Message |
|
Razvan3000 wrote:
Lucian wrote:Atentie cu fertilizantii - trebuie sa pastrezi o proportie intre lumina, fertilizanti (micronutrienti si macronutrienti), CO2 si cantitatea de plante...
In afara de lumina mie mi se pare ca filtrarea este subtirica rau (daca ai doar filtrul ala intern)... Nu are volum unde sa creasca culturile de bacterii pentru filtrarea biologica si se va infunda repede din cauza mizeriei din bazin si o sa trebuiasca sa il speli des => moartea bacteriilor... Am vazut ca ai avut rabdare sa faci ciclarea ca la carte  dar acum cand ai introdus pestii incepe si mentenanta care s-ar putea sa-ti dea peste cap planurile...
Despre filtrare, ciclul azotului si populatia de pesti gasesti in sectiunea Generalitati aici: http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/24220.page
Si stratul de substrat mi se pare subtire pentru plante (trebuie minim 5cm in fata).
Daca incepi sa fertilizezi ti-ar trebui mai ales la inceput si un set de teste individuale (nu seturi de betisoare) macar pentru NO3, PO4, Fe (NO2 daca vrei sa urmaresti stadiul culturilor de bacterii si KH daca incepi sa introduci CO2).
Oricum ti-ar trebui mai multe plante.
LE: tot in Hornbach se gaseste si nisip 1-3mm care combinat cu ce ai tu acolo (care este cam fin si lasat asa se va colmata) va da ce trebuie. In modul asta vei mari si grosimea substratului.
Ok ma apuc de stiudat problemele si de rezolvat.Din cate am inteles trebuie un filtru extern ,asa e?
narcis wrote:E prea fin pentru radacinile plantelor, trebuia ceva mai mare, cam 2-3. Acum stii. Nu trebuie sa-l scoti, doar nu bagi plante cu radacina, pui altele care pot creste pe lemne sau pietre.
Am sa mai cumpar anubias sau alte plate ce le pot pune pietre/lemne in viitor ,iar poate la alt setup am sa cumpar ceva ma mare in granulatie
Am masurat acum si are cam 1 mm marimea
|
 |
|
Lucian wrote:Atentie cu fertilizantii - trebuie sa pastrezi o proportie intre lumina, fertilizanti (micronutrienti si macronutrienti), CO2 si cantitatea de plante...
In afara de lumina mie mi se pare ca filtrarea este subtirica rau (daca ai doar filtrul ala intern)... Nu are volum unde sa creasca culturile de bacterii pentru filtrarea biologica si se va infunda repede din cauza mizeriei din bazin si o sa trebuiasca sa il speli des => moartea bacteriilor... Am vazut ca ai avut rabdare sa faci ciclarea ca la carte  dar acum cand ai introdus pestii incepe si mentenanta care s-ar putea sa-ti dea peste cap planurile...
Despre filtrare, ciclul azotului si populatia de pesti gasesti in sectiunea Generalitati aici: http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/24220.page
Si stratul de substrat mi se pare subtire pentru plante (trebuie minim 5cm in fata).
Daca incepi sa fertilizezi ti-ar trebui mai ales la inceput si un set de teste individuale (nu seturi de betisoare) macar pentru NO3, PO4, Fe (NO2 daca vrei sa urmaresti stadiul culturilor de bacterii si KH daca incepi sa introduci CO2).
Oricum ti-ar trebui mai multe plante.
LE: tot in Hornbach se gaseste si nisip 1-3mm care combinat cu ce ai tu acolo (care este cam fin si lasat asa se va colmata) va da ce trebuie. In modul asta vei mari si grosimea substratului.
Ok ma apuc de stiudat problemele si de rezolvat.Din cate am inteles trebuie un filtru extern ,asa e?
narcis wrote:E prea fin pentru radacinile plantelor, trebuia ceva mai mare, cam 2-3. Acum stii. Nu trebuie sa-l scoti, doar nu bagi plante cu radacina, pui altele care pot creste pe lemne sau pietre.
Am sa mai cumpar anubias sau alte plate ce le pot pune pietre/lemne in viitor ,iar poate la alt setup am sa cumpar ceva ma mare in granulatie
|
 |
|
narcis wrote:Da, la intrebarea despre microsorium. Despre pesti, nu mai lua nimic altceva, ai destui acolo, filtrul acela nu va face fata.
In alta ordine de idei, mi se pare cam mic nisipul acela, ce granulatie are? In rest, arata binisor, i-ar mai merge ceva plantute, eventual tai egeria si replanezi varfurile.
Nisipul l-am cumparat de le Hornbach ,nu scrie pe el ce granulatie are ,dar cred ca are 0,3 - 0,5 mm sau undeva pe acolo
|
 |
|
Salut!
Revin cu un mic update :
Am mai cumparat 5 corydoras aeneus (sper ca acvariul nu e suprapopulat ,am 15 pesti)
Si am cumparat Ferropol24 , am observat ca de cand de la dau la plante sa manance ceva au inceput sa creasca mult...
Am o intrebare ,si anume : Am observat pe frunzele de Microsorium niste radacinute mici cu 2-3 frunzite , sunt cumva puiutui acestia?
|
 |
|
koala wrote:Salutare si bun venit pe forum!
- n-ai spus nimic de lumina... asa, la prima vedere, lumina nu pare cine stie ce. Teoretic, ai nevoie de 0.5-1Watt la fiecare litru de apa.
- anubias-ul si microsorium-ul sunt plante cu crestere lenta... radacinile lor nu trebuie ingropate in nisip, deoarece se "hranesc" din masa apei.
- cei 4 SAE vor creste si se vor lenevi  ...
PS: Poti atasa 5 imagini la fiecare postare.
Merci de sfaturi.
La cele 3 poze imi spunea ca depasesc 2048 kb .
Lumina intradevar este cam putina insa fac rost de fonduri si o inbunatatesc...
|
 |
|
Mai am una ca nu puteam sa le pun pe toate
|
 |
|
Salut! Ma numesc Razvan si sunt din Timisoara ! Am un acvariu AQUAEL Leddy 60
Am doua lemne cu moss si anubias ; mai am microsorium si egeria
Acvariul l-am lasat la ciclat o luna si am pus FilterStart de JBL
Ca pesti am : - 6 Calistus (sper ca am scris corect)
- 4 SAE
Pesti i-am bagat ieri seara
Am sa pun si cateva poze
O sa astept sfaturi si pareri.
|
 |
|
|
|