[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: chisti21
Forum Index » Profile for chisti21 » Messages posted by chisti21
Message
Cumpar molly,guppy si xipho, doar in Craiova. Sa fie maturi...msj aici sau in pm
deci e posibil ca desi au stat in acelasi acvariu doar acela sa fi fost bolnav?
pe ceilalti nu vad nici un punct nimic dar ma gandesc ca daca au stat cu cel infectat in acvariu e posibil sa aiba si ei dar sa nu fie intr-o stare avansata. am ridicat putin temperatura apei si acum astept sa vad daca apare si la ceilalti. daca apare si la ceilalti cum ii pot trata vreau sa stiu exact cum se face, care este procesul exact.
din pacate nu a mai rezistat. cum se poate preveni la ceilalti pesti?
sal am un xifo azi vazui ca are cateva puncte albe si statea nemiscat, acum vad ca nu prea mai misca deloc si sta cand cu burta in sus cand mai misca putin de tot. pot sa ii fac ceva sau din ce cauza.
e pericol si pentru ceilalti pesti?
Ce fel de lemn pot pune in acvariu ca decor? Vorbesc de lemn care il poti gasi pe afara nu care sa il cumperi, am inteles ca lemnul de nuc nu merge dar nu am inteles de ce?
Asa o sa fac pana atunci incerc sa gasesc plantele necesare...
Am dat si pe interior sa fiu sigur ca nu curge acum astept sa se usuce...dar parca nu mai am rabdare:d
Deci azi am luat sticla pentru confectionarea acvariului, am luat 4kg de nisip 2-4mm(atata mai avea) am facut comanda de filtru resun sp-1100l, am luat 3 neoane t8 de 18w si un test de ph, no2 si no3 nu am gasit in schimb doamna respectiva mi-a recomandat 5 in 1 sau 6 in 1 si nu am luat pentru ca am inteles ca nu sunt bune, urmeaza sa construiesc acvariu sa mai cumpar niste nisip ca nu cred ca imi ajunge si sa dau drumu la ciclare. Daca mai aveti sfaturi sunt bine venite. Siliconul e de ajuns sa dau doar pe marginea geamului sau trebuie sa dau si pe interior unde se imbina sticla?
acvariu o sa aiba undeva la 65l dar nu am gasit neoane si drosere de 24w pe aici pe la mine si o sa iau 3 de 18w. plante nu vreau foarte pretentioase mi-a recomandat cineva Valisneria,egeria dens?,anubias si chiar imi plac, acum trebuie sa iau nisip treptat pana ajung la 5cm ca nu stiu cam cate kg sa iau(65L - 30l)
Spuneti-mi si mie ce strat sa iau din cate am inteles eu trebuie pietris de 2-4 mm, si ce teste de apa trebuie.
Deci ar fi ok 2 t8 de 24w. Plante usor de intretinut vreau si nu foarte multe
Sau daca nu t8 de cati w la lungimea acvariului de 65cm
Intrebare: il loc de neon t5 pot folosi leduri t5 pentru iluminare?
Deocamdata nu ma grabesc si ciclarea din cate am inteles eu se poate face si fara sa folosesti vreo solutie lasand apa in acvariu si filtru pornit 2 3 saptamani, sper ca am inteles corect. Prima daca vreau sa fac acvariu tot si dupa cat timp la acvariu sa cicleze ma hotarasc si ce pesti sa imi iau.
Deci sa inteleg ca e buna ideea cu filtru facut ca cel din video poate tine locul filtrului extern.
Ms mult pentru sfaturi in mare parte m-am decis sa iau un filtru extern daca voi gasi ceva in bani respectivi daca nu ori iau un filtru intern ori incerc sa fac eu unu (nu stiu daca voi reusi dar voi incerca) ceva de genu( https://www.youtube.com/watch?v=9dkY6KFF7RI )
Ms pentru raspuns m-ai lamurit in mare, ce nu am inteles este de exemplu mi-ati recomandat aici jbl e701 sa zicem ca il iau, vad ca tu ai spus ca trebuie si materiale filtrante asta in ce consta?
Apropo felicitari pentru acvariu e foarte frumos
Ok cred ca acum am inteles rolul amoniacului sau cel putin asa cred,intrebarea este anoniacul se transforma singur in nitriti si apoi in nitrati cu ajutorul bacteriilor din acvariu sau trebuie ajutat cumva? si din cate am mai inteles din aceasta poza prin schimbarea partiala a apei regulata eliminam din aceste substante.
Ms pentru raspuns acum trebuie sa ma apuc sa fac acvariu si voi mai intreba pe parcurs.
Inca ceva ar mai fi ceva mai sus mi-ai spus ca trebuie facute si teste pentru a vedea valorile pH, nitriti, etc. intrebarea este in caz ca o anumita valoare nu este in parametri normali se poate remedia (cu schimbarea partiala a apei mai des sau cresterea temperaturi sau alte soluti) sau se poate face doar cu anumite soluti?
Am citit postul din linkul lasat de tine, dar sincer nu prea am inteles mare lucru poate ca nu mi-a placut chimia sau poate sunt batut in cap si nu inteleg, ce am inteles este ca pentru o buna simbioza in acvariu trebuie ca apa sa aiba un anumit ph, trebuie sa se dezvolte niste bacteri,ca amoniacul este toxic si este de 2 feluri(NH4 si NH3) si trebuie eliminat din apa.
Deci pe scurt nu prea am inteles mare lucru mai ales ca sunt foarte multe termene pe care nu le cunosc si nu stiu in ce consta.
"Factorii care influenteaza nitrificarea sint urmatorii: pH, alcalinitate, temperatura, oxigen dizolvat, salinitate, lumina si nivelul de amoniac." am inteles ca pentru dezvortarea bacterilor este nevoie de un anumit pH, de o anumita temperatura si sa nu fie undeva unde sa bata soarele in acvariu pentru a evita aparitia algelor dar restu....
 
Forum Index » Profile for chisti21 » Messages posted by chisti21
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com