[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Dumbrava
Forum Index » Profile for Dumbrava » Messages posted by Dumbrava
koala wrote:De mers, merge... tulpinile de bacterii sunt tot alea. Da' nu vad rostul, sincer.
- exista riscul sa aduci si altceva, in afara de bacterii.
- perioada de ciclare tot atat dureaza... indiferent ca iei cultura de bacterii din namolu' ala, sau din sticlele aflate in comert.
- ideea este ca populatia de bacterii sa colonizeze toate suprafetele din acvariul tau. Asta se intampla in 2-4 saptamani, functie de conditiile din bazin.

PS1: Te rog sa imi spui daca in procesul de tratare a apei se mai foloseste sulfat de aluminiu, ca agent floculant.
PS2: Pentru usurinta in comunicare, e util sa-ti completezi orasul de resedinta (My Profile - Location).

Salut koala. Nu se foloseste sulfat de aluminu...se dozeaza clorura ferica. Plantele ar trebui adaugate inainte sau dupa ciclare?
- PS: ce plante sunt recomandate pentru Betta?
Multumesc pentru raspunsuri...o sa incep sa fac ciclare ca la carte. O seara faina.
Salut,

Sunt incepator in acest domeniu si as vrea sa ma ajutati cu cateva sfaturi.
Am cumparat un acvariu de 40L, filtru si un heater. M-am documentat si am aflat despre ciclarea acvariului inainte de a introduce pestii. (am inteles ca dureaza in jur de 4 saptamani pana se formeaza bacteriile) Eu lucrez la o statie de epurare a apei unde in unele bazine se formeaza aceleasi bacterii benefice in flocuri de namol.
Ar fi ok sa "trasfer" bacterii in noul acavariu si sa sar peste ciclare? Apa din bazine mai contine fosfor si azot. Ma gandeam sa fac o dilutie (5l apa din bazin si 35 de la robinet). Ce parere aveti? Multumesc

Forum Index » Profile for Dumbrava » Messages posted by Dumbrava
Go to: