvariile tale sunt mai nutrient rich ,gen laguna,nu fose septice.Sa vezi fosa septica in acvariu in care tin eu piatra vie pentru noul acvariu.Deja nu se mai vede inauntru de spirorbis si hranesc masiv sa tin carcalacii in viata.
Un acvariu de carantina,de fapt 2 ,unu si pentru corali cu lumini calumea sa tii coralii 3 luni in el inainte sa-i bagi in acvariul mare.Faci tratament adevarat si astepti sa treaca ich-ul.
Pompa aia e un gunoi,nu da banii pe ea.Nu poate sa ridice apa mai sus de 30 de centimetri am eu 2 acasa identice pe care le-am schimbat cu o chinezarie la 30 de lei.Si e mai bine cu tevile puse in diagonala decat cu nspe mii de coturi.Cum spun si colegii,pune mai multe poze si prezinta-ne proiectul tau ca sa intelegem despre ce e vorba.
Acuma nu ca am baut o bere in plus da in grecia pe insula Thassos am auzit ca sunt niste pestisori dastia cu colti veninosi ,tip vipera pentru scafandrul culegator roman venit in vacanta Nici macar scafandrul culegator turc nu se duce sa le scoata stelele la greci din mare. image image
Frumosi pestii,acvariile tale seamana oarecum cu a lu Paul B ,nenea ala cu acvariul vechi ca si lui ii plac pestii si are acvariul mai murdar gen Ron Schimek style ,mai cu alge ,mai cu multe copepode.Nenea Paul a tinut chiar si ceva acropora staghorn in acvariul lui ,tin minte ca a fost devastat cand iau murit la un moment dat.Mie tot guvizii mi se par cei mai frumosi dintre toti,nu sunt nici niste pesti prea comuni .
um02122 wrote:
2timpi wrote:La magazin,meiacantus e mai scump de cat e gravieri dar nu e diferenta mare intre mai toti blenny.


Plm, nu te contrazic. De curiozitate, ma uit pe LiveAquaria pentru niste preturi orientative:

Red Sea Mimic Blenny (Ecsenius gravieri)
SW - Red Sea Mimic Blenny (Red Sea) - Medium CN-80361, $ 129.99

Black-Lined Blenny, Captive-Bred (Meiacanthus nigrolineatus)
SW - Black-Lined Blenny (Australia) - Captive-Bred - Medium CN-80416, $ 24.99
SW - Black-Lined Blenny (Caribbean) - Captive-Bred - Small CN-73855, $ 39.99
SW - Black-Lined Blenny (Caribbean) - Captive-Bred - Medium CN-73856, $ 44.99

Pentru ceilalti Meiacanthus:
Canary Blenny (Meiacanthus oualanensis) Starting at $13.99
Striped Blenny (Meiacanthus grammistes) Starting at $15.99
Striped Blenny, Captive-Bred (Meiacanthus grammistes) Starting at $24.99
Forktail Blenny (Meiacanthus atrodorsalis) Starting at $14.99
Harptail Blenny, Captive-Bred (Meiacanthus mossambicus) Starting at $44.99
White Blenny (Meiacanthus smithii) Starting at $17.99
Green Canary Blenny (Meiacanthus tongaensis) Starting at $19.99
Bundoon Blenny (Meiacanthus bundoon) Starting at $59.99
Harptail Blenny (Meiacanthus mossambicus) Starting at $36.99

