[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: vraduc
Forum Index » Profile for vraduc » Messages posted by vraduc
Message
Pune putina mancare de pesti in acvariu , asa cat un varf de lingurita si asteapta 3-4 saptamani pana se cicleaza ( citeste despre ciclare pe forum...e o intreaga chimie ) . O sa vezi ca incepe sa se limpezeasca apa. Abia apoi poti pune si pestii.
Situatia in prezent sta cam asa :

La intoarcerea din concediu m-am oprit la hornbach si mi-am cumparat un filtru jbl e 1502 . Ca material filtrant o sa las in sertarul de jos micromec, la mijloc matrix si in cel de sus substrat pro. Sper ca e o alegere ok. Daca am timp in weekend il pun si in functiune. Am mai cumparat si o pompa de valuri chineazeasca ... de 2500 l/h se lauda ei... mergea mai puternica dar e ok si asa.

Cat am fost plecat 7 zile , a venit doar taicamiu o data sa le dea sa manance. Cand m-am intors am vazut ca nu mai am nici un pui in incubator...lasasem vreo 40-50 acolo, inca aveau ou. Aia mari si-au facut de cap si au impins incubatorul in bratele cu ventuze pana au facut un spatiu ca sa iasa puii. Nu imi explic cum au reusit ca era intepenit bine capacul

In acvariul mic puii cresc incet si bine zic eu. Am scos din maternitate si mascului de 3 cm de hongi... il tineam ca la puscarie. L-am bagat in acvariul mare tocmai inainte sa fac filmuletul asta ( acu sta pitit sub o piatra ) ....fie ce o fi ... Daca il bagam cu aia mici sigur mai executa cativa..ca la inceput. Asta a fost motivul de izolare.

image image





Eu am un aquaball 180 extins la 240 deci am 4 sertere +un biopower 240 , in ambemele am doar un cate un burete mare si cel mic albastru pus pana in pompa. In restul sertarelor am substrat pro si micromec. Cu ele am reusit sa tin un acvariu de 200l si nu am avut probleme. Vezi ca se gaseste si extensie, sa mai cumperi un sertar separat.
Filtrele sunt foarte fiabile si daca speli buretii si pompa la rotor o data la 2 saptamani e ok.
calin_gherman ai avut dreptate. Femela yellow caeruleus era gusata. Am mai pus o closca in seara asta Mai putine oua ca la cealalta femela si incubatorul ziss... o fi el de firma dar il prefer pe cel chinezesc. Dupa ce scapa de saculet la cate zile pot sa ii scot din incubator si sa le dau sa manance ? Ma gandeam sa le cumpar jbl nobilfluid artemia.

Cam asa se prezinta situatia.

Dupa ce ii scot din incubator o sa ii tin in maternintate vreo 2 saptamani si dupa ii mut intr-un acvariu de 60 litri.
Clar ca ar fi bun cat mai mare, dar din pacate mai exista si limite in buget. Cred ca un e902 plin cu siporax ar fi o sulutie relativ ok.

In seara asta am scos icrele de la o femela de aulonocara si le-am bagat in incubator, un nou incubator chinezesc...dar vad ca isi face treaba. De data asta vad ca deja au codite, am asteptat 7 zile de cand am observat ca e gusata.

Nu are gusa deloc si mai si manaca...daca era gusata nu mai manca. Tind sa cred ca e un mascul pus la respect de altul..

Saptamana viitoare montez mobilierul sub acvariu si urmeaza filtru extern...ma gandesc la un e902 plin cu siporax.. ar fi ok?
De vreo 2 zile am observat ca individul asta sta intre sticla si maternitate ( intr-un spatiu de 1-2 cm latime ) mai mult cu capul in jos. Un ochi parca i s-a facut rosu ca si cum ar avea sange in el. In rest e vioi, se infoaie cand inoata si mananca bine. Doar ca majoritatea timpul il petrece acolo. Care sa fie cauza ? Se simte agresat de un alt peste ?

20190523-202418
Posibil asta sa fi fost cauza,cel mai probabil. Data viitoare o sa le urmaresc mai atent si o sa le scot pe la 8-9 zile. Cred ca e mai ok asa...
Nu stiu ce s-a intamplat, daca am facut eu ceva gresit sau nu au fost icrele fecundate dar dupa 2 zile doar doua oua mai ramasese la culoarea lor maronie-rosiatica. Astazi s-au albit toate si incep sa se dezintegreze. Cred ca pot sa scot incubatorul ca sigur nu mai iese nimic.

Cand am prins femela i-am desfacut gura direct in incubator. Sa fie asta o eroare facuta de mine ?! Am vazut ca in mod normal se scot intr-un recipient si se introduc cu o pipeta in incubator. Altceva aiurea sa fi facut nu cred...

Cum sa procedez data viitoare in mod corect ?
Momentan un acvariu mai mare e doar in gand, poate dupa o reorganizare a spatiului o sa pot pune si in practica. Deocamdata am schitat si comandat mobila ca sa imi inchid spatiul de sub acvariu ( el fiind suspendat pe o etajera din lemn prinsa in console ) . Dupa o sa pot sa imi cumpar filtru extern, ma gandesc la un jbl e 902.

Revenind la pesti...ieri mi-am luat incubator. Din doua femele gusate, una cand sa o prind a scuipat puii in acvariu. Am reusit sa prind vreo 20 cu minciogul si i-am bagat in maternitate. Desi nu mai aveau saculet deloc lipit , erau dezvoltati, au murit imediat. Doar unul a supravietuit.

De la femela de hongi am reusit sa scot icrele si le-am bagat in incubator.


Un filtru e orientat in sus si valuieste apa + am doua pietre de aer, eu zic ca e ok. Nu am mai avut probleme. De fiecare data am incercat sa evit sa tratez cu chimicale.

La ultima curatenie am vazut ca m-am pricopsit cu 2 pestisori de aproximativ 7-8 mm ( supravietuitorii ) , cred ca au stat pititi in filtru, acum ii tin in maternitate. Desi nu am avut ca scop sa ii inmultesc, parca incepe sa ma prinda si microbul asta si ma gandesc sa mai iau doua acvarii mici
Salut,

Pestii s-au mai dezvoltat, cel mai repede cresc Aulonocara si Hongi. Ca si comportament sunt destul de fricosi fata de oscarii pe care i-am avut. De cand ii am din decembrie o singura problema am avut acum o saptamana cand am vazut ca unul are un puf alb pe un ochi. Am studiat pe net si cred ca a fost vorba de saprolegniaza. I-am facut o baie de 20 de min cu verde de malachit si am pus sare si dat temperatura la 30 de grade in tot acvariul , preventiv. Parca i s-a mai retras albeata de pe ochi, sper sa ii treaca definitiv.

In rest , schimb de apa saptamanal si curatare filtre la 2 saptamani. Nu pot sa le las mai mult timp necuratate si asa abia fac fata la cei 20 de indivizi. Daca ai de gand sa incepi asa ceva, iti trebuie neaparat filtru extern. Si eu vreau sa imi iau un jbl e902.

Aaa si pestii mai au o ''problema'' , sapa de zici ca sunt mineri Atentie cum pui pietrele ca sapa sub ele si sa nu cada sa iti sparga acvariul.

Las si un filmulet mai recent. Sper ca de data asta sa pun linkul cum trebuie Daca nu, multumesc de pe acum lui Koala ca il face el cum trebuie

Dupa proiectul cu Oscarii, am simtit nevoia de o schimbare. Pe scurt cei doi Oscari au fost donati si am populat bazinul cu ciclide africane. 20 de pestisori , 5 membrii din 4 specii: Aulonocara ( nu stiu exact care , cel cu albastru metalic ) , Caeruleus yellow, Pseudotropheus zebra red si Labidochromis hongi.



Sper ca am ales bine speciile pana la urma.


by koala: Taci, ca l-am rezolvat si p-asta... acu' se vede.
Ok, o sa deschid un alt topic. Merci
Dupa o zi de sambata de alergat toata ziua, pana la urma m-am pricopsit cu 20 de pestisori , 5 membrii din 4 specii: Aulonocara ( nu stiu exact care , cel cu albastru metalic ) , Caeruleus yellow, Pseudotropheus zebra red si Labidochromis hongi. Am reusit sa bag si pietre in bazin si zic eu ca a iesit cat de cat ok. O femela de Caeruleus yellow e deja gusata cum se zice, mestaca din bot intr-una si mi-a si spus cel de unde i-am luat. Nu am sperante ca o sa cresc pui pentru ca nu asta e scopul si nici nu ma pricep cum sa ii separ si sa ii cresc.

In mare cam asa arata bazinul la momentul de fata. Rog un admin sa schimbe denumirea topicului in : Malawi 200 l

Va multumesc pentru ajutor.



* nu stiu de ce se vede doar la 360 rezolutie clipul
Va multumesc mult de sfaturi. O sa vad ce specii gasesc si cum le combin. Ce mancare recomandati pentru ciclidele de malawi? La oscari le dadeam tetra. Eventual sa imi lasati si un link de unde pot cumpara ceva calitativ.

Foarte frumos bazinul "Marele African", deja e in alta liga fata de ce am eu,dar atat imi permite spatiul momentan.

Clar e ca o sa raman la varianta de 20 pesti.

Ca idee ma gandisem si la varianta 10 demasoni, 5 -Labidochromis caeruleus si 5 Labidochromis sp. hongi .
Caeruleus ramane clar pe lista. E ok si varianta ta cu 10 si 10.

Sa aleg Cynotilapia Hara Gallireya reef in defavoare demasonilor? De ce nu demasoni?


Va salut!

Dupa ce am donat oscarii, vreau sa populez acvariul de 200 litri cu ciclide din Malawi. Am gasit cateva specii ( pui 1,5 -2 cm ) si as vrea sa stiu daca sunt compatibile.

-Pseudotropheus demasoni
-Labidochromis caeruleus yellow
-Cynotilapia Hara Gallireya Reef
-Labidochromis sp. hongi

image

Ma gandeam la cate 5 pesti din ficare specie. Cineva mi-a spus ca demasonii ar fi bine sa fie in numar de minim 10. Daca iau 10 demasoni si cate 5 din restul speciilor, ies la un total de 25 pesti. Nu e cam mult?
Ca si specii sunt compatibili?
Multumesc koala. Am reusit sa le gasesc un nou stapan cu un acvariu de 240 litri, sunt destul de sigur ca pestii o sa o duca bine. Am mai facut o curatenie la acvariu dupa ce au plecat oscarii si l-am lasat pornit, sa se mentina ciclat.
Ma bate gandul sa trec la africani.
As vrea sa il fac ceva de genul:



Si bazinul din film are aceeasi capacitate ca al meu.
 
Forum Index » Profile for vraduc » Messages posted by vraduc
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com