[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: staticxx
Forum Index » Profile for staticxx » Messages posted by staticxx
Salut, din lipsa de timp trebuie sa renun? la acvariu.
60x30x36 din sticla ultraclara copie fidela ADA 60P .
- filtru extern Eheim experience 250 ,600l/h cu seachem Matrix ?i seachem purigen
- instala?ie co2 , butelie 2kg cu reactor extern, numarator bule, ?i reductor cu 2 manometre.
- Lily pipes din o?el inoxidabil cu furtune transparente
- surface skimmer copie ADA Vuppa
- Lampa led dimabila 60w 7000 lumeni ( foarte puternica, o ?in doar la nivelul 4/8.

In pachet intra tot ce e mai sus plus
-pensete de plantat,
-covora? pe care se pune acvariul
-foarfeca curbata de t?iat plante
-tester permanent co2 din sticla
- plase de Pe?ti,
- furtun pentru schimbat apa
-fertilizant plante masterline
- co2 lichid masterline

Renun? la acvariu din lipsa de timp
Doar in constanta, se da cum se vede in poze, plantat. Ca idee toate cele de mai sus au costat mai mult de 3000 RON

Pre? zic eu, destul de modic,800 RON
Pun ?i link de pe olx unde am poze, iar când ajung acas? voi updata cu poze la toate acareturile. Aici nu ma las? sa ata?ez poza, îmi spune ca e prea mare.
https://www.olx.ro/oferta/acvariu-aquascape-IDaO1hN.html
ma gandesc sa mai m?resc puterea luminii. momentan e la 3/7. Prima s?pt?mân? am avut-o la 4/7 si am avut ceva diatome, cum am scazut la 3/7 au disp?rut într-o spt. ma gandesc ca acum r mai stabil . idei?
update 2
update
si un top view
weekly update
am trecut la co2 1bps non stop. S-a stricat iar priza programabila de la co2 .
poza facuta rapid cu telefonul dr sotie. ea se ocupa acum de mentenan??, eu sunt plecat din tara. am r?mas f?r? bonsai in partea dreapta dar în rest totul pare in regula. am ceva diatome dar e normal la început. am scazut lumina cu un nivel pân? scap dr ele.
am scos plantele care se topesc si se pare ca incepe de la radacina. Le-am dat printr-un jet de apa si am incercat sa le curat de partile cu probleme si le-am replantat. Am scos si incalzitorul la sfatul lui bogdan.
mda...am observat de ieri dar se pare ca 2 plante incep sa se topeasca. Este vorba de Pogostemon erectus (cea din coltul stanga spate ) si Ammania Sp. Bonsai din dreapta spate. Momentan am CO2 la 2bps prin difuzor extern si lumina la nivelul 3/7, 60cm deasupra substratului. Momentan light on este la 17:00, light off la 23:00, co2 on cu 2 ore inainte. Fertilizez zilnic cu Masterline comform specificatiilor. Celelalte plante dau semne vizibile de crestere.
Idei ?
EDIT: dupa cateva cautari pe google cred ca ar trebui sa maresc intensitatea luminii si co2u. Flow si distribution am arhisuficient de la filtru si surface skimmer, co2 la 2bps ar trebui sa fie suficient avand in vedere ca e injectat prin inline difuser, as putea sa il maresc la 3bps .
Nu, sunt aproape sigur c? co2u a fost de vina. Mai ales c? în ziua respectiv? f?cusem schimb de ap? înainte de a adauga crevetii. Filtru ciclat, amazonia light plus schimb de ap?..eu merg pe co2
Am amazonia light, teoretic amonia e in jur de 0.5ppm, filtrul ciclat ar trebui s? îi fac? fa?? cu brio. Dimineata era dropchrckeru galben galben..eu totusi merg pe co2.
Mi-am omorât cei 12 armano shrimps. ..am avut setat co2 cu 2 bule pe secund? si mia facut figuri priza programabila si a mers non stop toata seara..dimineata i-am g?sit pe toti morti..
salut, merci mult de aprecieri.
Bogdan, spui sa renunt la incalzitor ? singuru lucru de care imi este frica e sa nu imi faca umbra pe plantele din spatele lui. In rest nu ma incurca foarte mult. Momentan tin temeperatura la 24 grade.
De maine incolo o sa se ocupe sotia de acvariu, eu o sa fiu plecat timp de 4 luni, sper sa se descurce!!
partea 2
Cam asa arata. Plantele au fost din cele 1-2Grow, sunt f micute acum dar deja dau semne de crestere.
Astazi, 30 oct, mi-au venit si plantele impreuna cu substratul si m-am apucat de treaba. Din pacate stauryogene nu l-am putut folosi, calitatea a lasat de dorit enorm.
Am transferat pestii si crevetii amano din vechiul acvariu desfiintat, inr-o cutie de plastic de 20l la care am pus si filtrul sa mearga, sa il pastrez ciclat.
Dupa 8 ore de chin, am reusit. Acum astept sa se termine aclimatizarea la picatura, si bag si vietatile in noua lor casa.

Revin maine dimineata cu poza!
foarte tare...nu ma asteptam la o asemenea evolutie avand in vedere cum ai inceput. bv, foarte misto
Inca astept plantele, substratul, pietrele...
Am cumparat de la colegii unguri de la greenaqua, nu credeam ca poate sa dureze asa mult livrarea. Am facut comanda vinerea trecuta si imi ajunge abia lunea viitoare. Sa nu mai spun ca in seara asta ajunge in depozitul GLS Constanta , dar eu nu o pot ridica pana Luni..nu stiu ce o sa mai reziste din plantutele alea.
M-am hotarat si la substrat, voi merge pe Amazonia Light, 3l de powder impreuna cu 9 litri de regular. Am si 4 litri de powersand in acvariul pe care il voi desfiinta, cred ca am sa refolosesc o parte din el in noul setup.
Salut, merci de raspunsuri. Radacina aia e formata din 6 bucati . Daca ma decid sa ramana asa, trebuie sa gasesc cumva o solutie sa le lipesc impreuna ca altfel vor pluti toate. Pietrele sunt pe drum, 6kg de Manten Stone. Sper sa imi fie suficient.

Forum Index » Profile for staticxx » Messages posted by staticxx
Go to: