[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: alinutz80
Forum Index » Profile for alinutz80 » Messages posted by alinutz80
paradoxx wrote:Trebuie totusi sa fim siguri ca nu sunt naparleli, fapt care ar constitui un avantaj daca sunt lasate acolo

Aia e clar, dar noh...vrem poze ca sa fim siguri
narcis wrote:Super bazinul, super pestii. Tine-o tot asa!

Multumesc Narcis!
EverSad wrote:Foarte frumos.

Dracii ai de Geophagus-i, au chef de scandal.....

Mersi da...tot timpul au chef de ceva...is tare nebuni mai si cand dau mancare vin si inghit aproape 1 cub de mancare congelata....is tare fomisti....iti dai seama ca mi o mancat toti neonii rosii ce ii aveam
dan.pavelescu wrote:Sa se dea din mana-n mana, pana-n fund la taxatoare

Blue dream neocaridina, 54l brut.
Colonia merge bine...am pui si tineret destul...chiar si-a revenit ok. In rest, sa fie cat mai multi creveti

Mentionez ca in acest acvariu am doar creveti blue dream high grade, melci tylomelania (cu ceva pui), melci de substrat multi, 3 melci neritina si ceva melci ramshorn.
Acvariul dedicat pestelui Betta si prietenilor lui ??
In ultima vreme bettanul sta mai retras si s-a decolorat ?? Cred ca trecem pe ceva halfmoon blue in viitorul apropiat...poate plakat poate nu

In clip nu am reusit sa l prind pe Betta, era ascuns pe undeva...dar am si cu el ceva filmari scurte - nu le pot pune pe plici.ro ca sunt prea mari
Acvariu personal, 450l, scalari manacapuru si nanay, geophagus red head tapajos plus multi corydoras si Luri

Clip video la calitate maxima aici:

Mergem inainte cu rabdare
Testul folosot de tine 6 in 1 nu e f concludent, e doar asa sa vezi orientativ. Msrgi pe teste imdividuale la picatura, NO2, NO3, PH, Gh si Kh. Le poti lua pe rand.
Ai cam mare gh si kh daca sunt reale valorile, dar din ce vad fauna si flora nu sunt afectate

Cum zice si colegul de mai sus, si eu spun ca fauna nu prea e ok...scapa de acele tetrazone si de scalar....apoi va fi mai bine
De a acord in totalitate cu Dan si Samy!!!

Folosesc de mult timp bacterii, si acum am Seachem Stability si Pristine, mai nou Pristine.

De acord si cu fazacu testarea mentionata mai sus.
Cum zice si colegul de mai sus, ai inceput chiar bine.

In filtrul care il ai deja (daca vrei sa ramai cu el) pune ceva material filtrant bio gen, sera siporax mini, seachem matrix, eheim susbtrat pro (1 sau 2 din ele) si eventual chiar pe unde intra apa in el lasa 1 burete.
Daca alegi un filtru extern, tot acele materiale filtrante sa pui in el.

Cum zice si Samy, Cuba are nevoie de lumina buna si CO2...deci nu e easy. Restul plantelor sunt ok.

Si eu zic sa mai adaugi un lemn/cioata si cateva pietre/roci mici la baza ei - altfel va arata. Nu trebuie lemn mare .... si rocile mici, ai acvariul relativ mic.

Ca pesti, te hotarasti pana se cicleaza...eu as merge pe xipho sau guppy...dar doar 1-2 maxim specii.
Ca si echipa de curatenie 2-3 neritine 6 Ottocinclus si creveti Amano vreo 10 buc.

Ai mare rabdare si totul va fi ok. Schimbul de apa sa nu lipseasca saptamanal macar 25-30% dar si 50% e ok. Acum la inceput pana se cicleaza poti sa schimbi si de 2-3 ori pe saptamana.

Mai vezi prin semnatura mea ca si eu am 3 acvarii de 54L brut, cu creveti

Bafta mare si ape limpezi!
Bine ai venit!

Cum zice Da, toti facem greseli chiar dupa multi ani de acvaristica...ideea e sa invatam din ele si sa nu le mai repetam :-D

Este un hobby foarte frumos, care daca te ocupi putin de el si iti place vei avea mari satisfactii :)
cr1st1an wrote:A trecut ceva timp de cand am avut probleme, acvariul s-a stabilizat, populatia de creveti a crescut, acum sunt 50+ rcs in acvariu iar cei 5 boraras adaugati ulterior sunt bine sanatosi.
Totusi, cam o data pe saptamana imi mai moare cate un crevete, e normal sa se intample asta?
E in regula daca nu scot crevetii decedati atunci cand ii observ?
Intreb asta pentru ca pana seara cand umblu la acvariu sa le dau de mancare ii devoreaza ceilalti creveti.

Nu prea e normal sa moara saptamanal creveti , doar daca cei care mor sunt batrani si mor de batranete. Trebuie sa vezi parametrii apei cum sunt.

E mai bine sa scoti crevetii morti afara, dar daca nu apuci asta e....daca ii vezi e mai ok sa ii scoti pt ca strica apa.
Liv wrote:Uite-o aici ca PDF si DejaVue:

https://drive.google.com/drive/folders/16LJSigV6890ybLk_6SLBlI-MyMXJMpWh?usp=sharing

Cind gasiti documentatie mai rara va sfatuiesc sa o luati la gramada - nu se stie cind sau daca o sa o mai gasiti.

E si pe z-library. E free pt. 10 downloaduri pe zi sau daca platiti 5 sau 10 euro nelimitat pt. o luna (nu mai stiu exact pretul , dar a meritat - am luat citiva zeci de giga de documentatie in mai putin de 2 saptamini).

Am luat o si eu. Mersi mult.
Nu arata foarte rau, dar se poate mai bine. In timp eu zic caci cu noul filtru va fi mai bine.
Ce material filtrant aveti in noul filtru?

Plantele nu trebuie schimbate, doar rupeti frunzele care au alge pe ele si restul raman acolo. Plantele naturale nu se schimb (arunca) doar daca sunt foarte afectate de alge sau carente.....dar ale dvoastra nu e asa rau. Eventual mai luati de la magazin ceva plante easy gen anubias care o puteti prinde/lipi de cioata.

Faceti schimburi de apa de 2 3 ori pe saptamana acum vreo 2 saptamani si adaugati bacterii, daca aveti.
Samy wrote:Foarte frumos arata.
Dar biroul arata cam gol fara mai 2 3 bazine

Zic si eu

Ehhh mersi mult! Mai este mult de lucru cu el

Abia ma ocup si de acesta, dapoi de altele
Office view

image
image
image

Incet merge putin mai bine, au mai disparut din algele BBA, dar tot mai sunt.

Rabdare si tutun....si daca vad ca tot asa o tinem, revin la tratamentul cu eSha Protalon.
Arata foarte fain cubul!
Chiar super as putea spune!
narcis wrote:Multumesc de apreciere. O sa incerc si ceva poze cu floricele, dar taletul meu lasa de dorit la pozat . Poza asta mi-a facut-o un prieten, satul sa vada urateniile mele).
As vrea sa schimb tuburile, aveti vreo idee de unde mai gasim ceva giesseman t5/39w super flora, aquaflora, midday?

Incearca la nevertebrate si poate iti aduc pe comanda neoanele giesseman t5/39w. Dar trimite le email sau suna direct la ei.

Acvariul arata super
GreenLifeAquatics wrote:
alinutz80 wrote:
- Ecology of the Planted Aquarium: A Practical Manual and Scientific Treatise for the Home Aquarist by Diana Walstad

Am citit-o si practic, doar ca nu pun pe forum ca arunca lumea cu noroi in mine
E multa bio chimie
O am pe contu de amazon, pe aplicatia de mobil, am incerca in nenumarate ori sa vad daca o pot downlada in mod pdf dar nu merge

mai incerc, daca merge bag aici link.

Spor

Super tare! Posteaza acvariul facut cu metoda Walstad...nu te sfii ca nimeni nu arunca cu noroi.

Daca ai putea pune cartea in format PDF sau Word sau alt format sa o putem downloda ar fi super tare!
ocean wrote:Cum era vorba: "coafura rezista", dar nu mai e asa luxurianta-cabomba s-a topit dupa ce am oprit fertilizarea, si na l-am neglijat tare in ultimul timp, frunze nu am pe jos ca sunt sub zapada.. https://youtu.be/HRh_GO4BcJo

Frumos da! Arata bine si fara frunze.
Trebuia sa iti tii ceva frunze uscate din toamna....sau baga ceva catappa si conuri de arin de la magazine.

Forum Index » Profile for alinutz80 » Messages posted by alinutz80
Go to: