[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: cnaedot
Forum Index » Profile for cnaedot » Messages posted by cnaedot
Message
sincer nu stiu...ca dimensiuni e grossomodo 45*30*35cm (L,l,h)
m-a batut gandul sa pun si normali....am momentan 20 ...mai merg 20 normali in acest bazin?
in ultimul acvariu sunt niste pietre destul de geometrice ca sa zic asa...si stau ff bine cladite cum sunt...la primul acvariu dor pe nisip sunt pietre reale...pe spatele acvariului este un decor 3D facut de mine, dar ma bucur ca te-a indus in eroare )
Salutare. Revin dupa ceva vreme. Mare acvarist nu am devenit intre timp, dar vreau sa postez acvariile mele - low maintenance, dar, cred eu, aratoase. Astept parerile si sugestiile voastre.

Mai am sub administrare un tank mare cu discusi si neoni unde vor ajunge si ciclidele americane din acvariul meu, acesta redevenind exclusiv malawi.
Fotografiile sunt facute cu telefonul. O sa revin su foto mai bune calitativ.

1. Mixed Cichlids (malawi, african river, american)
image
image

2. Green Sumi (sumi verzi, melci, melci asasini)
image
image

3. Golden Rocks (rasbora chili, rasbora galaxy, mix creveti, melci neritina)
image
image

4. Betta Home (betta)
image


Ok. nici o problema. se poate inchide. multumesc.
Buna tuturor.

Ma intereseaza daca sunteti careva sau cunoasteti proprietari experimentati de discusi in zona Cluj. As dori sa intru in legatura pt o problema pe care o am cu un bazin de discusi. Multumesc tare mult.
Discutia oricum nu prea are sens dar hai sa o luam catinel...care e overflowul? Banuiesc ca gaura aia din stanga..deci returnul ar trebui sa fie la compartimentul din dreapta desi nu e prevazut nicicum..deic..daca pozitionezi pompa in partea de sus...nivelul va fi sus dar vei pierde aproape tot compartimentul de mijloc unde apa nu va circula corect...daca pozitionezi pompa jos, vei pierde si mai mult pt ca se adauga toata zona de deasupra pompei din compartimentul mare
Vase comunicante ca vase comunicante..depinde de pozitionarea pompei..daca este pozitionata traditional in partea de jos a unui compartiment lateral, apa va urca pana unde am spus eu..sau..daca va urca pana sus dar vei pirde mult din sump..multa zona inutila...de aia am zis ca ar fi bine refacut..
Sa zicem ca stau eu mai prost cu fizica elementara...poate imi explici cum va functiona corect...poate doar daca pozitionezi pompa undeva sus ceea ce mi se pare o prostie
Mav, sa iti refaci sumpul daca vrei sa il folosesti...din ce vad eu nu are utilitate, nu e bine conceput....apa urca doar pana la nivelul acelor despartitoare mici..
in continuare nu sunt multumit de cum se comporta discusii..nu ies la mancare deloc...nici macar la artemia care le placea mult inainte. Desi am o pereche ce a depus de cel putin de 3 ori in 1 luna, nu par adaptati...
Posibilele cauze ar putea fi faptul ca e bazin plantat (au crescut in steril), curentii prea mari pt ei la hranire mancarea dispersanduse repede in tot acvariul, sau inca nu sunt confortabili cu noul acvariu si cu faptul ca acesta este pozitionat intro zona "circulata"...any help is apreciated
Multumesc de lamuriri, Koala.

Nu vreau in nici un caz sa suprapopulez bazinul, dar ce m-ai sfatui (daca) sa mai introduc ? (ce ar fi compatibil, atat cu discusii cat si cu ce conditii am eu aici?) Discusi mai intra?
Discusii sunt doar de 2 sapt in bazin si sunt inca destul de timizi si nu prea sar pe mancare, i-am surprins mancand rar.
Primele intrebari:
1. Temperatura este momentan undeva la 28 grade. Tinand cont de plante si colocatari, cat as putea sa o "imping" in sus?
2. Dupa cum vedeti, o pereche a depus. Banuiesc ca de mutat nu mai pot, sunt sanse sa supravietuiasca ouale sau eventualii pui?
3. Cu ce ii pot ajuta sa manance mai mult?
Doresc sa va prezint un bazin nou, plantat, cu discusi in speranta ca ma veti ajuta cu pareri si sfaturi. Nu sunt specialist in cresterea discusilor.

Acvariul are aproape 500 litri (160 - 43 -75 cote exterioare) sticla de 12mm cu fund dublu si ranforsari atat pe lungime cat si pe mijloc.
Filtrare: deocamdata doar Fluval FX5 cu prefiltru intern si skimmer de suprafata Eheim
Incalzire: tot provizoriu, 2 incalzitoare a cate 150 w (este si destul de cald in incapare, deci deocamdata ok) (intentionez sa instalez un incalzitor extern)
O pompa de valuri Eheim (nu prea puternica)
Flora: moss, java fern, anubias, echinodorus..
Fauna: 10 discusi (1 Blue Diamond, 1 Cobalt, 4 Red Melon, 2 Red Turqoise, 1 Galaxy si 1 RedRose), 300 neoni si o mica echipa de curatenie
As dori a donez in zona Cluj-Dej, 6 golden severumi de aprox 5 luni si 4 cm. Daca primesc ceva plande in schimb, e si mai bine ;) 0754272099
Oare cum se face ca majoritatea de pe forum au alge verzi (pe pietre sau decor) si eu m-am "acadit" cu niste alge maro ?
lukitza wrote:Colegu Porcu


cum obtin un contact?
Buna.

ma puteti ajuta cu o recomandare cine ar putea sa lipeasca profi un acvariu marisor (160*40*70 cm - sticla 14mm) in zona Cluj ?
Si daca ar fi mai din nord (Baia Mare) sau Targu Mures, platesc transport.

Multumesc.
Da..iam luat neinformat..am crezut ca sunt pseudotropheusi si stiam ca sunt malawi..regret..pana recent nu am obesrvat probleme, erau ok si nu pareau agresati..
Cam asta e daca se vede cat de cat...cred ca tropheus
 
Forum Index » Profile for cnaedot » Messages posted by cnaedot
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com