Message |
|
Valorile apei sunt:
Ph-7,2
Kh-7 (scazut de la 14 cu solutie de la Sera)
Gh-18 (asa e apa de aici, nu am ce face)
No2-0
O2-6
Co2-18 (aprox., ridicat cu Tetra Co2 optimat)
Ar fi cazul sa mai iau si alte teste sau sa mai schimb ceva la valori?
Sa iau si test de amoniac?
|
 |
|
Da, intr-adevar, am tradus prospectul la bacterii, si spune ca la fiecare 10 l apa schimbati saptamanal, trebuiesc adaugate. Acum ca si concluzie, tinand cont de prospect si ce ati spus majoritatea, o sa continui cu bacteriile, iar cantitatea de apa de inlocuit o s-o maresc la 20 l. Ce spuneti de concluzia trasa?
P.S. Am 20 de pesti in acvariu.
|
 |
|
Salutare.
De cateva luni am un acvariu de 60 l cu pesti guppy, xipho, molly, platty si corydoras. Am cumparat diferite teste si incet, incet am inceput sa ma prind cum trebuie conditionata apa ca sa o mentin la valori optime.
Problema este ca stau in germania si nu ma inteleg foarte bine cu "profesionistii" de la centrul de acvatristica, asa ca am ceva nelamuriri.
Una dintre ele ar fi, ca la o saptamana schimb 10 litrii apa si la fiecare schimb mi s-a recomandat ca in acesti 10 l sa pun bacterii. Problema este ca de fiecare data cand pun acesti 10 l in acvariu, toata apa se face alba. Intrebarea este: trebuie sa pun aceste bacterii la fiecare schimb apa sau nu am inteles eu bine? Daca da, trebuie sa le pun in cei 10 l curati, sau trebuie marita doza si puse pt. toti cei 60 l ? .Pe cele doua sticlute de bacterii scrie (tradus din germana cu translate):
1.concentrate bacteria to break down ammonia, ammonium nitrite and nitrate
2.micro-organisms to break down organic dirt and filth
Multumesc anticipat !
|
 |
|
|
|