Americanii astia si preturile lor trasnite ...
Eu il gasisem pe un site polonez si costa 120 PLN.Chiar am fautat cat inseamna 120 PLN in RON si sunt cam acolo,deci 130 Ron.Meiacantus cam de acolo pornesc da nu e diferenta mare intre mai toti blenny astia.Americanii au preturi ciudate,cum sa coste blenny ala 130-200 de dolari pe cand un pike blenny pe care oricum nu il au in stoc doar 13 dolari .De pike blenny vroiam sa zic ca ar mai frumosi .Un blenny dasta tine loc de murena .Da sunt foarte ,extrem de rari,nici macar americanii nu ii au si la noi nici macar dejong. image image Cat despre BS cu am comandat 30 de ecsenius si am primit 30 de dinaia cu colti eu zic sa nu te iei dupa ei.Ca orice vanzator care a inmultit si el pestii astia isi lauda marfa da aia cu colti sunt originalul si sunt inotatori nu stau ascunsi in piatra iar eu as alege meiacantus in locul la exenius oricand.Nu mai zic ca meiacantus sunt reef safe pe cand exenius iti rupe corali.N-am mai gasit situl polonez sa pun linkul cu pretul la exenius.
La magazin,meiacantus e mai scump de cat e gravieri dar nu e diferenta mare intre mai toti blenny.
Nu la exenius bicolor ma refeream ci la asta, fork tail blenny,Meiacantus atrodorsalis.image E totusi diferit mult fata de midas blenny pentru ca asta e mai bun inotator ca midas deoarece are vezica inotatoare.M-am uitat si la preturi si midas precum si fork tail blenny costa doar un pic mai mult ca exenius bicolor.Dar atentie ca ala albastru cu galben are colti cu venin ca de vipera si desi muscatura nu e mortala pentru om(in caz ca nu esti alergic) e totusi foarte dureroasa;Cam asa are dintii . image
E un acvariu frumos si mie imi place mai mult borcanasu asta cu toate colturile rotunjite exceptand zgarieturile.Eu primele 3 sau 4 acvarii marine le-am avut facute din sticla de 6 mm recuperate de la ferestre vechi de- mi era rusine sa le pun poze pe forum si totusi mi- a parut rau dupa ele cand a trebuit sa le arunc la gunoi.
Asteptam carcalacii .
Silviu Man wrote:+1
Totul depinde de mental. Sunt nenumarate experimente de administrare a unor substante care, in mod normal, dau dependenta. Cind subiectul nu stia ce primeste si i se cerea doar sa descrie starea in care se afla, in final nu se instala dependenta. Cel mai bun exemplu despre efectul mentalului asupra organismului este asa-numitul efect Placebo.
Daca cineva,sa zicem Dumnezeu,sau un doctor ,ar face un targ cu un narcoman spunandu-i ca ii da gripa care tine 2 saptamani da dupaia n-o sa mai fie dependent,orice narcoman serios (nu inca in faza de experimentare) ar accepta targul.da daca e sa transpire un pic de la lipsa de heroina ,se urca pe pereti crezand ca au ceva grav de tot si viata nu merita traita fara drog. Cu nicotina e si mai rau pentru ca multi heiroinomani care au reusit sa se lase de heroina,n- au reusit sa se lase de fumat.In acela-si timp,un heroinoman care se lasa de fumat gaseste ca e floare la ureche sa renunte la heroina dupaia.E bine sa respecti viciul omolui totusi chiar daca pare ca sunt constienti de ceea ce fac desi nu sunt constienti de loc,dependentii isi doresc cu totii sa se lase de drog .
Ma refeream la dependente nu la tratament terapeutic cu droguri.Stiu ca in spital multor oameni li se da heroina de cea mai buna calitate si totusi nu devin dependenti cand ies din spital.Toata dependenta e mentala ,si e foarte usor sa invingi chiar si dependenta fizica de heroina.Marihuana e buna da creaza si aia la anumiti oameni dependenta psihica da oricum nu se moare de la ea ca de la tutun.Ciupercile sunt cel mai strong drog,doar ca au efect o singura data,dupaia tre sa astepti cativa ani sa mai aiba acela- si efect si deaia nu creaza dependenta.Tutunul e cel mai naspa drog ca a omorat mai multi oameni in istoria recenta decat a omorat alcoolul de mii de ani.Succesul nicotinei e ca creaza imediat dependenta,mai rapid ca oricare alt drog si dependenta psihica la fumat e mai greu de invins decat dependenta fizica si psihica la heroina sau alcool.
 
Forum Index » Profile for 2timpi » Messages posted by 2timpi
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com