[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: sefer jesirah
Forum Index » Profile for sefer jesirah » Messages posted by sefer jesirah
Message
Cum sa fie, complicat! De ce nu mergi pe varianta simpla si sigura, pompa de aer si bureti?
Salut! Nu baga lemne si frunze de unde nimeresti! Daca sunt stropite, cu diverse chimicale, n-ai facut mare branza. Exista Cholla, lemn de cactus. Ce nu ti-a spus nimeni, crescatorii folosesc putin substrat sau deloc pe fundul acvariului, dar au in partea din spate, cutii de plastic cu filtru de substrat, pline de material filtrant si substrat. gasesti pe net. Substratul dedicat crevetilor, e practic un buffer, daca pui 2 firicele, cum crezi ca iti va pastra parametrii apei? Exclude plantele cu radacini. Nu vei avea unde sa le plantezi si iti consuma substratul, lucru care nu-l doresti. Moss de cate feluri vrei, Limnobium si 2-3 Bucephalandre prinse de bucati de roca vulcanica, sunt suficiente. Pentru perioada de inceput, -pana iti faci mana-, nu te arunca la creveti deosebiti (scumpi), sa nu regreti eventualele rateuri. Si tds, sa masori, cand remineralizezi apa de osmoza. Nu baga neocaridine diferite, hibridizeaza si vei ajunge in final la varianta wild, de un maro spalacit. Caridinele, sunt faine, desi hibridizeaza intre ele, pot aparea exemplare dragute si/sauinteresante. Sunt ceva mai greu de tinut, inmultit, crescut. Si nu au toate aceiasi parametrii. Incepe cu ceva mai usurel, vezi cum te prinde si... Bafta!
Cel mai simplu, lasi cheia unui vecin, prieten, ruda...in care ai incredere. Daca nu se pricepe, ce si cat sa dea de mancare, ii lasi portii in capacele de plastic. In 2 saptamani, daca trece de 2, maxim 3 ori, e suficient. Mai multa grija, mi-as face pentru apa care se evapora in 2 saptamani, daca ai skimmer, filtru cascada...
Donez plante. Provin din 3 acvarii, unul fara fertilizanti si co2, unul cu creveti si un plantat cu co2 si fertilizanti (dennerle, vimi si easy-life). Zona Straulesti-2 Cocosi, valabil pana maine la pranz.
Amano nu sunt 100% vegetarieni. Daca nu are si sursa de proteina in mancare, va tenta la creveti fara nici cea mai mica jena.
Salut! O palnie si un furtun in capatul ei, taiat cat sa ajunga aproape de fundul acvariului. E un pic mai anevoios, dar cu rabdare, pui substrat exact unde ai nevoie si nici nu faci ceata in acvariu.
dan.pavelescu wrote:Cei care au creveti folosesc filtre din burete, pentru siguranta crevetilor.
Mai foloseam si eu la marin (microbubbles). Utilitate au, dar ai dreptate, vremurile s-au schimbat, nu mai e ca in anii 80 cand maxima tehnologie (pentru cei fara relatii in RFG) era incalzitorul si "vibratorul" rusesc.

Si referitor la discutie, sa facem totusi diferenta intre crescatorii profesionisti de pesti - care au nevoie sa economiseasca bani pentru a intretine x bazine si hobistii care intretin 1-2 acvarii pentru placerea ochiului.

Pentru siguranta, se poate pune burete pe in-ul oricarui filtru...extern, hang on, intern, powerhead.. . Pentru cei care au x bazine cu creveti,( sau maternitati, bazine pentru monta..) bolborositorul are raportul cost/eficienta, maxim! In plus, mentenanta se rezuma la nivelul secundelor per bazin.
Cum a zis si Batman, minciog cand faci curatenie. In intervalele dintre zilele de curatenie, skimmer pe priza programabila, Eheim e foarte bun, curatat la saptamana. Daca vede acvariul la saptamana,varianta cu skimmer, pica. Scade apa si incepe sa caraie sau se arde. De reset, nici vorba, pentru cateva minute de munca cu minciogul!
Scuza-mi sinceritatea, dar arata..., cand ai luat pestii, te-ai interesat de cerintele lor, compatibilitate..? Botia mananca melci, nu mai era necesar tratamentul pe care l-ai aplicat. De curiozitate, ai idee cat ajunge botia pe care o ai (se vad 2) la maturitate si de ce spatiu are nevoie? Nu mai zic si de restul!
Par mai degraba de substrat, nu comunitari.
Silviu, proprietarul, e acvarist.
La 80000 de ore, durata de viata, cum specifica producatorul, cu o durata medie de 7 ore pe zi, o folosesti 30 de ani! De ce n-ai lua si controllerul original? Pe mine ma determinat sa o fac si controllerul stie sa faca destule, inclusiv sa duca 2 lampi!
,, cand sunt la munca sotia si baiatul ii cam tin la regim'' , ai mare noroc! In alte familii, din fericire nu la mine, cei din casa crezand ca le este foame, saracutii, le-au dat in prostie mancare si au facut varza acvariul! Atentie la frunzele de nuc, cu moderatie, contin mult iod!
Foloseste o farfurioara pentru mancare, nu se mai pierde mancare in substrat. Atentie la cantitate si intervalul dintre hraniri, intr-o poza pe geam, daca nu ma insel, se vede o planarie.
Viata e greu, lumea e rau...
Sau la fra-su...
De preferat, bureti! Vezi la toti crescatori, ce folosesc! Varianta cu filtru de substrat, e mai costisitoare, implica si substrat dedicat pt creveti, pe langa, niste material filtrant. Se face in cutie, nu pe toata suprafata acvariului, se schimba in functie de substrat si apa folosita, e mai complicat... Bureti!
Treaba asta cu crevetii, e si nu e complicata! Cum a zis cineva mai sus, cel mai important, intr-un acvariu cu creveti, STABILITATEA! Nu la plac schimbarile, mai ales bruste. Apa in care ii cresti, trebuie sa fie foarte curata, preferabil osmoza, remineralizata cu saruri. Apa de schimb, mereu la aceeasi parametrii! Personal, cand vreau sa incerc un produs nou, caut informatii pe net, inainte de achizitie si folosire. Daca vrei sa faci un bazin dedicat pentru creveti, bureti si pompa de aer, simplu si eficient!
La Acvaconcept, te-ai uitat?
https://www.facebook.com/acvaristdeweekend vb aici.
 
Forum Index » Profile for sefer jesirah » Messages posted by sefer jesirah
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com