Message |
|
da nu-i pb...am 3 femele care trebuie sa faca pui azi, maine... 
|
 |
|
asta e de curand...am reusit sa vand din ei...  )) mai am vreo 100 si cv...;)
|
 |
|
Faye wrote:Asa de curiozitate... cum ai reusit sa-i numeri?
simplu, de fiecare data cand ii scoteam din matarnitate sa ii pun in alt recipient sa creasca , ptr ca maternitatea am nevoie de ea la fiecare 2 saptamani ii numaram, daca mureau din ei tineam coont cati si asa i-am numarat....  ))
|
 |
|
am un prieten, are acvariu gol...i-am oferit pestii gratis si imi spune ii vreau dar la vara sa nu consum mult curent cu incalzitorul (iarna nu-i mai ingrijeste , ii mor si primavara o ia de la capat...) dupa ce mi-a zis asta...parca mi-e mila de pesti sa-i mai dau...
|
 |
|
asta-i chestia...nu-mi mor altii...decat masculii de guppy ii am asa de vreo 3 luni ca am reusit sa vand decat 50 din ei si sa donez 30...  nu am ce face cu ei...nu am cu-i sa-i dau...i-am pus pe net ca ii donez, nu vrea nimeni...ce sa fac cu ei?? sa-i las pe uscat?? mi-e mila si sa-i dau testoasei sa-i manance...dati-mi voi o idee...( da , stiu, ar fi un bazin mai mare...nu e buna ...am o camera cu chirie...)...si totusi..am impresia ca are o boala...
|
 |
|
salut tuturor, am si eu o problema cu un mascul guppy (blue moscow), sta pe fundul acvariului, inoata pe o parte si nu prea se hraneste (are starea asta de 2 zile) ce poate avea? am observat ca a aparut pe el o pata argintie pe o parte a capului si usor usor isi pierde culoarea.nu am gasit pe nicaieri o informatie concreta nu stiu ce sa ii administrez(.acum o luna a murit altul in aceleasi conditii) despre acvariu:64 litri , temperatura 26 , filtru itern op 200 ,ph 6.5/7 , apa o schimb o data la 3 zile (10 litri) din cauza nr de pesti( 270)  s-au inmultit ca nebunii pesti : 4 zebre , 5 neoni , 1 corydoras, si restu molly dalmatieni si guppy( de la 3 zile pana la 4 luni si 5 guppy si 4 molly adulti din care s-au inmultit ) help pls
|
 |
|
salut...am si eu o nedumerire/problema, am 9 noni in acvariul meu...de vreo 2 saptamani, la doi dintre ei le-au aparut pe innotatoare respectiv coada niste puncte albe minuscule (nu este gris) si azi am observat ca au innotatoarele,aripioarele ca si cum ceva le-ar fi mancat...spun ca nu este gris pentru ca am avut...si oricum ceilalti pesti nu au nimic...help pls
|
 |
|
salut. acv 64 litri , filtru interior op200 , apa schimb saptamanal , undeva la 27 de pesti adulti apoi in maternitate 67 alevini guppy si molly dalmatieni. nu stiu daca femela este la prima nastere...ma rog.asta nu mei este o problema.multumesc mult.
|
 |
|
Salut...am si eu o nedumerire...de vreo jumatate de ora a inceput sa imi faca pui o femela guppy. Traiesc cateva minute si mor....stie cineva care ar fi motivul??? Totusi par umpic nedezvoltati...spre deosebire de ceilalti nascuti par umflati rau..si nu se manifesta ca ceilalti...sar asa aiurea..sus- jos dupa cateva salturi mor... sunt intr-o maternitate...am separat femela aseara... cand m-am pus sa dorm ,facuse doi pui dimineata aveam tot 2, morti. Acum fata cate 2-3 deodata...vii dar ulterior mor...help pls..
|
 |
|
Salut...am si eu o nedumerire...de vreo jumatate de ora a inceput sa imi faca pui o femela guppy. Traiesc cateva minute si mor....stie cineva care ar fi motivul??? Totusi par umpic nedezvoltati...spre deosebire de ceilalti nascuti par umflati rau..si nu se manifesta ca ceilalti...sar asa aiurea..sus- jos dupa cateva salturi mor... sunt intr-o maternitate...am separat femela aseara... cand m-am pus sa dorm ,facuse doi pui dimineata aveam tot 2, morti. Acum fata cate 2-3 deodata...vii dar ulterior mor...help pls..
|
 |
|
Multumesc tuturor...cel aditional ce'i drept este foarte inestetic fiind improvizat...filtrul nu l-am ales eu...a venit la oferta cu acvariul si am impresia ca nu se pot adauga cartuse. Totusi...Op200 numele ii vine pentru ca filtreaza 200 de litri pe ora...maine voi scoate vata si voi pune din nou buretele.ce-i drept vata atat fea din filtru cat si cea sintetica sunt negre dupa doua zile de functionare...pestii...nu-mi fac probleme...se vand greu pe internet dar sunt magazine unde ii accepta in schimbul hranei,a plantelor si a accesoriilor...
|
 |
|
Multumesc pentru sfaturi.legat de substrat nu am schimbat nimic...si toata problema a aparut la 3 zile dupa ce am facut curat. Oricum am rezolvat problema ,cu ajutorul unui columbian ce lucreaza la un petshop.m-a indemnat sa schimb buretele din filtru cu vata normala...si am improvizat un filtru suplimentar dintr-o simpla pompa un furtun si un bidon de jumatate umplut cu vata sintetica. In 12 ore de la schimbare apa si-a recapatat proprietatile normale il mai las o zi pe cel suplimentar vedem cum decurg lucrurile. Du apropo acum am 46 de puiuti s-au nascut azinoapte. Nu stiu cati ,doar 18 am gasit dimineata. Si maine sau poimaine voi mai avea....
|
 |
|
Ii hranesc foarte putin.mancarea nu apuca sa ajunga pe fund. In filtru foarte rar gasesc resturi de mancare,am scazut si cantitatea de mancare de cand cu apa tulbure dar observ ca neoni nu prea au parte de hrana...
|
 |
|
Filtrul merge tot timpul.il opresc doar 10 minute dimineata cand hranesc pestii si 10 seara.
|
 |
|
Filtrul are burete, il folosesc fara carbuni.o data pe saptamana fac curat. Folosesc un aspirator de fund schimb 15 litri de apa.asta fac de la inceput ,totul a fost perfect pana acum o saptamana.pesti: 4molly dalmatieni, 7 guppy, 9 neoni si 15 pui guppy de 3 saptamani si 28 nascuti ieri.ii am in doua maternitati.
|
 |
|
Am un acvariu de 64 l , marca "aqualed", filtru Optimus OP 200, incalzitor Whale 100w , pompa aer "sera air110plus" .le detin de vreo 2luni.marea mea problema este ca de vreo saptamana apa este albicioasa si tulbure.am schimbat 1/4 din apa acum 4 zile dat continua sa fie tulbure....care ar putea fi motivul??
|
 |
|
Bine te-am gasit...
|
 |
|
Numele meu este Marian,sunt din Ploiesti ,dar momentan locuiesc in Spania. Si pot spune ca sunt un incepator in cam tot ceea ce tine de acvarii. Ma rog ,am un acvariu in Romania de care se ocupa socrul meu , eu avand parte de el numai 3 luni..  Acum am unul aici...:d si ma cam lovesc de probleme...aici am gasit sfaturi care m-au ajutat sa scap de ele si m-am gandit sa devin utilizator...:d
|
 |
|