[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: EverSad
Forum Index » Profile for EverSad » Messages posted by EverSad
Nu este in regula sa alegi' guppy, pentru ca produc pui in fiecare luna ~. (la 25L, vei avea o problema inerenta, dupa 3 luni)

Puii de Gupii, supraviesuiesc si in galeata de la mop' ori in bazinul de la WC....

Stimati domni, prezint borcanul si o presupunere.

Bazinu' de 180x60x60, ar trebui sa contina 500L de apa.

Ce are' intern si extern?

- Substrat: nisip alb/bej 0.4-1.4 mm, ~35Kg (mai bag minim 25Kg, zilele urmatoare)
- Putin lemn. [(am la murat' lemne) (atentie la Putin ori Mult.... un dictator offtopic)]
- Nescaiva' Anubias. (dala' babanu')
- Doi Oscari adulti. (30 Cm +)
- Trei Oscar mici. (~27 Cm +)
- Doi JD
- Un' gibiceps ~ 40 Cm
- Sute/mia' de Melanoides tuberculata.
_____________________________________________________________________________________

- Eheim 2260 cu ~18L roca vulcanica.
- Eheim 2080 cu doua cosuri, roca vulcanica si unul cu substrat pro.
- Pompa de aer Tetra APS 300 cu doua pietre de aer.
(~4000L/h rulare' de apa....)
_____________________________________________________________________________________

UPS, monitorizare, ventilatie si altea alea. (irelevante, ca este de apa dulce')

Mentenanta:

- Schimb de apa saptamanal, ~70% apa, tratata cu Prime. (la schimb)
- Aditie de: Voogle easy Life. (la schimb de apa)
- Adaos de vitamina C. (La recomandarea veterinarului'...au deficiente/nevoi, ciortanii astia)
______________________________________________________________________________________

Bazinul va face' 4 luni, luna' asta.
______________________________________________________________________________________

Ideea pe care "merg" ar fi:

- Nu trebuie sa aspir substratul daca tot am "o mie de melci". (la propriu')
- Nu are rost sa adaug/modific in filtre, 6L de substrat pro ce au ramas uscate/in rezerva.
(aici sunt deschis'/vreau recomandari daca sa bag' in 2080, substratu' pro)

LEdit: banuiesc ca: nu strica/il bag' .....
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Practic: nu dau'/cheltui,30 de lei pe un aspirator de substrat daca am melci.

Concluzie: Cacut de pestisori: AM ! (melcii: o duce' bine, ii doare in cardan. )

As baga doar plante si ceva melci. (daca vrei acvariu de 25L)

La postarea anterioara, nu am citit nimic. (nu se putea' citi)

Mergi degeaba ori pentru alocatie, la scoala?

LEdit: am dedus cifrele: 1 si 2.... La textul: costum, te referi la o recomandare "custom" ori la ceva sacou/frac asortat cu nadragi ?
Nu strica sa deschizi topic nou.

La mine a venit standul, partial dotat cu: exact ce ai tu acolo....

La mine, canistra 2260, chiar face zgomot. (pompa care este prinsa direct pe capacul canistrei)
Referitor la ancistrus.... La 8 luni se poate reproduce, la 15-18 luni se opreste din crestere. (am avut sute, stiu ce scriu' )

Cu pestii, mergi si ii donezi la petshop.
Ar mai fi o varianta....

Sa folositi un prefiltru Eheim pe teava de admisie.

La ce vad acolo, ar trebui spalat (prefiltrul) zilnic ori la doua zile. (probabil o luna pana scapati de impuritati)

Dealtfel, si substratul, retine foarte multe impuritati care se desprind si circula in bazin.

Dac au fost lungite furtunele, debitul/absorbtia a scazut. (de aici, alta buba....)

Iau' unul de 50 si fac teste la apa. (ma freaca curiozitatea)

Cred ca este mai simplu de expus' ceva in legatura cu magia acestiu produs.....

Ca este multumit colegul, nu releva decat: opinie personala....
Una peste alta: offtopic. (desi este opinie')
Manole, ala' doar a omis sa puna si sticla in fata.... (mu*stu erea atat de beat ca a dat ciment si pe fata)

Ce limbi ar fi luat' geamu' ala........ (compartiv cu Paracheva de la moldoveni)

Offtopic, firesc...
De aia, unii posesori de acvarii, au acvariile direct incastrate/construite in perete.

Sa fim seriosi, este cea mai buna si stabila varianta.

In continuare, offtopic.
Presupunere corecta.

Dupa ce incepeti aditia/punerea de bacterii, nu mai trebuie adaugati fulgii.

Ati observat, ce pot face nescaiva degete agitate la suprafata apei? (intrebare retorica)

Bayek wrote:Corect si asta, au si ungurii o vorba, “ If something seems too good to be true, it probably is not”.

In Romania, exista ceva echivalent: mai dal' in mor*ii masii, ca nu are cum'
David Andrei wrote:Stiu ca ai varianta cu 2 usi, ar fi o varianta si aia dar zic parintii alb.. si alb nu au pe stoc la HB.. da e o problema si cu cutremuru dar ma gandesc ca la greutatea aia asa mare nu s o clatina..

De cutremur' ai tu griji acum?

Deja se ajunge la drobu' de sare.... (o poveste/fabula din trecut)

Nu trebu' granule. (sfarmati' intre degete fulgii, agitati apa la suprafata si se scufunda)
Nu va bazati pe produse: "minune"......

Este prea miraculos (referitor la ce pretinde) si ar trebui sa rastoarne tot ce stim despre filtrare biologica.

Avand in vedere ca ruleaza/exista de ceva ani, inca nu a revolutionat nimic concret.

LEdit: din punct de vedere chimic, este imposibil in spatiul "cartusului de schimb" sa faci asa minune....

Am un chimist la dispozitie... (este rupt in gura acu') il intreb zilele viitoare daca este posibil ce lauda aia in pozele de prezentare.
Mai nimic, abordabil.

Exista ceva Tetraodoni' care merg acolo (MBU Pufferfish) ... Dar nu cred ca este cazul.
Nu se combina Africani cu Americani.

Din macar doua motive:

1. Diferenta de duritate a apei.

2. Comportament.

Iau eu unul si vedem cum sta' manevra.

Ca si test, ma gandesc sa masor doar TAN.

Cum fac testul?

Schimb apa la 7 zile, 70-80%
Am impresia ca a scris (a treia oara) in topicul lui @flo77.....

Si cred ca nu mai aflam' raspuns, cativa ani.

Sunt optimist cu: "cativa ani".... de fapt, banuiesc ca nu vom afla raspunsul.

L.Edit: o rubrica unde sa scriem condoleante, vad ca nu exista.......
Am banuit de ieri, ca asta era numaratoarea....

Avem 2 la doi. (acum)

Daca raspunde @Thereau ca stia si el, (ori nu stia) vom afla ce se intampla.......

Forum Index » Profile for EverSad » Messages posted by EverSad
Go to: