[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: adivb
Forum Index » Profile for adivb » Messages posted by adivb
Message
Opera de arta, standul!

Despre grosimea de 1,5mm, daca erai in Bucuresti unde ne mai zgaltaie din cand in cand, as fi zis "No way". Mai ales ca nu are contrafise la colturi.
Dar zic eu, ca dublat cu pal se intareste suficient incat sa nu iti dea batai de cap.

Sunt doar vreo 200litri de apa, nu e tragedie

PS: sigur o sa imi aduca aminte Mr, Batman ca nivelul meu de paranoia depaseste cotele apelor Dunarii
um02122 wrote:
adivb wrote:Daca astepti de o viata intreaga un pachet de pe aliexpress

image

PS: nu stiam la ce alta categorie sa-l incadrez, dar pacat sa nu ramana in anale


A mai ajuns pachetul ala?


cre ca da, am renuntat la aliexpress de mult timp. am invatat ca lucrurile fiabile costa si bani ....si avem baieti de gashka acilea pe la noi ce iti aduc si luna de pe cer
Acele black box precum Mars Aqua sunt excelente, dar sunt peste ceea ce ii trebuie unui acvariu de 30 litri. Sunt maaaari .Doar daca o sa ai upgrade in viitor.
Pt optiunea low cost un bec precum acesta e suficient: https://www.aliexpress.com/item/32679358381.html?spm=a2g0s.8937460.0.0.191d2e0eMohVem
sau orice alta lampa pt nano care sa arate si bine. Nemo light sunt o optiune foarte buna. Vezi acvariul lui StefanLiniste22 (Ariath mai nou)
sau un AI prime non-HD gasesti la pret bun

Zic si io, indrazniti sa cumparati de la magazinele (in special cele online) ce s-au mai vehiculat p'acilea. Sunt baiet f de treaba si va ajuta si cu sfaturi. Preturile nu sunt de speriat.
De pe piata libera cumparati doar de la cei care au acvarii in functiune si le vedeti postate. Piatra vie nu mai exista, e o utopie. Tot ce vedeti e inviata. Faceti un scape de piatra uscata, asta fiind la pret bun la oricare dintre magazine, si e the real rock nu borduri sau piatra de balastiera. Dupa, cereti unui coleg o piatra inviata din acvariul lor si aveti rabdare cateva luni.
In legatura cu anunturile colegului, postate pe diferite grupuri..no comment.
Desi cred ca e un "veteran" al forum-ului, ii las pe cei mai batrani sa il judece.
dan.pavelescu wrote:Ba nene, sa vii la mine sa faci poze, ca avem acvarii cam la fel, dar eu nu stiu sa fac poze, al meu iese in poze de parca e recuperat de la gunoi..


hahaaa...ti-ai calcat pe "inimu tau" sa recunosti . Ai acvariu misteaux asa ca pune mana pe un fotograf si sechestreaza-l. sa nu te prind ca il duci spre plaiurile verzi!!!

Si nu in ultimu rand, bravo Stefan pt culori! Deci se poate simplu si de efect, daca te limitezi la acest gen de corali!

@Batman - stai la rand pt alveopora aia
Salut,
in primul rand iti urez succes...poate sa iasa ceva frumos din acest Red Sea.
pusesem ochii iegzact pe acelasi acvariu pt un proiect, dar nu s-a mai concretizat.

In viziunea mea ii dadeam jos capacul sa fie open top si DIY asa ceva: https://intankaquatics.com/intank-filtration-cover-for-red-sea-max-130-130d-c-130/
Neaparat sistem ATO in orice varianta. Sau ochii pe el ca pe butelie

Piatra vie nu prea gasesti...doar inviata pe la unii colegi. Fa scape-ul cum iti place din piatra uscata. Tratata prealabil, bineinteles. Gasesti n-shpemii de metode de tratare. Dupa ce se mai stabilizeaza, ia de la cineva o piatra "vie" si ai rabdare.

Spor!
deci tot la cat ziceam eu ai ajuns, de la 350!
Spor!
salut,
ai PM
Mihai acvariu 15i2op21037 wrote:Ce filtru biologic recomandati pentru 160 litri cu carasii?


@Humbert: No...acu sa te vad
unu cu softy, si cu pejti de care vrea sufletu tau si cat de multi incap....si anemone si alte sccorpii. Skimmeru sa duca bine, ca in rest nu ai nevoie de dozari teste si alte poveri d'astea.

Celalalt, lps si sps....iar aci il lasi fara pejti pana cand ai cei mai frumosi corali visati. Dupa, incepi sa adaugi cate un pejte pana vezi care e limita maxima.
Ma uitam ieri la ultimul clip pe americanreef cu acvariu lui Sanjay de 500 galoane. Pai mai multi pejti am eu in 400 litrii decat el in approx 2000 aia . Da corali numa unu si unu are.
fara a cauta explicatie stiintifica, eu la celel 3 acvarii ale mele am observat in decursul a 2-3 ani, daca este prea mult substrat (nisip sau Miracle mud sau alte noroaie) in sistem, duce la acumularea a prea multor chestii "nasoale" in acele substraturi, care la un moment dat banuiesc ca genereaza o multitudine de bacterii. Si brusc si dintr-odata, intr-un timp f scurt incep sa moara multi corali. Asa ca am optat: la un acvariu - nisip in display fara alt substrat in sump, si incerc sa creez flow suficient in acvariu si sump, sa nu se depuna nimic pe niciunde. Nisipul din display este aerisit in continuu de o stea de mare, wrasse si goby sapator. Iar la celalalt acvariu, fara nisip in display, doar cu nisip si noroaie in sump..in schimb creez flow suplimentar in sump. Nu a durat prea mult si coralina a inceput sa acopere fundul acvariului, asa ca nu mai observ goliciunea.

In plus, am realizat ceea ce demult citeam dar nu vroiam sa inteleg: ori pejti ori corali. Ambele, se pot dar cu eforturi mult mai mari si hardware adecvat. Asa ca pt linistea mea, un acvariu e cu softy si pejti..iar .celalalt fiind inca sub operatiunea revenire, poate va avea doar cativa pestisori mici si restul doar corali.
dan.pavelescu wrote: Am un program infernal


asta-i "destiny's revenge" de cand ne chinuiai cu pozele din vacanta si kilometrii de potoale
um02122 wrote:
Plm, cred ca fac upgrade la un 650L.


welcome pe drumu pierzaniei.
Io cred ca mie de fapt imi place sa fiu instalator si electrician mai mult decat acvarist ...in maxim 6 luni dupa ce termin un proiect acvaristic, fac planuri pt urmatorul. Cand ajungi la 650, o sa-ti doresti un pico-nano. Dupa, o sa vrei de 500galoane precum fratii de peste ocean. La un moment dat salivam dupa un scape cu discusi. Plm, never ending story. Da se bucura aia ce vand materiale de instalatii si electrice

Case closed!
Jurnalul pt Marin 1st se incheie aici, din lipsa de timp. PS: da, stiu, cam demult nu am mai facut update

Mai ramane doar Pico, care intr-adevar e un fel de frag tank, salvez orice coral napastuit acolo, incat valoarea totala a coralilor existenti depaseste cu mult valoarea lu Pico ...... si inca un acvariu mai marisor pornit acu vreo 9 luni, de care de asemenea nu am prea avut timp si a devenit un fel de fish only. Vietatile si o parte din pietrii din Marin 1st se muta in acest acvariu . Dupa ce o sa-l bibilesc si pun pe traiectorie, posibil sa revin cu un jurnal.

Aceasta este ultima poza in care incercam upgrade la lumina, ma luptam cu cyano, etc.

image
Pt ca desfiintez un acvariu, scot la mezat skimmer Deltec MC500. Dupa inscriptiile de pe pompa ar fi din 2016. Eu l-am luat anul trecut. I-am schimbat bucsele ceramice si garniturile exterioare ale pompei. Mai am si un set de rezerva. I-am pus si un Deltec Silencer pt ca modelul nu are asa ceva si i-am adaugat un furtun aferent, extra lung, sa pot monta silencerul in afara standului. Skimmerul e in sump acum. Va fi scos si curatat inainte. Pret 500ron.

pt poze: whatsup 0722534407
Eu nu as incepe cu 100% piatra uscata. Macar un 10-20% piatra vie (sau "inviata", de pe la altii din acvarii). Sigur vei vrea corali dupa o vreme si e bine sa ai deja o microfauna care va popula si celelalte pietre.

Piatra uscata trebuie tratata/curatata ( prin diferitele metode), pt ca acea microfauna care a existat candva, s-a uscat odata cu piatra si iti va genera nutrienti, fosfati...si bineinteles alge. Eu le-am lasat in otet cu apa mai mult de o saptamana. Si cu o pompa sa invarta apa. Nu mai stiu proportia otet/apa. Nu-ti inchipui ce a putut iesi din ele.

Chiar si dupa acest tratament, eu tot as pune niste mediu antifostat in acvariu. Pt a tine nivelul de fosfati in parametrii si a evita pe cat posibil unele alge. Bineinteles, ca pe langa pesti iti va trebui o echipa CUC (crabi, melci etc), sa te ajute in curatatul pietrelor.

Mai e o varianta, acea piatra uscata scoasa din carierele de suprafata, genul Marco, Key Largo rock. Dar aceasta nu e poroasa si cantareste destul de mult.

Oricum, chiar si cu fish only, tot va trebui sa ai niste pompe de valuri sa nu lase detritus sa se acumuleze printre pietre sau in interiorul acestora. Cand o sa vrei corali, aceste acumulari vor fi o mare problema.

Ref, goby...NU de la inceput. Ei filtreaza nisipul pt a cauta vietati. Pt ca initial acel nisip nu e populat, o sa moara de foame. Aceeasi greseala am facut-o si eu la inceput. Si acum imi pare rau dupa goby ca l-am pierdut din nestiinta mea.

Succes!
Humbert wrote:Pai poti sa iti faci un marin fowlr, adica "fish only with live rock".


Subscriu
de mai reusesti sa pui si skimmer, o sa muncesti mai putin ca si la apa dulce.
In marine daca ai niscaiva experienta si te tii de un program clar de mentenanta, se poate face orice...piatra in display sa fie... de calitate.
un exemplu scurt :



Pls daca se poate sa "aranjati" linkul...am uitat cum si nu pot vedea rezultatul chiar de il aranjez

in cazul de mai sus, repet: musai experienta necesara!
Personal consider ca o lampa adecvata pt marine, e cel mai important lucru. Cu restul le mai scoti la capat, da cu asta nu. Si nu de putine ori e si ffffffffffffffffff scumpa.

Bine, un alt lucru e si mai clar: investesti sume enorme in hardware = stai relaxat pe spate ca ele fac munca in locul tau. Nu investesti = muncesti ca un sclav zilnic la acvariu. Dar tre sa stii cum si ce faci pe acolo!

PS: acilea vorbesc de acvarii in care sunt si corali, pt ca fara exceptie, toti vrem la un moment dat asta.


by koala: Am rezolvat cu linku' de youtube.
 
Forum Index » Profile for adivb » Messages posted by adivb
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com