[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: pcris
Forum Index » Profile for pcris » Messages posted by pcris
Message
Este posibil ca pasarea vroia sa isi faca cuib. Cred ca de aia a intrat acolo.
Mai am vreo 20. Restul le-am dat deja.
Nu imi vine sa cred. Acum se metamorfozeaza ultimele vreo 30. In total au fost 184! ...din care mi-au murit 2 cand s-au transformat si au inceput sa manance hrana de dimensiune macroscopica. Si asta datorita faptului ca in apa s-au strecurat cateva spanuri metalice de vreo 1-2 mm din bateria de plastic metalizata... Chestie moderna... criminala. Cele 2 au ingerat cred metalul sub forma de lama taioasa care le-a distrus sistemul digestiv. Am gasit in apa o astfel de lama mica metalica...
Au aparut deja primele broscute. Au trecut cu bine de metamorfoza si cred ca vor trece si celelalte in zilele urmatoare.

Am acum disponibile circa 80 si vand din ele la un pret mic doar pentru a acoperi cheltuielile facute:
- intre 1-10 broscute cu 5 lei/broscuta
- pentru cine doreste mai multe pot negocia usor pretul.
Mormolocii au acum o luna si cam la jumatatea lui noiembrie ar trebui sa inceapa metamorfozarea in broscute. In acest stadiu as da din ei (doar personal in Bucuresti) minim cate 5-10 daca este cineva interesat si cu putina experienta sa ii aduca in stadiu de broscute.
BettaChuck, am gasit chiar acum o pagina referitoare strict doar la volumil de apa in care trebuie tinute. Este exact felul in care am procedat. Sunt necesari doar 2,5l pentru broasca adulta si 1 litru pentru broscutele tinere. Si aici vad ca au stabilitt aceste norme specialistii ce le studiaza si nu un simplu diletant nestiutor ca mine. http://www.acuc.berkeley.edu/guidelines/aquatic_frog.pdf
Daca au ajuns la maturitate si fac si pui inseamna ca m-am descurcat bine cred eu. In fapt am reusit sa le trec prin etapele vietii spre telul ei... INMULTIREA.
Pana acum nu mi-a murit nici un mormoloc. Si sunt peste 100. Spre mijlocul lui noiembrie sper sa am primele broscute. O sa scriu cand apar primele. Astept orice doritor sa ma scoata din belea... si sa mi lase un mesaj.
BettaChuck wrote:
pcris wrote:Am gasit ceva care adevereste observatiile mele. Puteti citi aici

http://lan.sagepub.com/content/29/2/152.full.pdf

studiile facute de cercetatori in domeniu ce cuprind multe observatii asupra cresterii lor si care arata si ca Xenopus Laevis traieste bine si in jumatate de litru/individ de apa si nu este necesara filtrarea/oxigenarea si schimbarea deasa de apa.


Studiul spune, printre altele, ca grupul de X. Laevis care traia intr-un acvariu filtrat si in care erau mai putine specimene(deci, in acvariul in care fiecare broasca avea mai mult spatiu) s-a dezvoltat mult mai bine. Plus, este un studiu legat strict de rata de crestere in diferite medii. Nu spune nimic despre cum e influentata durata vietii(care ar trebui sa fie in jur de 10 ani), despre susceptibilitatea la boli si despre nivelul de activitate al broastelor tinute in putina apa nefiltrata vs acvariu mai mare, filtrat. In niciun caz nu cred ca spune ca o duc bine oricum. Cel mult, eu inteleg ca pot supravietui in conditii neprielnice. Si un caras poate trai vreo 2-3 ani intr-un bol de 2l, nefiltrat, ajungand pe la vreo 5-6cm, doar ca, in realitate, ar trebui sa ajunga la 15-20 cm si sa traiasca vreo 8-10 ani. Nu inseamna ca a dus-o bine, ci ca a supravietuit cum a putut, cat de mult a putut.

Nu am aprofundat prea mult. Scuze! Diferentdele sunt extrem de mici in dezvoltarea lor in conditiile studiului. Experienta imi spune ca se dezvolta foarte bine in doar 1 litru de apa si doar 5 cm nivelul apei! Fara filtrare sau altceva. Doar am conditionat apa folosind aqua safe si am lasat-o 24 de ore inainte de a o schimba. Am folosit ca hrana exclusiv viermisori rosii inghetati dar si muste sau fluturasi ce i-am prins seara in casa si doar de vreo 2 ori reptomin granule. S-au dezvoltat perfect din decembrie anul trecut cand aveau doar 2 cm si in crca 7 luni masculul a inceput sa cante. In 10 luni s-au maturizat au 6-7 cm si au facut pui ce se dezvolta perfect pana acum
dan.pavelescu wrote:Ti-as lua eu vreo 500 de bucati, sa-i fac soacra-mii un acvariu

Succes cu brotacii

Am ras cu lacrimi! Razbunare? ...S-ar putea sa aiba efectul invers celui scontat.
Am gasit ceva care adevereste observatiile mele. Puteti citi aici

http://lan.sagepub.com/content/29/2/152.full.pdf

studiile facute de cercetatori in domeniu ce cuprind multe observatii asupra cresterii lor si care arata si ca Xenopus Laevis traieste bine si in jumatate de litru/individ de apa si nu este necesara filtrarea/oxigenarea si schimbarea deasa de apa.
Pozele celor doi. (varsta 1 an)
Nu ma prea pricep dar o duc excelent asa cum am observat in conditii foarte vitrege greu de imaginat pentru speciile obisnuite de pesti si in apa putina chiar acida sau alcalina. PH 5-9. Sunt prin natura lor foarte rezistente putand trai in apa putina in conditii foarte aspre. Cand vine seceta renunta chiar la apa si isi sapa un adapost in pamant reducandu-si metabolismul la minim si traind si fara hrama chiar si un an!

p.s. Acvariul meu are doar 20l... si acum sunt mutate in el. Apa au doar 1/3 din inaltimea acvariului. Adica cam 6-7 litri pentru amandoua. Sunt bine mersi si se impuiaza inca... De zor.
1 litru de apa pentru fiecare schimbata la 2 zile. Am mai spus. Acum ca au devenit adulte le pun un litru jumate la fiecare.
Mormolocii mei la 3 saptamani.

Scuze pentru calitatea filmului.


by koala: Am reparat linkul.
Am gasit acun un video cu cateva informatii despre xenopus laevis.
https://www.youtube.com/watch?v=OPM0FcIS4CM

si unul cu trilurile unui mascul.
https://www.youtube.com/watch?v=3wn7BpH2nCc

aici un cor inregistrat in natura si sub apa.
http://www.californiaherps.com/sounds/xenopus5093.mp3

koala wrote:Nici nu vreau sa ma gandesc ce inseamna sa-ti oracaie, in casa, vreo cateva zeci de broaste.

Scot in perioada imperecherii, stand sub apa, scurte triluri discrete de taraituri asemanatoare cosasilor sau greierilor. Sunete ale naturii... Nimic enervant ci relaxant. Mie imi plac.
Stiu ca este periculos sa eliberezi in natura animale ce nu sunt autohtone. Nu am facut asa ceva.
Aceste broaste sunt foarte bine adaptate mediului din Africa centrala si de Sud si pot trai in conditii aspre... dar naturale. Nu rezista substantelor poluante produse artificial de om. Pprimele 2 broaste ce le-am cumparat separat la interval de cateva zile au sucombat fiecare in cateva ore deoarece in casa era folosit din cand in cand un spray deodorizant...! Dupa ce a II-a a murit am inteles cauza, sprayul. Apoi am cumparat pe cele doua ce le am si acum care in lipsa sprayului nu au avut nici o problema de a trai fericite desi au stat si nemancate vreo saptamana cat am fost plecat si in doar un litru de apa... Deci daca este sa le "eutanasiezi"cred ca este de-ajuns sa le oferi un fass de spray deodorant... :Nu as face nici asta oricum. Chiar daca traiesc toti 100 de mormoloci si nu reusesc sa dau din ei le voi oferii spatiul pe care il am. In 60 de litrii de apa sper ca se vor descurca, fiindca am citit ca intre 0,5 l si 1,5 l per individ ar fi necesarul pentru aceasta specie.

p.s.
Metoda verificata de mine pentru a scapa natural de toate oua si de mormoloci, este de a lasa inca 5-6 zile parintii in acelasi recipient cu ouale.
Daca cineva din Bucuresti sau din apropiere este interesat si poate sa astepte pana se metamorfozeaza in broscute, cum sper sa se intample prin noiembrie poate sa imi lase un mesaj.
Radu_B wrote:Eu ma intreb un singur lucru: ce faci cu 100+ broaste? ??

Nu stiu nici eu. Am scos brastele fiindca am citit ca isi mananca ouale. Si chiar au mancat prima serie cu o saptamana inainte de a depune din nou. Am fost curios sa vad daca iese cva din ele. Nu am crezut ca or sa iasa atatia! Au eclozat peste 60% din oua! Probabil ca data viitoare las ouale cu parintii ca sa nu fiu nevoit sa ii arunc la canal...
Totusi vreo 10 broscute le pastrez caci mai multe nu pot tine. Am doar un acvariu minuscul...
Restul le-as oferi celor interesati eventual la un pret mic ca sa acopar parte din hrana, recipientul de plastic cumparat pentru ele, substanta de conditionare a apei ce o folosesc.
Bine v-am gasit.

Sunt incepator. Am achizitionat acum un an 2 broscute mici africane, Xenopus Laevis de circa 2 cm lungime. Sunt mirat cat de rezistente sunt! Desi au stat in doar 1 litru de apa fiecare si le-am schimbat 75% din apa la 2 zile, totusi au crescut mari (6cm) si sunt sanatoase. Le-am tinut in doua borcane separat pana acum vreo 2 luni. In vara una din ele a inceput chiar sa cante scotand un sunet asemanator unui greier. Sunt foarte nostime! De curand le-am pus in acelasi recipient. Cea care canta este mascul am aflat. Acum 16 zile s-au incrucisat si femela a depus cam vreo... 200 de oua. Fiind ferilizate, am mutat ouale intr-un recipient de 60 de litri si am acum cam 100-120 de mormoloci de 2 saptamani. Folosesc si un aerator mic pentru mormoloci. Astept metamorfozarea lor in broaste. Am citit cate ceva despre aceste broscute si le hranesc cu larve de tantari si granule de reptomin. Mormolociilor le dau tot Reptomin pe care il mojarez pana se transforma in pulbere si le mai dizolv in apa din cand in cand si putin galbenus de ou fiert 5 minute. Par ca se dezvolta bine pana acum.

M-ar interesa daca este cineva care are experienta mai mare in legatura cu cresterea acestor pui de broscuta alba africana si ar putea da ceva sfaturi ca sa stiu la ce sa ma astept. Am inteles ca metamorfoza dureaza cam 8-10 saptamani si deci mai am cale lunga pana sa ii vad broscute.

Multumesc anticipat.
 
Forum Index » Profile for pcris » Messages posted by pcris
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com