[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Cristi
Forum Index » Profile for Cristi » Messages posted by Cristi
Sistemul va avea si sump sau nu?
Fain !!

Ce bine arata montipora superman,mai bine ca la Cornelus.
Scopul a fost sa fortez apa sa treaca prin pietre,sa inchid spatiul dintre cei doi cilindri.Nu e el foarte mare, dar iti fuge apa printre cei doi si nu prea poti sa iti dai seama cat flow trece exact prin zeoliti.

3 inele lipite unul peste altul si apoi bagate jos in reactor.Primele 2 de jos taiate ca sa intre peste teava de intrare a reactorului.Inchid perfect spatiul dintre cei doi cilindri.
Diametru exterior la inele e 83,8mm (asa le-a taiat Masteru' daca retin eu bine) si cel interior e de 77mm.Intra la marele fix in reactor.

image

image
Horatiu,

Pana acum eu am bagat doar elementele de baza in principal:zeoliti,zeostart3,zeobak si carbon activ.

Ca sa-ti faci o idee:
10ml Zeobak(60-70lei) - ma tine 3 luni.
1L carbon activ(tot cam 60lei) - ma tine 3 luni (folosesc 300ml),schimbat lunar.
100ml Zeostart3 (nu mai stiu exact cat e dar nu sare de 100lei) - ma tine vreo 7 luni dupa calculele mele.
1L zeoliti(60lei)(mai nou vad ca pungile au 1,2L) - ma tine pret de 2 schimburi.

Multi dintre aditivi ii aditionezi la nivel de picaturi.Sunt intr-adevar si cei pe care ii pui la ml.(K-Balance,B-Balance,Extra,CoralSnow,etc.) dar nu e musai.Am vazut sisteme zeo care merg foarte bine doar cu elementele de baza si schimb de apa plus niste aditii de aminoacizi.

Costul depinde de cat de mare e sistemul,la cateva sute de litri se vede.La zeovit tot ce poti automatiza e reactorul si aditia de Zeostart3.Reactorului ii montezi o pompa (puternica) pe timer care sa agite zilnic zeolitii timp de un minut iar Zeostart3-ului ii faci o dilutie cu apa de osmoza si-l pui pe dozator.In rest nu prea ai ce automatiza din pacate,tre' sa stai langa el,sa dozezi zilnic aditiile,sa mesteci in zeoliti daca nu e pe automat.
Sistemele clasice sunt mult mai usor de automatizat.
pufiman wrote:Oioioi ce monstru!
Sa-l folosesti sanatos!
Ai renuntat la matrix/denitrate sau nu ai folosit din start?

Multam'.
Am folosit matrix,denitrate,GFO si biopellete.Acum le-am scos de tot si nu mai am decat reactorul de zeoliti.

pufiman wrote:
Oare cum pot face sa pun si eu mana pe un astfel de skimmer?

Uite aici o poza domnu' Horatiu .
image

Sump-ul la ora actuala nu are decat:
1.Skimmer.
2.piatra vie 6 kg.
3.Reactor zeoliti.
4.Pompa de recirculare.
5.Compartiment ATO.

Compartimentarea care se vede era pe vremea cand aveam reactoare peste reactoare.
koala wrote:Carcoteala:

- Furtunul ala prin care se scurge mizeria din pompa... din ce vad io, e d-ala de 8mm.
- Mi se pare insuficient. Mi-e teama ca mizeria "grea" n-o sa se scurga la vale si-o sa faca dop.

A fost pus la repezeala ca nu aveam unul potrivit.E schimbat de ieri.

@Sebi: Te astept.
Arata foarte fain !!!
"Sewage treatment unit"

@koala:Cutia nu am mai pozat-o,da' vreau sa-ti spun ca ma asteptam sa iasa si Dragos din ea si sa inceapa sa mestereasca la skimmer

Dragos,meserie skimmer-ul.Multam' inca o data.
@Levi: Merge de rupe.
@Sebi: Sa stii ca e o adevarata industrie.O sa pun un mic filmulet azi sa vezi.
Da,e normal sa faca lucrul asta.E legat de tensiunea superficiala a apei.
kirucd wrote:Al doilea skimmer a fost livrat de dimineata la Satu Mare si a ajuns ok.
Asteptam poze dupa ce Cristi il va pune in functiune

Dap,a ajuns foarte ok.M-am speriat cand am ajuns acasa si am vazut cat de mare era cutia .
Excelent lucrat skimmer-ul
Maine ii dau drumul si fac si un filmulet ca azi nu mai apuc.
Dragose,multam'
HQI (becurile+carcasele): 120RON/buc.,transport inclus.
image

Reactor: 80RON.
image

Reactor:
Inaltime tub: 30cm.
Inaltime totala: 42cm
Diametru: 10cm.
Pret :150RON
image
Niste poze,asa cum arata borcanu' acum.

image

image

image

image

image

image
Te doare la bascheti Gabi.Si skimmer misto si adus la usa de insusi mesterul lui...
Au un burete care se pune peste partea care sta in apa ca sa nu intre tot felul de melci si alte asemenea.
kirucd wrote:Cristi maine iti trimit skimmerul cu un curier.

Nu-l trimite ca nu voi fi acasa si nu are cine sa-l ridice.De maine pana Duminica sunt la Campulung Moldovenesc.
Asta de mai jos:

image

ZB nu ar trebui in mod normal sa aiba mirosul ala.
Solutia (cand tragi in pipeta) e clara?
Baia Mare.

L.E. Masina asta a ta vine pe Oradea si dupa aceea la Baia Mare sau sunt 2 masini diferite?

Forum Index » Profile for Cristi » Messages posted by Cristi
Go to: