Message |
|
Salut.
Sistemul va avea si sump sau nu?
|
 |
|
Fain !!
Ce bine arata montipora superman,mai bine ca la Cornelus.
|
 |
|
Scopul a fost sa fortez apa sa treaca prin pietre,sa inchid spatiul dintre cei doi cilindri.Nu e el foarte mare, dar iti fuge apa printre cei doi si nu prea poti sa iti dai seama cat flow trece exact prin zeoliti.
3 inele lipite unul peste altul si apoi bagate jos in reactor.Primele 2 de jos taiate ca sa intre peste teava de intrare a reactorului.Inchid perfect spatiul dintre cei doi cilindri.
Diametru exterior la inele e 83,8mm (asa le-a taiat Masteru'  daca retin eu bine) si cel interior e de 77mm.Intra la marele fix in reactor.
|
 |
|
Horatiu,
Pana acum eu am bagat doar elementele de baza in principal:zeoliti,zeostart3,zeobak si carbon activ.
Ca sa-ti faci o idee:
10ml Zeobak(60-70lei) - ma tine 3 luni.
1L carbon activ(tot cam 60lei) - ma tine 3 luni (folosesc 300ml),schimbat lunar.
100ml Zeostart3 (nu mai stiu exact cat e dar nu sare de 100lei) - ma tine vreo 7 luni dupa calculele mele.
1L zeoliti(60lei)(mai nou vad ca pungile au 1,2L) - ma tine pret de 2 schimburi.
Multi dintre aditivi ii aditionezi la nivel de picaturi.Sunt intr-adevar si cei pe care ii pui la ml.(K-Balance,B-Balance,Extra,CoralSnow,etc.) dar nu e musai.Am vazut sisteme zeo care merg foarte bine doar cu elementele de baza si schimb de apa plus niste aditii de aminoacizi.
Costul depinde de cat de mare e sistemul,la cateva sute de litri se vede.La zeovit tot ce poti automatiza e reactorul si aditia de Zeostart3.Reactorului ii montezi o pompa (puternica) pe timer care sa agite zilnic zeolitii timp de un minut iar Zeostart3-ului ii faci o dilutie cu apa de osmoza si-l pui pe dozator.In rest nu prea ai ce automatiza din pacate,tre' sa stai langa el,sa dozezi zilnic aditiile,sa mesteci in zeoliti daca nu e pe automat.
Sistemele clasice sunt mult mai usor de automatizat.
|
 |
|
pufiman wrote:Oioioi ce monstru!
Sa-l folosesti sanatos!
Ai renuntat la matrix/denitrate sau nu ai folosit din start?
Multam'.
Am folosit matrix,denitrate,GFO si biopellete.Acum le-am scos de tot si nu mai am decat reactorul de zeoliti.
pufiman wrote:
Oare cum pot face sa pun si eu mana pe un astfel de skimmer?
|
 |
|
Uite aici o poza domnu' Horatiu  .
Sump-ul la ora actuala nu are decat:
1.Skimmer.
2.piatra vie 6 kg.
3.Reactor zeoliti.
4.Pompa de recirculare.
5.Compartiment ATO.
Compartimentarea care se vede era pe vremea cand aveam reactoare peste reactoare.
|
 |
|
koala wrote:Carcoteala:
- Furtunul ala prin care se scurge mizeria din pompa... din ce vad io, e d-ala de 8mm.
- Mi se pare insuficient. Mi-e teama ca mizeria "grea" n-o sa se scurga la vale si-o sa faca dop.
A fost pus la repezeala ca nu aveam unul potrivit.E schimbat de ieri.
@Sebi: Te astept.
|
 |
|
Arata foarte fain !!!
|
 |
|
|
 |
|
@Levi: Merge de rupe.
@Sebi: Sa stii ca e o adevarata industrie.O sa pun un mic filmulet azi sa vezi.
|
 |
|
Da,e normal sa faca lucrul asta.E legat de tensiunea superficiala a apei.
|
 |
|
kirucd wrote:Al doilea skimmer a fost livrat de dimineata la Satu Mare si a ajuns ok.
Asteptam poze dupa ce Cristi il va pune in functiune
Dap,a ajuns foarte ok.M-am speriat cand am ajuns acasa si am vazut cat de mare era cutia  .
Excelent lucrat skimmer-ul
Maine ii dau drumul si fac si un filmulet ca azi nu mai apuc.
Dragose,multam'
|
 |
|
HQI (becurile+carcasele): 120RON/buc.,transport inclus.
Reactor: 80RON.
Reactor:
Inaltime tub: 30cm.
Inaltime totala: 42cm
Diametru: 10cm.
Pret :150RON

|
 |
|
|
 |
|
Te doare la bascheti Gabi.Si skimmer misto si adus la usa de insusi mesterul lui...
|
 |
|
Au un burete care se pune peste partea care sta in apa ca sa nu intre tot felul de melci si alte asemenea.
|
 |
|
kirucd wrote:Cristi maine iti trimit skimmerul cu un curier.
Nu-l trimite ca nu voi fi acasa si nu are cine sa-l ridice.De maine pana Duminica sunt la Campulung Moldovenesc.
|
 |
|
Asta de mai jos:
|
 |
|
ZB nu ar trebui in mod normal sa aiba mirosul ala.
Solutia (cand tragi in pipeta) e clara?
|
 |
|
Baia Mare.
L.E. Masina asta a ta vine pe Oradea si dupa aceea la Baia Mare sau sunt 2 masini diferite?
|
 |
|