[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: jd_enea
Forum Index » Profile for jd_enea » Messages posted by jd_enea
Message
LYM wrote:Merci pt info. Ce filtru intern folosesti tu?
Eu vreau sa cumpar un Juwel rio 350 si as putea lasa filtrul intern juwel sa faca treaba asta, insa am vazut ca intake-urile sunt relativ ridicate, nu stiu daca ar putea prinde rahatii de pe fund.


Al meu este Juwel Rio 300. Am scos filtrul intern original care, daca nu ma insel, ar fi tras decat apa de la suprafata. Filtrul intern este un Eheim Pickup 200.

Numai bine
LYM wrote:Ti-am urmarit acvariul de la inceput, felicitari, e foarte frumos.

De ceva timp imi tot fac curaj sa repornesc un acvariu si ma gandeam la cichlide. Am o nelamurire la care n-am gasit raspuns: dat fiind nisipul foarte fin necesar ciclidelor, este oare posibila aspirarea cu un "gravel-vac" (spre expl cel de la filtrele Fluval FX6), sau va trage rahatul cu nisip cu tot?

Tu/voi cum curatati rahatul de prin acvariu?



Nici nu incape vorba de aspirarea nisipului, este mult prea fin. Am reglat in asa fel jetul pompei de valuri incat toata mizeria este impinsa spre un filtru intern cu burete, pe care il spal saptamanal. Doar cand acesta se colmateaza apar ceva rahatei prin acvariu, in rest, este foarte curat. Le-am facut si o poza rapida, chiar acum.

Numai bine,
2 filmulete ca sa lamurim treaba cu shimmering-ul )



lukitza wrote:Si-ti place? Numa zic.


Pentru ca ai mentionat, diseara o sa ma holbez putin la acvariu ). Oricum, faptul ca lumina nu mai este asa de puternica ajuta la somnul juniorului (laterala acvariului este spre camera lui).
koala wrote:Arata mai bine cu luminile astea!


Multam koala, de aceeasi parere am fost si eu.

lukitza wrote:Nu ai efect de shimmering?


LOL, a trebuit sa caut pe youtube cum se manifesta. Da, am efect de shimmering.
Un mic update. Weekend-ul trecut mi-am facut de lucru si am tras pe dreapta tuburile de neon. Am montat 2 proiectoare LED de 10W bucata. Trebuie sa caut un tutorial de facut fotografii, nu poze. Rezultatul:

lukitza wrote:Le poti da si altceva pana in ianuarie.

Am JBL Novo Malawi oricum dar na, am zis sa nu le scot granulele din alimentatie
Intrebare. Alta sursa pentru NLS Chiclid Formula? Vin sarbatorile si se pare ca nu prea se gaseste asa ceva pe la noi. Mai am granule decat pentru 3-4 saptamani...

Multam,
lukitza wrote:Sa-ti traiasca juniorul ??

Multumesc, multumesc
Am avut veva probleme cu acvariul de curand. Lipiturile ranforsarilor transversale de plastic au cedat. Am stat cu apa la 25% cateva zile pana am reusit sa gasesc un geamgiu care sa imi debiteze sticla de 6 mm. Am taiat ranforsarile originale si am lipit 2 longitudinale de 7 centimetri latime si 2 transversale din acelasi tip de sticla. Cred ca nu o sa mai am probleme in curand. Revin cu poze cu ranforsarile maine. Cat timp am fost cu nivelul apei scazut s-au mai ciufulit cativa intre ei dar nu am ce le face, isi revin ei.
Am inceput sa imi fac temele pentru un sump in acvariul de 80 de litri care sta degeaba, overflow "hang on the back" si schimb de apa la picatura, sa vedem ce iese.
Ceva poze recente...
Am fost foarte inactiv in ultima vreme deoarece familia s-a inmultit cu inca un membru. Pestii sint bine mersi. Revin cu update-uri.
Update 23 Aprilie, dupa un schimb de 50%.

De Paste am fost plecati in sud pentru 2 zile si din pacate in acest interval am avut un deces in acvariu, masculul dominant Eureka. In rest toate bune. Puii de Maingano sint acum in bazin, la comun, au destule ascunzisuri si chiar daca ies in larg nu se ia nimeni de ei.

Cu stima,

Dan
lukitza wrote:Maingano ala suparat e masculul de la Dan?

Da de unde, este una din "femelele" mele, suparat tare piticul
Multam. Este bine de stiut, pentru ca mai urmeaza filmari
Avem ceva indivizi noi in bazin, datorita lui dan_florin. Urmeaza update-uri video.

https://youtu.be/ZvRmJOIFv_0

LE: Maestre koala, imi poti repara si mie te log link-ul de youtube? Imi da cu virgula...
koala wrote:- Daca filtrele sunt pline cu material de filtrare biologica, atunci un debit mai mic e recomandat....

Tocmai asta era teoria la care am facut referire cand am intrebat despre scaderea debitului / vezi postul #73 legat de ce am in canistre in momentul de fata.
lukitza wrote:Daca esti foarte plictisit poti masura debitul real la iesirea din filtru cu o galeata si un cronometru.
Asta nu
lukitza wrote:Repeta testul de nitriti. Nu vad cum ai putea avea NO2 detectabil si NH4 nu.
Valoarea nitratilor e ok.
Nu inteleg de ce ai tine filtrele la debit redus.


O sa repet testele cu totul azi. Legat de debitul filtrelor, le tin de cand le am la debit maxim. Citisem pe undeva ca pentru filtrare biologica cat mai buna ar trebui debit redus dar na, nevermind. Cu toate ca aceleasi persoane se plangeau ca la JBL scade debitul in timp
Masculul de acei nu am mai reusit sa il aduc deoarece am fost oncall ultimele 2 weekend-uri si o sa fiu si weekend-ul urmator, nu pot sa plec de acasa.

Cu stima,

Dan
Ieri am facut un schimb de apa de 50%. Azi am facut teste de apa si sint putin ingrijorat.

Intrebare: filtrele sa le tin la debit maxim sau sa reduc?
Buna asta
lukitza wrote:Pune o poza individuala cu femela de hongi/spregerae si ne lamurim rapid

In urma vizitei la lukitza am ajuns la urmatoarele concluzii si am facut ajustari
Am femele de hongi, nu iodotropheus, deci totul este in regula, (apropos, cel mai frumosi pesti si bazin vazut pana acum)
Am facut o pauza de iluminat intre 11 si 16, sa vedem ce impact are asupra algelor.
Am redus portia de mancare deoarece se pare ca ii hraneam excesiv. Am luat si JBL NovoMalawi si pestii se uitau cam tamp la fulgi, dar au mancat pana la urma (de, obisnuiti cu granule)
Am suplimentat filtrarea cu un JBL 901 si ceva material filtrant. In momentul de fata, materialele filtrante din ambele canistre, dupa cum urmeaza:
- E901: 1l JBL sintomec, 1l JBL micromec, 1.5l l Eheim substrat pro si burete. Am montat totodata si unul din buretii din prefiltru pe sorbul JBL-ului, pentru filtrare mecanica. Buretii cu care a venit initial au zburat afara din prima, exceptie cel din sertarul de sus. Sertarele sunt pline pana la refuz.
- Eheim: 1l JBL sintomec, 1l JBL micromec, 1l Eheim biomech, 2l eheim substrat pro, 1 l seachem matrix si bureti.
Sa vedem cum merge filtrarea de acum inainte. Am facut aseara si un schimb de 70%, in week-end am fost prins cu altceva si am sarit peste schimbul saptamanal.

PS: puii de maingano mananca de rup )
Omul cat traieste invata. Dupa ce am vorbit cu lukitza, mi-am dat seama ca am ceva ciorba in acvariu. Mai exact:
-Cele 3 x Aulonocara sp. red din bazinul meu sunt de fapt Aulonocara jacobfreibergi Eureka (foto cu dominantul: http://www.acvariu.ro/forum/upload/2016/12/9/f6a828b3b896f91975eeaa2163ca33b0_11462.jpg__thumb )
-Masculii de Acei msuli sunt de fapt itungi iar dominantul a hibridizat cu felmelele de msuli.
-Femelele de Labidochromis hongi red top am o banuiala ca sunt de fapt iodotropheus sprengerae (trebuie sa ma mai documentez)
Urmeaza ajustari...

 
Forum Index » Profile for jd_enea » Messages posted by jd_enea
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com