[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: adyhess
Forum Index » Profile for adyhess » Messages posted by adyhess
Nimic pana acum... sta acolo in 'maternitate'. Nu o chinui/stresez daca o mai las asa si nu face inca puiet ?
paradoxx mersi de apreciere

Am puso in maternitate pentru ca e foarte agitata si daca totul va fi bine puietul o sa ii tin intr-o cutie speciala pentru puiet in acelasi acvariu pana cresc.
Am timp sa o urmaresc ca am urmatoarele zile libere.

Pai si cand sa o pun in maternitate ? Ca o vad cea mai agitata din acvariu si innoata putin haotic.
inca 2 poze
Salut dinou,

Am luat o femela scalar si 2 femele molly iar una mi-a dato direct gestanta. Credeti ca ar putea fi afectata de noua locatie sau ca nu mai are masculul ei langa ?

Am atasat 3 poze cu femela in clipa de fata, cam cat mai are pana naste ? Nici cel de la acuaristica nu a stiut exact sa imi zica, el pretinde in max 1 saptamana trebuie sa am puiet.

Multumesc,
Salut,

am luat 3 hoplo ca asa mi-a zis cel de la acvaristica (locuiesc in germania) sa fac iar eu fiind incepator am spus OK

Skalarul este defapt o femela dar nu as vrea sa ii iau pereche pentru ca nu vreau sa faca icre sau ei sa pateasca altceva.

Molly am momentan 1 femela si 2 masculi, de aceea vreau sa mai cumpar inca 2-3 femele.
In acvariu am 3 hoplo, 3 molly, 1 skalar si 3 Corydoras Panda. As vrea sa iau pereche la skalar si inca 3 femele molly ca am deja 2 masculi si sa fac raportul de 1 mascul la 2 femele ca sa nu le streseze.

Ce ziceti ? Pareri constructive?
Asa arata acum
am scos decorul, filtrul, am cautat prin substrat si nimic. Pe jos, prin imprejurului acvariului in camera nici atat... si oricum hoplo sunt mai mici decat molly mei, hoplo au circa 4-5 cm acum iar molly circa 8 cm si intr-o ora nu avea cum sa fie 'devorat'.

Oricum multumesc de raspunsuri
Problema rezolvata. cauza a fost decorul... l-am dus inapoi la acvaristica si mi-am luat ceva artificial.

Azi am adus 3 Hoplosternum thoracatum pt noul acvariu si i-am tinut intr-un ' tarc ' special pt puiet pe marginea acvariului in apa si am plecat 1 ora jumate de acasa. Cand m-am intors lipsea un Molly adult iar cel mai mare Hoplosternum thoracatum dintre cei 3 era deja in acvariu... a facut el ce a facut de a intrat in acvariu, plasa de la tarcul pt puiet nu este rupta, nu are nimic. Totul sa petrecut intr-o ora jumate.

Molly avea circa 1 an iar Hoplosternum thoracatum cam 6 luni, deci sunt mai mici decat molly din acvariu.
In preajma acvariului nu este, pe jos, prin decor, nimic nimic.

Mister!? Unde poate fi acel molly ?
Am comandat acum, sper sa ajute.

Am citit tot aici pe forum ca cica daca storc buretele din primul acvariu care e plin de viata in cel nou sporeste ciclarea sau cel putin ajuta.

O sa am rabdare cu el cum am avut si cu primul.

Mersi oricum
Salut, am plantat de o saptamana al doilea acvariu pentru ca primul este prea mic (60 L).

Am citit despre ciclare si am facut totul cu mi-a spus cel de la acvaristica si ce am citit despre ciclare.
Dupa 4-5 zile apa sa facut albicioasa si decorul la fel, acum din cate am citit asta e normal... cred. Dupa cat timp se limpezeste apa ? Sau ce trebuie facut ca sa se limpezeasca ?

Ciclarea o fac fara pesti, detalii acvariu:
- acvariu 112 L
- filtru intern 1000 L\h
- iluminare 8 h pe zi (2 neoane T8 de 18 Watt, A++)
- incalzitor de 100 W

Am folosit 5 ml de de AquaSafe (Tetra) la 10 L de apa si 5 ml de PlantaMin (Tetra Plant) la 10 L de apa.

Pareri sau ce ar trebui sa mai fac in afara faptului sa astept ?!

Forum Index » Profile for adyhess » Messages posted by adyhess
Go to: