[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Lazar Ginel
Forum Index » Profile for Lazar Ginel » Messages posted by Lazar Ginel
Pentru cei pasionati de tonina si Eriocaulon cred sa se deschida
LINK
Sandu: am editat eu link-ul ala lung intr-o forma mai artistica in ton cu materialul :-)
Cred ca depinde de evolutia in timp al acvaristului si de sa zicem asa ,de trairile si de ambitiile personale la un moment dat
1. Rotala macranda
2. Didiplis
3.Glosostigma
4 Anubias nana
Am crescut numarul la 4
Dar cred ca s-ar putea duce la 15-20 de plante preferate
Pentru ,Intros
Sa stii ca m-am uitat si eu , pe diverse acvarii setate cu riccia si sa stii ca tipul din State ,avea dreptate
Am ramas si eu surprins , am vazut RICCIA plantat pe substrat
Chiar si la concursul AGA am vazut acvarii setate cu riccia direct pe substrat
Si totusi Riccia nu dezvolta radacini
Pardon ,nu eu am scris ,era un text copiat de pe un forum din U.S.A
Banui ca tipul din State (care de altfel )avea vechi state de plata pe acel forum si membru intr-o societate a acvaristilor cu pasiunea plante de acvariua sadit Riccia si in substrat numai el stie exact ce a vrut sa spuna
Asa ca Intros nu pot sa-ti spun mai mult despre nelamurirea ta , poate a sadit Riccia pe substrat cine stie ?
In lungile mele pelegrinari pe net am gasit ceva de genul acesta :
Poate se contureaza cateva pareri Ok here's from my experience, unbiased cause I have used both.

Eco Complete:
It's dark brown - black in color.
It raises the hardness of the water.
The sand portion makes it easier to hold plants down when planted with tank will with water.
Comes with liquid and does not need to be washed.

ADA:
Supposed to be used with PS and other additives, to create the "best" environment for plants to grow in, BUT does not need the others. Plants like HC and riccia grow with only AS very good too.
A noticable difference between the growth rate of the same plants in EC and AS by itself. AS was faster
AS lowers pH, may cause some plants to die off intially, but will grow back in full force a week-few weeks later.
ADA is designed to be used as a whole system for optimal performance, but many have been using greg watson ferts and AS can be used by itself.

All in all, according to my experience, I had better growth with AS than EC. Now there will be people that disagree with me, but I am not here to start an arguement, and there will be people that will add on to what I have to say.
Si daca pe langa dopul acela de pluta punea-i si sticla cu vin era si mai bine
Dupa miros mi-am dat seama ca a fost un vin rosu sec
Frumos acvariu la fel ai si plante cu crestere sanatoasa
Dar de un an de cand il ai nu ai pus nici un fel de fertilizant fie solid sau lichid?
Pe piata canadiana ,sau printre crescatorii de plante din Canada cum este cotat el ?
Ma refer in comparatie cu alte produse
Am o mare dezamagire cand citesc cele scrise de unii de mai sus
Personal , am o mare pasiune pentru acvariile plantate si credeam ca din cei multi care sunt pe forum si care sunt pasionati de plante , vor sari pe oferta lui G.G de in 24 de ore nu va ramane nimic din ea
Ca plantele nu vor avea timp sa ajunga in magazine ,ca vorba aia nu stiu aia mai multe (sau unii) din ei decat unii dintre noi
Si ca asa vom putea avea un acvariu zic eu frumos plantat in casa
Ca vorba aia acum avem si niscai soluri cat de cat bune si nu ne putem plange si de fertilizanti destul de buni ,numai pasiunea sa existe
Dar am ajuns la concluzia ,ca avea un acvariu tine , printre altele si de simtul estetic care se cultiva si de civilizatia unei natii
Stiu ca unii i-mi vor umple frigiderul de carne cu cele ce am spus dar asa este in viata
Daca esti un acvarist incepator si vrei sa ai un acvariu frumusel poti lua cateva plante zic eu cu 50 -70 RON si ai un acvariu cu plante zic eu si frumoase si sa arate bine dar..........
Traim in Romania si asta este ?
Daca ,ai gasi si alte neoane de tip T5 ar fi si mai bine
Si sigur gasesti acolo in Tara SFANTA ceva de genul acesta
Depinde ce intentii ai cu ele ?
Pentru tine , am gasit acest site poate te intereseaza http://www.greenchapter.com/export_product.php?cat=2
se pare ca este o intiativa de a-se lumina acvariile cu led-uri
Succes
Datele tehnice privind consumul si durata de viata par tari de tot
Dar daca ai observat ca led-urile sunt pe culori cea ce nu este bun deloc
Pai cum ai sa pui tu led-urile
Cele de culoare rosie unde si cele de culoare albastra unde
Vei avea acvariu luminat in mai multe culori chiar dac reusesti sa le combini cred ca nu se va uniformiza asa de bine spectrul
Nu prea ai sa ai uniformitate in spectru sa zicem
Ce am vazut interesant saptamana trecuta,este faptul ca in occident panourile publicitare sunt facute din milioane de leduri
Si aratau bestial si se puteau face nenumarate combinatii de imagini pe acelasi panou
Dar ,dac tu vrei sa faci un experiment cu led-uri nimic rau dar numai sa ne anunti si pe noi ce rezultate ai avut
Cine stie ?
Eu am acasa ,eheim prof 2026 si pot sa i-ti spun ca este fara repros
Usor de curatat ,
Silentios ,il am in camera in care dorm si nu se aude deacat un usor zumzait
I-si merita banii
Cand l-am luat eu ,nu aparuse generatia III
Dar cel care il am sunt fffffff multumit de el
Eram ,mai bine zis in in cap dupa asta planta, sa o pot avea si eu
Acum am vazut ca la tine are tija , cum crezi ca as rata o asemenea ocazie , numai sa vrei tu si sa ....la mai multi puii
Si uite asa ,acvaristii pasionati de plante mai fac un pas inainte
Frumoasa ,planta
Buna prezentare
Mesterul, mare pasionat de plante Conu " Sandu mare om mare caracter
In rest no cooment sau pe graiul moldovenesc "fara cuvinte " :-P
Cei de la ADA spun ca neoanele si alte surse de lumina care au temperatura de culoare la 8000 de k sunt ideale pentru ca sigur au facut ei niste studii referitoare la temperatura de culoare si la efectul gradelor Kelvini asupra aspectului plantelor si au ajuns la concluzia ca lumina la 8000 K reflecta cel mai bine culoarea sa zicem cat mai naturala a plantelor (dar sa nu uitam ca vorbim de scoala japoneza care are alt stil decat cel european )
Bine inteles ,ca un acvariu cu lumina incepand de la 5500 de k si pana la 8000k (sa zicem) arata altfel decat un acvariu luminat cu lumina incepand de la 2000k si pana la 4000 k , o lumina mai galbuie
Deci noi oameni cand privim lumina la un acvariu, ne incata culoarea de temperatura (mai galbuie sau mai albastra sau chiar daylight lumina zilei ), ca aceasta este singura calitatea pe care o avem noi,oamenii in aprecierea luminii ,si nu chiar asa de buna , dupa unele studii
Porcu scria:Asa e. Imi vine in minte un exemplu mai la indemina noastra: tuburile AquaGlo si PowerGlo au ambele 18.000 K, spectre diferite, intensitati diferite .......
Da ,dar sa stii ca aceste tuburi au fost concepute pentru diferite scopuri ,chiar daca ambele au 18.000 de k , nu stiu exact spectrul lor dar unul ar putea sa aiba mai mult rosu in spectru si celalalt sa aiba mai mult albastru chit ca ambele au 18.000 de k
Acuma mai vine si in discutie fabrica producatoare , care poate sa mai umfle din unii parametrii , asa ca ramane de vazut pe plante practic ce spun ele ?
Deci in concluzie gradele K ramane o sursa de apreciere a luminii de catre ochiul uman
Cred ca mai important este spectrul luminii , intensitatea luminii si C.R.I
gradele Kelvin raman (cred eu o sursa de apreciere strict umana )
Pai ce ai vazut tu este spectrul tuburilor care nu este identic la ambele
Normal ca pot aparea diferente de la fabricant la altul
Dar daca ei spun ca amandoua au 8000 de k asa au
spectrul poate sa fie diferit la acelasi Grade kELVINI
Pai sa stii ca nu este asa
Daca te uiti si vezi site-ul firmei Narva , vezi ca scrie ca se poate folosi si pentru "fish shop "
Iar daca te uiti si pe spectrul neonului ai sa intelegi
Iar daca firme din Germania cu eperienta il recomanda si il au spre vazare eu zic ca ei stiu ceva mai mult decat noi
NU zic ca este cel mai bun tub pentru plante de acvariu
Dar asta a fost alegerea mea si una din cele 2 posibilitati pe care le-am avut
Aici ai un Site care are spre vazare si NARVA Nature superb si alte neoane http://www.aquariaveldhuis.nl/query2.php?C=552&B=191
Vreau sa incerc si altceva si mai ales T5
SI tu,cred ca stii de ce
ACUM sa raspund si MARELUI ALB CARE saracul aintrebat de 2 ori ce ste cu CRI si nimeni nu-ia raspuns
Intradevar cum spuneai si tu MA .CRI este cu cat se apropie neonul de lumina solara in procente
Si te mirai ca Osram fluora are CRI > de 90 si are culoarea roz ,care numai culoarea naturala nu este ?
Pai treaba sta cam asa :Firma a produs acel neon cu CRI > de 90 si ca sa accentueze spectrul in lungimea de lumina rosie , a pus mai mult gaz gen neogen ,perogen,si fatogen+ alte tipuri de gaze pentru diverse alte functii accentund lumina din zona rosie .deci cum ar veni un plus de spectru pe rosu , stiindu-se ca plantele folosesc cu precadere rosu albastru si portocaliu fara a se pierde din CRI spectrul de baza al CRI ramanind constant
La fel incarca cu gaz neonul care creste si nuanta de albastru in spectru
Si astfel se obtine un tub de neon cu CRI >de 90 Dar cu spectrele rosu si albastre mai pronuntate pentru o mai buna fotosinteza a plantei
Stiindu-se ca plantele folosesc eficient lungimile de unda din spectru incadrate astfel: Clorofila a 430nm si 662 nm deci albastru violet si rosu aprins
Clorofila B 453nm si 642 nm albastru deschis si rosu porotocaliu
Deci anu se face confuzia ca daca un tub arata albastru ,roz sau galben nu pot avea CRI la fel
Daca fabrica spune > sau = cu 90 iar pa alte site-uri am gasit >92 ,producatorul lasa loc de interpretari sa zicem asa mai mare de 90 poate fi si 91 poate fi si 99 sa zicem , cred ca si pe piata de productie a neoanelor concurenta este mare si fiecare incearca sa i-si protejeze "BRANDUL"
Oricum , este o discutie interesanta (sau a fost )
Urmeaza sa discutam si despre : SPECTRU si despre INTENSITATE
NU ce spuneti ?
Dupa cum stii , anuntul tau a fost la sectiunea Atelier (DIY) & Hardware si nu la sectiunea CUMPARARI
SI , banui ca esti tanar si nu stii "ca sa prinzi valoare " cum spui tu nu trebuie sa ai multe posturi in spate ci anii multi de acvaristica ,in sectiunea respectiva
Crezi ca MARELE alb si SANDU si GG si altii (scuze ca nu-i pot enumera pe toti )sunt buni acvaristi ca au multe posturi pe acest forum
I-ti doresc o zi buna si sanatate
Uitati-va la ultimul acvariu setat de Oliver Knott ?
Ce apreciez eu este ritmul de crestere a plantelor
Ca sa nu mai vorbim de sanatea cu care cresc plantele
Si ce plante are ?
NO COMMENT :-P :-)

Forum Index » Profile for Lazar Ginel » Messages posted by Lazar Ginel
Go to: