[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: alinutz80
Forum Index » Profile for alinutz80 » Messages posted by alinutz80
nu m-am lasat pana nu am pozat si cativa melci de tylomelania....pozele nu sunt profi deloc, am incercat ceva.....

image[/url]
image[/url]
image[/url]
image[/url]
image[/url]

Ce ma enerveaza cel mai tare este ca tylomelania orange rabbit din celalalt acvariu unde le dau minerale sulawesi si au temperatura approx 27gr sau peste si am vreo 6 tylo maturi si mari cat china.....nu am niciun pui......sti dzeu ce se intampla acolo.

Aici, in acvariul cu crevetii blue dream efectiv am pus de ciuda 4-5 buc Tylolemania de la un amic acvarist din Cluj, cred ca sunt ceva spotted sau yellow...si vad ca acum am pui la greu de la ei..... mentionez ca aici folosesc minerale dennerle gh/kh+ si am si alti melci de substrat si ramshort plus plin de creveti blue dream
Vand creveti acvariu apa dulce Blue Dream high grade (Neocaridina) la pachet de 10 buc - 120 lei / pachet.
Ofer bonus 1-2 bucati la fiecare pachet complet cumparat.

Alte detalii gasiti in filmarea de mai jos sau in privat. Sunt crescuti si înmultiti de mine la TDS approx 250 - 260 ppm.

Ridicare sau predare personala în Cluj Napoca.
Am trimis si in tara, dar pentru aceste trimiteri as prefera sa discutam in privat toate detaliile.

Pentru alte informatii sau poze pe watsup la telefon 0743151945.
Am schimbat bettanul...acum avem un Betta halfmoon plakat blue.
Cel rosu care era halfmoon cu aripioare mari s-a decolorat...era apatic etc...nu mai era atractiv deloc asa ca l-am donat unui pasionat din Cluj.

Gasiti aici un video cu acvariul si ocupantii acestuia:

Acesa este acvariul si pestele baiatului meu de 7 ani, deci el alege locatarii aici....bineinteles cu ajutorul/influenta mea

Hai ca revin cu update.....

Acvariu personal tip blackwater, volum 450l cu scalari manacapuru, rio nanay, geophagus red head tapajos, multi corydoras sterbai, adolfoi, panda si diferite Luri si ancistrusi

Urmeaza sa mut aici si cei 15 rhodostomus care ii am...dar vreau sa mai iau inca vreo 20 25

Calitate buna video aici:

asasia wrote:Frumoase plutitoare. Au si radacina rosiatica? Se preteaza si pt acvariu cu capac?

Din ce vad eu radacina e verde si f mica.
Si eu le am in acvarii cu capac, deci da se preteaza.
asasia wrote:Am luat burete pt IN ul filtrului extern
https://animax.ro/burete-filtru-intern-aquael-turboo-500.html
Cum procedez? Scot sita de la conducta de aspirare a filtrului si introduc buretele sau fortez sita in orificiul buretelui?

Pt cot de 90 din teva de out am gasit asta
https://www.dedeman.ro/ro/cot-pentru-tub-pentru-irigatii-prin-picurare-negru-polipropilena-d-16-mm-set-3-buc/p/7028549

Merci!

Incearca sa fortezi sita pe burete. E mai ok asa. Daca nu merge nicicum, atunci scoti site si pui buretele direct pe teava.
Zic asta pt ca eu am fara sita, dar asa se colmateaza mai usor filtrele....Eu nu am loc sa pun si sita de pe teava de IN.
flo77 wrote:@paradoxx Este adevarat ca informatiile furnizate de mine sunt cam vechi, la ora actuala multi acvaristi detin aceasta planta si nu este greu de obtinut. Cu toate acestea mi s-a parut ca este destul de solicitata pe "piata".
Am preferat sa furnizez informatia in engleza pentru a evita traduceri de gen "rosu flotor radacina". Pana si prezentarea de pe nevertebrate.ro mi s-a parut o traducere puti fortata pe alocuri.
In multe fotografii este prezentata sub forma unei plante cu frunze intens rosii. Este doar o chestie de marketing. In cazul unui acvariu de gen black water nu vad cum ai putea obtine acea coloratie.

Am si eu phyllantus fluitans, este foarte faina....dar se pare ca le mine nu i place....ori am prea mare curent la suprafata apei ori parametrii apei (care sunt facuti pt caridine cu toate ca astia nu cred).... ori nu stiu ce ar putea fi.

In urma cu cateva saptamani aveam destul de multe, vedeti imaginile de mai jos, dar acum daca mai am jumatate din ele e bine. Faza e ca la incepu au mers bine, dar acum se tot imputineaza.

image
image
Da, se pare ca sunt pui de tylomelania....bafta cu ei!

Si eu in acvariul cu dream am destul de multi pui de tylomelania....sunt asa mici si negrii ai mei.

Normal puii trebuie sa semene exact cu parintii.
flo77 wrote:Multumesc @alinutz80 pentru sugestiile facutein topicul cu carantinarea discusilor. Acvariile biotop pe care le-a prezentat acolo sunt superbe.
Desi imi plac la nebunie mi se par dificil de realizat. Dupa parerea mea biotopurile in este implicata "apa neagra" sunt destul de fragile, trebuie sa stai tot timpul cu ochii pe parametrii apei. Un asfel de acvariu este destul de usor de scapat de sub control datorita posibilelor fluctuatii de ph. Daca se adauga si acumularea de substante organice, nitrati si fosfati provenite din belsug de la hrana specifica discusilor lucrurile par a se complica din ce in ce mai tare. Frunzele , lemnele.vor avea si ele contributia lor. Schimburile de apa dese ar ajuta, dar asta ar insemna ca la fiecare schimb de apa sa refac " black water". Cred ca as incerca la un bazin mai mic dar ptr 700l este o munca grea.
Poate cineva sa impartaseasca cate ceva din experienta personala in vedera setarii dar mai ales intretinerii unui astfel de acvariu biotop?
Pentru mine, cel mai impresionat acvariu cu discusi pe care l-am vazut este cel de la acvariul din Barcelona. Nu este un acvariu biotop, dar cu greu m-am putut dezlipi din faya lui.

Cu mare placere!

Acum cat despre acvariu biotop, nu e usor de facut intradevar...si eu acolo tind sa ajung...dar inca ma limitez sa ii spun la al meu doar un blackwater care tinde spre biotop dar pe viitor, planul meu e sa l duc spre biotop cat mai mult, dar nu stiu daca cu discusi sau altumi sau scalari mai deosebiti
Al meu are 450L si eu la fiecare schimb adaug solutii pt a crea efectul de blackwater si din cand in cand frunze catappa si conuri arin, vezi aici:

Eu am scalari manacapuru si rio nanay plus geophagus red hed, plus multi cory si multe Luri.

Sigur sunt colegi care au biotop uri cu Discusi....dar sunt cu siguranta f rare
cristi_pl wrote:Mersi de raspuns.

Am comandat niste limnobium laevigatum.

In video vad ca ai o piatra de aer, banuiesc ca din cauza debitului redus al filtrului.

Cu placere! Daca erai in Cluj iti dadeam limnobium gratis o punga mare

Am 2 pietre de aer....au ramas de pe cand aveam discusii.....si am lasat o pt ca am ff multi pesti si nu am chef de probleme din cauza lipsei de oxigen.

Debitul filtrelor este foarte bun pt ca la 450L am 2 filtre externe Eheim 2080. Plus mai am si o pompa de curenti de la Tunze.
Bafta in directia spre biotopul de tip amazon. Dar grija pt ca acolo nu sunt red cherry
Ramai la Pristella Maxillaris si niste cory.

Eu ca plante de suprafata in acvariul de 450L folosesc limnobium laevigatum, si sa stii ca au radacini destul de lungi, dar nu asa lungi ca si cele din poza ta de mai sus....deci le poti folosi linistit ca sunt din amazon.
Si eu am acvariul cu capac de sticla si apoi capac cu neoane T8...nu e nicio problema si limnobium se inmulteste f bine si repede..chiar si plantele de substrat merg ok...vezi video ul din semnatura mea.

Cea din poza nu este limnobium.
EverSad wrote:Practic, scrubarii' astia, au o densitate echivalenta cu 5-10 PPM raportata la bureti....

Comparativ cu buretii, asezati in canistra, formeaza o cirulare a apei diferita total de cea a buretilor. (in directii aleatorii care se modifica constant)

Asa se creeaza anumite zone cu circulatie intensa si zone cu circulatie redusa a apei. (de aici, ar trebui sa se dezvolte diferit bacteriile....

LEdit: am terminat de refacut 2080-u'....

- Doua tavi cu burete 5cm/30ppm (as fi prefereat 20, dar am avut doua bucati "la un" metru patrat cu 30ppm)

- O tava/sertar cu matrix si burete de 2cm/20ppm, deasupra. (basca buretii din prefiltrul filtrului de 10ppm)

Acu, ar trebui sa am apa mai limpede....

Baga o filmare cu tot bazinul sa vedem ce si cum....
Daca vroiai o apa si mai limpede, iti era bun Seachem Purigen si apoi sa vezi stiu, e scump tare.
Am inteles, ok. Bafta mare!

Daca pe viitor mergi pe discusi Wild, nu vor arata bine cu cei ai tu acolo (ce am vazut in cele 2 poze blue diamond si pigeon). Eu as ramane doar cu cei Blue....sau cu cei blue si pe langa ei ceva brown...sau apropiate ca si culoare de wild.

Sau, mergi doar pe wild, si faci in cel de 700L un acvariul tip biotop cu crengi mari si crengi cu ramuri subtiri plus frunze catappa pe substrat si ceva pietre rotunde. substrat nisip cuart crem. Plante nu as pune, eventual poate niste limnobium laevigatum de suprafata.

Cam asa ceva ziceam eu...sunt si altele mai compleze

flo77 wrote:Este adevarat ca nu este bine sa amesteci discus din diferite surse, dar cateodata o facem.
O crosscontamination vreau sa evit si eu.
@alinutz80 in carantina doar ii urmaresti sau ii si tratezi. Daca ii tratezi" ce folosesti? Te multumesti doar cu deparazitare sau faci ceva ptr a preveni crosscontamination? Cum procedezi cand vine vremea sa pui impreuna cele 2 grupuri? Selectezi un peste erou din fiecare grup? Ai alta metoda?
In caz ca observi crosscontamination ce tratament aplici pestilor afectati?

Eu nu mai am discusi de ceva ani dar inca imi mai amintesc una alta.

Nu tratezi, doar ii urmaresti sa fie ok, sa manance...sa nu stea retrasi, urmaresti fecalele (sa nu fie albe) etc. Trebuit studiat mult cu discuii si trebuie mult timp si multa rabdare si nervi

Poti sa incerci deparazitare, daca chiar vrei...dar nu stiu sa iti spun cu cei si cum. Poate mai intervin alti colegi si iti recomanda ceva.

Stiu ca pt crosscontamination se utiliza Tripaflavina/Acriflavina, dar nu stiu 100% sigur. Studiaza bine acest site: https://discus-vlad.cabanova.com/boli-tratamente.html
si aici: http://discus-club.ro/phpBB3/index.php
http://discus-club.ro/phpBB3/viewtopic.php?f=17&t=8188&start=10

Cand ii muti impreuna dupa minim 4 saptamani, pui 1 de al tau de sacrificiu si il urmaresti....daca e tot ok atunci ii muti si ceilalti cu totii impreuna.
dan.pavelescu wrote:Da, multumesc de sugestie, m-am gandit si mi-am imaginat variantele, am sa merg pe natur.
Pe langa faptul ca nu-mi surade ideea de alb, JBL pare prea fin, Dupla alb prea grosier.

De ce sa arate tiganesc alb ? mi nu mi se pare....dar noh.

Uita te in zonele de unde provin pestii care ii vei avea cum e nisipul...daca vei gasi...macar o culoare apropiata...si pe ala mergi.

Mergi pe Dupla de 1-2mm. Nu vei da gres cu el. Speli doar putin asa, sau deloc.
dan.pavelescu wrote:Ok, ca sa rezumam:

- pietre - m-am hotarat la pietre de rau, rotunjite, nu stiu de unde o sa le iau dar vad eu
- nisip - intre cel de la HB si JBL, am ales Dupla Ground colour River Sand (0.4- 0.6 mm) ca se poate baga direct, fara spalare
- pompa - mi s-a recomandat pompa cu flow-ul mai mare (4000lph)
- pesti - am sa merg la ciclidebucuresti, stiu numarul lor, stiu ca vreau pasnici, o sa ma indrume omul de acolo in alegere

Pentru alte probleme (temperatura apa, miscare apa) am incalzitor cu controller, am ceva pompe de curenti.
Hrana - am hranitor automat, sper sa fie bun si pentru mancare ciclidelor, pentru ca nu stiu ce granulatie si dimensiuni are hrana.
O sa trebuiasca probabil sa fac si o rezerve de JBL Biotopol, ca sa am pentru schimburile de apa.

Am omis ceva?

Daca nu ai luat inca nisipul, pentru ciclide, parerea mea, ca cel mai bine arata nisip alb alb alb....dar si acela de la Dupla e ok.
Eu as fi mers pe ceva alb, de genul: https://www.hornbach.ro/shop/Substrat-JBL-Sansibar-White-10-kg/8731652/produs.html
sau alta marca...dar sa fie alb fin. si macar 5-6cm ca si grosime.
https://www.nevertebrate.ro/nisip-dupla-ground-alb-1-2-mm-10-kg-31258

flo77 wrote:Nu stiu care este parerea voastra despre hranitoarele automate, dar pentru mine Fishmate F14 pare solutia ideala(pestii mei prefera fulgii). Este adevarat ca timeru nu este electronic, dar este singurul( din ce am folosit) care previne ca fulgii sa nu absoarba umezeala din acvariu si mancarea sa devina un carcalete. Asta se face prin conectarea unui unui tub de la pompa de aerare care creeaza o presiune pozitiva prevenind ca umezeala sa patrunda inauntru. Nu stiu daca alte hranitoare au aceasta posibiltate, dar pentru hranirea cu fulgi face minuni.

Ca si hranitor eu folosesc cel de la Sera pt acvariul mare (se poate si asta conecta la pompa de aer) - https://www.emag.ro/hranitor-automat-pesti-sera-feed-a-plus-260004/pd/DDZGGYBBM/
Dar, parerea mea, ca cele mai bune hranitoare automate sunt de la Eheim, detin si 2 buc Eheim 3581 si sunt ff multumit - https://www.hornbach.ro/shop/Automat-de-hrana-Eheim-3581/3034024/produs.html
Salutari, ca sa raspund asa punctual.

1. poti sa lasi filtrul asa cum este. Cel alb cred ca e vata perlon si aceea se colmateaza/murdareste repede si scade debitul...daca nu vrei sa deschizi mai des filtrul atunci nu pune avea vata perlon.
Cred ca are filtru eheim substrat pro, e ok sa fie full cu acel material sau cu siporax pe langa el.

2. Lasa ambele filtre in functiune 3-4 saptamani, poate si apoi.
Pune IN ul si OUT ul cum ai specificat s sa faca valurrire la suprata...spraybar ul nu e musai sa il pui daca si fara el poti face valurire cu teava de OUT.

Daca pui ciclide africane il vor sicana pe otto.....eu asa zic.
Uita te le fiecare peste in parte si vezi cat creste la maturitate...si apoi te gandesti daca e ok pt acvariul tau

Spor la treaba! Hai si cu ceva poze sau filmari. Le incarci pe plici.ro pozele si alegi BB Medium codes..si filmarile pe youtube si pui aici linkul.
Cel mai bine sa nu amesteci discusii din surse diferite din prima. E risc de crosscontamination.

Eu recomand o carantina 3-4 saptamani in acvariu steril de minim 100L. Aici ii urmaresti si vezi ce si cum este cu ei. Bineinteles filtrare si aerare buna.
Acum, depinde si ce marime au discusii cand ii cumperi.
Bayek wrote:Foarte tare. Esti un exemplu pentru mine de cum trebuie sa arate un acvariu de creveti, fara misto.

Multumesc mult de apreciere!

Forum Index » Profile for alinutz80 » Messages posted by alinutz80
Go to: