[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Sta83
Forum Index » Profile for Sta83 » Messages posted by Sta83
Message
Salut. Mai e valabil?
Vand lampa DYMAX REX-2 de 120 de cm.

Lampa e perfect functionala si vine impreuna cu doua neoane, unul JBL Color, care scoate in evidenta culoarea pestilor si unul JBL SOLAR NARTUR 9000k.

Neoanele au fost folosite doar 7 luni

image

image

image

image
Buna..
As vrea sa incerc si eu sa "pornesc" un acvariu marin doar cu live sand si piatra vie.

Am un acvariu de 40x25. Cam cate kg de nisip ar trebui sa bag ca sa am un strat ok..si cate kg de piatra vie ca sa am o insulita in mijlocul acvariului?
Si inca ceva...as mai cumpara niste sare marina, dar nu as lua la galeata, pentru ca acvariul asta nu e atat de mare. E cineva dispus sa imi dea la kg? (nu prea stiu cam cat ar trebui sa dozez)

Da...sunt incepator in acvaristica marina.

Pe scurt, are cineva de vanzare cateva kg de live sand / piatra vie si niste sare marina?
Ca de obicei, schimbul de apa saptamanal de luni..

image

Au mai iesit la plimbare

image

Puii mi s-au mai dezvoltat si au mai crescut

image

image

image

Si am avut spatamana asta parte de o surpriza. Mi-au mai scos o tura de puiuti.

image
Schimbul de apa il fac saptamanal, respectiv in zilele le luni. Daca tot nu ne plac zilele de luni, sa le facem putin mai atractive

image


Dupa schimbul de apa mai ies la miscare si crevetii din "pestera" de sub buturuga de mopani si sunt mai vioi.

image

image


Mama si puiul impart niste alge

image
Vad ca si-a schimbat pozitia. Acum m-a convins ca e ca si o anemona
Pana la urma si mie mi se par fascinante (am depistat 2 in acvariu), dar daca omoara crevetii o sa scap de ele.
I-am scris.
Acvariu de 38 x 22 x 25.
Nu prea stiu numele plantelor din el.
Stiu doar ca am o crenguta de vie pe care am pus Christmas Moss, dar in rest nu le stiu numele. Poate ma ajutati voi.
Cel mai tare imi place specia aceea de moss pe care am pus-o pe piatra si acele plante din dreapta care arata ca si Cabomba.
In el am 3 femele mature si un mascul de Orange Sakura care au facut acum vreo 3 saptamani o serie de aprox 20 de pui si mai am 2 in cele 3 femele cu icrele sub abdomen deci ma mai astept la puiuti.
Fitrul e un burete cu pompa de aer, iar iluminatul e home-made, 2 spoturi LED de 6W.

image

image

image


P.S: Dupa ce imi scot si restul femelelor puii, am de gand sa ii las putin sa creasca si sa bag 2 perechi de Cobra Endler, pe care ii am deja dar nu i-am bagat ca sa nu imi manance puii care urmeaza sa eclozeze.
Acvariu de 36 x 20 x 24.
Doar niste vallisneria, java moss, o ramasita de anubias si cealalta specia nu prea stiu cum se numeste(cea din stanga-fata, ca si iarba)
Filtrul este improvizat dintr-un diversa claro 300.
Iluminatul e home-made, 2 spoturi LED de 5W.
Am o buturuga de mopani plna de alge.
In el am vreo 30 de creveti blue dream si 2 perechi de Black bar Endler.

image

image

image

P.S: Masculilor de endler le place sa stea la poze.
Azi am observat ceva ciudat pe buturuga din acvariul cu creveti.
Banuiesc ca e o alga, dar arata ca o anemona, ca mai si misca dupa curentii din acvariu
Ce specie e si cum as putea-o trata?

image


AICI PUTETI VEDEA VIDEO

AICI PUTETI VEDEA VIDEO
Buna. Ulterior am renutat la nitrofuroidina si neomicina si am trecut la tratament cu Metronidazol, pentru ca cei doi Blue Diamond erau apatici, inotau in cercuri, erau retrasi, aveau culori foarte inchise si nu au mancat vreo 2 zile deci ma gandeam ca or fi flagelatele de vina. Am crescut si temperatura la 34.5 grade si fac schimb zilnic de apa cu introducerea dozei intregi. Vad ca le-au disparut petele albe de pe ochi si cei 2 si-au revenit si mananca. Sunt in a 3-a zi de tratament si vreau sa continui aprox 10 zile.
Ma gandeam ca primesc putin ajutor. Mda
Am un acvariu de 120 de litri steril in care tin 2 pui de Blue Diamond, 2 pui de Leopard SS, un pui de Red Turqoise si un adult de RT.
Ii tin la tratament de luni, pentru ca erau foarte apatici de duminica, am facut prostia de a baga in acelasi acvariu pesti din surse diferite(vineri am bagat cei 2 blue diamond) si mi s-a recomandat sa fac tratament cu Sulfat de Neomicina(1g la 50 l), Nitrofurantoina(o pastila la 40 l) si sare (o lingura la 10 l) si fara lumina. Nu am avut probleme, pestii sunt mult mai bine, nu mai sunt apatici si mananca, dar in seara asta am observat un lucru care ma ingrijoreaza.

Am vazut ca ambii ochi ai adultului de Red Turqoise au o pata alba pe ei si ca sunt umflati. Si la un pui de Blue Turqoise vad acelasi lucru, dar numai la un ochi...Cum pot rezolva problema? Sa ii mai tin la tratament daca vad ca-s mai ok? Ii tin de 3 zile.

image
image
image
Lumina cred ca e suficienta, avand in vedere ca s-au format alge verzi si nu de alta culoare. Plus ca se tine cont ca un LED daca e de 5 W e echivalent la mult mai multi W ai unui bec normal. Iar filtrarea am spus ca e asigurata de un filtru de 300l/ora care sunt sigur ca duce un acvariu de 20 l...
Tot nu am aflat cum as putea sa rezolv problema.
Buna. Am o problema cu niste alge filamentoase verzi in acvariul cu creveti (blue dream).
Acvariul are 20 l, cu un filtru diversa claro 300 modificat (i-am pus doar burete, fara carcasa), am in el o buturuga de mopani acoperita de Java moss, niste Vallisneria(pitica, sau cum o fi) si cealalta planta nu stiu cum se numeste. (am si o bila din aia de alge pe buturuga...am impresia ca e cauza principala cauza principala)
Acvariul are deja o jumatate de an si iluminatul e realizat de 2 leduri din acelea cum se pune in mod normal pe tavan...aplicate, 5W are unul. Schimb de apa o data pe saptamana, sau uneori la 2 saptamani, depinde de cum am timp, pentru ca am examene la facultate. Uneori mai folosesc si CO2 lichid, de la Neptun, dar destul de rar.
O parte din moss e plina de alge si s-a intins pe buturuga si acum vad ca s-a intins si pe substrat.
Banuiesc ca din cauza luminii s-or fi format sau din cauza bilei aceleia de alge?
P.S: Melcii aia sunt comunitari si nici de ei nu stiu cum sa scap ca nu vreau sa fac ceva cu crevetii. Pana si pe ei se pun algele. Si in acvariu mai am 4 masculi de endler, ca i-am folosit sa scap de purecii aceia de apa.

Deci cum as putea sa scap de alge?

image

image

image

image

image

image

image

image
Buna, am cateva intrebari
Am tot incercat sa gasesc care ar fi litrajul corespunzator in cazul unui discus, dar peste tot sunt pareri diferite.
Am un acvariu de 130x42x60 (328 litri) si as vrea sa bag in el discusii pe care ii am momentan in acvariul de 120 litri (5 bucati) plus inca altii 5 care mi-au cam facut cu ochiul si un pleco (scalarii din poza dispar)
Am de gand sa bag in mijlocul acvariului un Red Moor, nu stiu exact inca marimea, si sa mai plantez vreo 3-4 fire de vallisneria.

Bun...acum vin intrebarile.

1. Ar fi ok sa ii tin pe toti 10 in acel acvariu cu schimb saptamanal de apa?
2. Ce substrat imi recomandati? Pentru ca in momentul de fata am scoici si pietre culese de la mare anul trecut (Stiu ca suna tampit) Totusi, sunt in acvariu de aproape un an si nu s-a intamplat nimic, doar faptul ca mancarea si excrementele pestilor se cam baga sub scoici si cand fac schimbul saptamanal daca sifonez, imi murdareste apa din acvariu de nu mai vad pestii. De aceea vreau sa il si schimb. As vrea ceva care sa arate ok si sa fie si ok pentru discusi.
3. Daca la acvariul de 328 pun un JBL e1501 e destul? Sau sa mai pun si un filtru intern?
4. In ultimul rand, ce recomandati pentru o circulatie ok? Ca in momentul de fata nu prea imi trage JBL-ul toate resturile

image
image

Apa e albastra ca azi am facut schimb de apa si le bag albastru de metil ca mna, le dau uneori si inima de vita si vreau sa dezinfectez apa la schimb.
Buna. Am schimbat acvariul, astfel incat acum e mai mare si are mai multe plante, are o roca, o radacina mica si cateva plante.
Totusi, nu pot sa inteleg ce se intampla cu crevetii...adica unul e asa de 2 saptamani deja. Ii hranesc cu Spirulina, pentru ca nu am momentan cum sa le cumpar shrimp food.
Aveti vreo idee? Acum vad ca mai incepe unul sa se coloreze.

La inceput credeam ca sunt icre...vazand intr-un fisier de aici de pe forum cum ca icrele "migreaza de la ceafa spre coada in timpul procesului de dezvoltare".

image
image
image
image

Aaa da....o mica paranteza
Nu stiu daca ati observat, dar pe radacina am niste mucus din acela alb. Cum as putea scapa de el? Acvariul era ciclat cand l-am introdus in el (acum vreo 5 zile)
Am incercat prin a pune cativa melci din aceia minusculi care mi-au invadat acvariul cu Discusi. Aia maro care cresc maxim 0.5-0.6 cm. Speram sa ma ajute ei, dar totusi sper sa nu imi invadeze si acvariul asta

P.S: Scuze pentru calitatea pozelor...dar am reusit sa imi sparg telefonul. Un an nou fericit va doresc.
UPDATE:
Am gasit pana la urma unul pe filtru. Scuze pentru calitatea pozelor, dar puiul e minuscul, abia l-am putut vedea. Are aprox 1.5-2 mm.
Cu ce ar trebui sa ii hranesc? Ca eu nu le-am cumparat niciodata mancare speciala...am avut si RCS. Pana acum le-am dat mancare de ciclide africane, bazata pe ierburi si spirulina. Din cate stiu, la pet-shopul de unde i-am luat nu au mancare speciala pentru creveti.
Apropo...carbonul lichid de la neptun e ok? Ca am observat ca de cand folosesc, moss-ul a luat-o razna. Afecteaza puii de creveti/parintii?
image
image
image
Buna.
Acum vreo 2 saptamani am cumparat 4 creveti Blue Dream si unul dintre ei avea icre sub abdomen. Erau verzi-galbui la inceput dar acum 2 zile am vazut ca unele dintre ele se fac albastre...ma gandeam ca vine vremea sa eclozeze. Azi vad ca femela mai are un singur punctulet(icra) sub abdomen care e galbui. Oare or fi eclozat? Ca nu toate erau albastre si nu vad nici macar un pui prin acvariu...Poate si pentru ca substratul meu e cuart negru amestecat cu rosu. Nu prea pot vedea nici crevetii pe el, ce sa mai zic de pui
Am moss in el si baniesc ca daca ar fi eclozat s-au ascuns, dar acum le-am dat de mancare niste spirulina si doar cei maturi au venit sa manance. Am un sponge filter, nu ar trebui sa fie absorbiti de filtru...
Buna. As cam avea nevoie de ajutor cu un stand, pentur ca nu am mai facut niciodata unul si nu stiu cum se procedeaza.
Ideea e ca acvariul are 130x45x60. Banuiesc ca e extrem de greu, avand in vedere ca e facut din sticla de 10, fund dublu si intarituri de toate felurile.
Am cautat pe forum topicuri legate de standuri dar nu prea am inteles ce si cum...eu vreau sa il pun pe parchet si la greutatea aia mi-e frica sa nu il gaureasca (tin sa precize ca as vrea standul la inaltimea de 90 cm), pentru ca nu de mult timp a fost pus

Ma gandeam la ceva de genul...sa pun un blat si sub picioare, pentru a nu-l gauri. Alte propuneri mai ingenioase decat asta mai aveti?
Interesant substrat. De unde as putea face si eu rost de asa ceva?
 
Forum Index » Profile for Sta83 » Messages posted by Sta83
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com