[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: McLovin'
Forum Index » Profile for McLovin' » Messages posted by McLovin'
Message
Eu am bagat 3000 de lei in al meu, pentru ca nu m-am documentat ca lumea de la inceput, am crezut ca merge si cu dotarile standard....
De ce nu lasi apa la declorinat in vase cu gura larga(ex.: galeti) pentru 24h?
O sa si schimb acum linia de fertilizare, am luat de la Dennerle si am inceput iar sa am mai multa grija de el. Ar trebui sa se vada imbunatatiri cat de curand.
Duminica am tuns ce se putea si am replantat iarasi ce se putea...desi nu se vede,printre firele din dreapta mai am ramasite de Bacopa,m-am gandit ca poate isi revin si formeaza din nou o tufa. In stanga nu am mai avut ce pune, doar cele 2-3 fire de Ludwigia care se vad si in poza le mai am. M-as bucura mult de Althernatera, dar nu vreau sa iti bati capul,poate isi revine firicelul care mi-a ramas mie, dar apreciez foarte mult ca te-ai oferit sa ma ajuti. Mare domn!
Ce sa mai tund de el, saracul, la cat e de golas
image
In partea de sus eu zic ca nu o sa iti incapa cine stie cat Substrat Pro, asa ca as zice sa lasi acolo buretelul si sa umpli cat poti de mult compartimentul de jos cu Substrat Pro.
Nup. Citeste:
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/24422.page
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/28611.page#p233412
ValiM wrote:Astazi am achizitionat 250 ml Eheim Substrat Pro, am inlocuit filtrul biologic din burete cu acesta,


Buretele face filtrare mecanica, nu biologica.
Antecume wrote:Nu ai nevoie de furtunul ala de la filtru care baga aer in acvariu. Ca sa se oxigeneze apa, e suficient sa se faca o mica valurire la suprafata. Indreapta iesirea de la filtru usor catre suprafata acvariului.
Pietrele alea 2 sunt probabil calcaroase si o sa creasca duritatea apei. Daca faci o plimbare pe malul unui rau o sa gasesti o multime de pietre faine si radacini numai bune de acvariu. Si sunt si gratis.
Cele 2 plante cu frunze mari de pe margini par a fi Anubias. Daca da, atunci nu trebuiesc plantate in nisip, se prind de pietre sau radacini.
Plantele alea cu frunze inguste le poti inmulti usor, prin ruperea unei bucati din varf si replantare.
CO2 nu ai neaparat nevoie pentru ce plante ai in acvariu, dar sigur ajuta la cresterea lor.
Pentru o buna filtrare biologica (neaparat citeste despre filtrarea biologica, daca nu stii ce e), iti recomand un filtru extern.
Pietrisul ala violet e cam kitsch. Se doreste ca un acvariu sa arate cat mai natural.


+1
In plus, nu inteleg de ce iti trebuie 2 termometre
Referitor la filtrul pe care l-ai mentionat mai sus, Eheim Ecco Pro 130, mie mi se pare Ok...ok-ish. La filtrare e bine sa ai cat mai mult material filtrant; citisem aici pe forum ca ar fi cel mai indicat sa ai 10% din volumul acvariului de material filtrant (daca zic ceva prostii, va rog sa ma corectati).
Depinde ce planuri ai cu acvariul asta, pentru plantele pe care le ai acum, eu nu cred ca ai nevoie de CO2, dar daca intentionezi sa adaugi mai multe plante si poate mai pretentioase, atunci o sa ai nevoie de CO2, iluminare peste 0.5W/litru plus fertilizare in coloana de apa si/sau substrat.
Dupa cum m-au invatat si pe mine alti colegi de pe forum, filtrul pe care il ai tu acolo, nu face decat sa iti plimbe apa, nu face o filtrare propriu-zisa. La un acvariu identic, eu am filtrul asta: https://www.eheim.com/en_GB/products/technology/external-filters/new-experience
Atata timp cat nu ai o filtrare buna(biologica+mecanica) nu o sa ai o apa clara/limpede, fara particule si cel mai probabil vei intampina probleme si cu pestii. Iti recomand sa citesti articolele urmatoare:
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/2013.page
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/692.page
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/220.page
Cat sunt de frumosi crevetii Vad ca ai reusit sa faci rost si de moss, ma bucur, al meu s-a topit de tot, de-aia nu am mai zis nimic.
Silviu Man wrote:

LE Da ce ochi de soacra ai ....


Asta mi-e jobul
Domnu' Silviu, da' de unde 2 verighete? )))))))))))
Va urma
Musai poze

Eu o sa il inlocuiesc cu Anubias din primul acvariu, mi s-a inmultit foarte bine. O sa pun si eu poze cu acvariul meu in weekend dupa curatenia generala, desi nu mai arata cum era acum cateva luni...
Si al meu Christmas moss e topit, din pacate...l-am vazut intr-o zi maroniu si de acolo numai inspre rau a mers
Faptul ca ai observat fecale transparente, poate indica paraziti intestinali. Nu sunt experta, dar eu as incerca sa il tratez cu Sera Baktopur. Mai asteapta totusi si parerea unor useri mai experimentati decat mine.
In primul rand, in 60 L scalarii si carasii nu au ce cauta, sunt pesti care au nevoie de un minim de 50 L per peste ca sa le mearga bine.
In al doilea rand, daca ai doar de 2 saptamani acvariul, acesta nu e ciclat, adica nu s-au format bacteriile necesare pentru a transforma amoniacul si nitritii(care sunt foarte toxice pentru pesti) in compusi mai putin toxici, adica nitratii. Asta poate fi motivul pentru care Betta s-a imbolnavit. Ce filtrare ai la acvariu?
Sfaturile mele ar fi:
1. Sa faci un acvariu mult mai mare in care sa tii pestii , iar pe Betta sa il separi, nu este un peste pe care sa il tii la comun cu altii SAU
2. Sa donezi pestii actuali cuiva care are un acvariu ciclat si conditii adecvate pentru a-i creste si daca vrei sa continui cu acest hobby, sa te documentezi bine si sa o iei de la 0, urmand toti pasii.

 
Forum Index » Profile for McLovin' » Messages posted by McLovin'
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com