Deocamdat? sunt ok. Au depus acum doua zile in acvariul comunitar. Mai am acolo 7 neoni un corry si un Otto. Masculul pazeste ponta destul de agresiv chiar si de femela care s a ales cu aripioarele si coada putin franjurate. Femela este si ea interesata si alunga al?i pesti care se apropie dar prea aproape de "cuib" nu ajunge caci nu o lasa el. Chiar daca sunt pietre plate printre plante si o buturuga, au facut o adancitura si au depus in pietris. Nu am apucat sa il schimb cu nisip...
Ceea ce nu îmi place este ca si înainte de a depune si dupa, masculul este destul de agresiv cu femela. La începutul zilei cand o fugareste, ea se decoloreaza. Apoi in timpul zilei cand mai au episoade de alergatura ea nu se mai decoloreaza si cateodata ii tine piept. Au apoi perioade cand stau unul langa altul fara probleme (mai pu?in acum cand au ponta iar el nu o lasa sa se apropie de cuib).
Chiar si atunci cand depuneau, masculul parca nu avea rabdare cu ea. Aveam impresia ca o izgonea inainte sa termine trecerea in care depunea icrele.
Ceva idei in a l face pe el mai iubitor ? ??
|
Salut!
Nu reusesc sa pastrez o pereche de ramirezi.
Datele probelmei sunt cam asa :
- acvariu 50 litri net, plantat mediu (plante easy :mai multe tipuri de anubias, cryptocoryne, Cladophora aegagrophila, vallisneria, un echinodorus mic..)
- acvariul are app 10 luni de functionare
- substrat = pietris inert 2-4 mm nu este calcaros, fertilizare in apa JBL ferropol la jumatate din doza recomandata de producator, fara aditie de CO2, lumina 2 tuburi led aquaell sumand 12 W cu 6500K - plantele sunt ok, cresc, fara probleme cu algele
- incalzitor cu termostat, temperatura in acvariu 26 grade C
- filtru extern JBL cristal profi e401 = 420l/h dar il tin la jumatate ca si debit
- aerare cu filtrul
- locatari : 1 otto, 1 corry, 7 neoni, 2 ramirezi (pereche), 1 platty
- hranire 1 sau 2 ori pe zi, alternez
- schimb apa saptamanal app 30%
Am atasat o poza cu acvariu nu chiar recenta. platty cel rosu l-am dat. urmeaza si cel sunset si voi ramane astfel cu 11 pesti in total.
Parametrii apei (teste JBL 6in 1) :
Cl=0
PH=6,8-7
GH = 7-14 d
kH = 6-10 d
NO2=0
NO3=10-25
Cam de 2 luni incerc sa schimb locatarii si sa construiesc in jurul unei perechi de ramirezi.
Am avut platty inital care s-au tot inmultit, am dat din ei. cory si otto sunt veteranii. Neonii i am luat acum o luna ca antistress pt ramirezi si cam tot de acum o luna incerc cu ramirezi.
aici intervine ... problema... sunt la a treia pereche...
Si acum istoria: prima pereche a depus in a doua zi de cand i-am bagat in acvariu. erau mici (2 cm) , nu au tinut ponta. la 2 sapt ea a inceput sa respire des, statea ascunsa dar nu spre suprafata apei, nu mai mainca.... a murit. El a ramas ok, vioi, colorat frumos, venea la geam cand ma apropiam de acvariu suparat ca ii incalc teritoriul, dar a devenit agresiv cu ceilalti pesti din acvariu. fugarea neoni si corry. l-am dat cuiva care avea femela. in acvariul unde a ajuns nu mai manifesta agresivitate.
Perechea numarul 2 : tot dimensiune mica, masculul nu manifesta interes pentru femela, dar o lasa in pace = indiferenta totala. dupa 1 sapt femelei i s-a umflat abdomenul pe o parte. am separat-o dar nu am reusit sa o salvez. dupa un weekned cand am fost plecat am gasit-o in aspiratia filtrului, cu un fel de ciperca crescuta pe ea....arata.....paroasa....dar parul acela nu era ca o alga ci ...mucilaginos...nu stiu cum sa descriu...
la acest moment mai aveam in acvariu cei doi platty din poza care se frecau de ce apucau - pe cel rosu am vazut cu o lanterna velvet (catifeaua parca ii spune) - pe o suprafata de 10-15 % era acoperit cu praful acela auriu.
Bagat sera omnipur. nu s-au mai scarpinat dupa 2 zile. dupa 7 de tratament totul arata ok. am schimbat apa treptat. Masculul de ramirezi ok.
Primele 2 perechi luate dintr-un magazin mare de acvaristica din Balotesti...am zis sa incerc cu unii luati de la un crescator loco.
Acum 3 zile am luat alta pereche de ramirezi de la un cunoscut si i-am dat masculul meu (masculul meu nu are probleme in noul acvariu). Nu i-am tinut in carantina....stiu.... i-am bagat in acvariu dupa o aclimatizare de 3 ore (30 min pt temperatura restul turnat cate putina apa din acvariu in punga la intervale de 5 min). astia sunt mai maricei (app 3 -3,5 cm)
Ramirezii s-au colorat frumos in ziua doi. tot in ziua doi platty si femela de ramirez au inceput scarpinatul. Nu vad nimic pe ei, nici cu lanterna. restul nu au nimic.
Masculul de ramirez cam alearga femela care are cum innotatoarele laterale putin ciupite - presupun ca de la mascul....
Am pus din nou sera omnipur si deocamdata au mai rarit-o cu scarpinatul. Femela de ramirezi nu mai presteaza, a mai ramas platty.... Nu sunt apatici si mananca toti.
Sunt in ziua 2 de tratament.
aaa...dupa primul tratament cu omnipur am tinut cam 5-6 zile o lampa mica cu UV pe iesirea din filtru (500mW) modelul de la aquaell UVmini - in rest nu o tin caci imi strica fertilizantul ...
ce nu fac bine?
Pls ajutor.
Multam mult, anticipat.
|