[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: creative
Forum Index » Profile for creative » Messages posted by creative
Sper sa se stabilizeze dupa schimburi de apa mai dese ca acum am albastru de metil in acvariu si nu e bine...
Ms de rasp, pfff atunci o sa renunt la albastru de metil, ca se pare ca am facut mai mult rau decat bine, iar in ceea ce priveste temperatura nu am ce sa fac ptr ca asta e temperatura in casa, nu o fac cu incalzitorul.
Daca mai stie cineva detalii despre puful respectiv, astept detalii!
Nu am introdus nicio radacina, problema a aparut cand am introdus zebrele in acvariu acum vreo 2 luni, cred ca ele au fost purtatoare de boala asta.
Ar fi ideal daca ne-ar putea spune cineva ce este si cu ce se trateaza, chiar nu mai vreau sa sufere pestisorii, e de 2 luni...deci nu cred ca trece de la sine
Buna, am si eu probleme cu pestii care se freaca de substrat de vreo 2 luni. Acvariul cu pesti il am de 7 luni. Initial se frecau de pietris doar 2 zebre si treptat au inceput sa se frece toti pestii.
In urma cu 2 saptamani am observat un puf alb (ca vata) pe decoratiunile din acvariu, apoi am vazut puful alb si pe codita unui caras care din fericire a disparut a doua zi.
Le-am pus albastru de metil in apa si sare de mare neiodata dar degeaba, parca acum se freaca de pietris mai mult decat o faceau inainte.
Aveti idee cum se numeste boala si ce tratament care sa nu decicleze acvariul pot face?

PS: nu vreau sfaturi de genul "pestii nu sunt compatibili", multumesc!

Acvariu Eheim - 126 l
Filtru Eheim Aquaball
Schimburi de apa de 20-30% saptamanal
Pesti: 2 carasi mici, 5 zebre, 2 guppy, 2 sanitari, 4 neoni, 3 pamaceea
Nu am plante naturale
26 grade in acvariu
Salutare,

Am cumparat acum cateva saptamani un filtru aquael si i-am pus furtunasul acela sa scoata bule. A scos perfect la inceput insa acum abia mai scoate cateva bule...

Stiu ca agitarea apei la suprafata este procesul prin care se face oxigenarea iar bulele sunt doar de efect dar tot am o neliniste si chiar nu pot sa inteleg de ce numai scoate bule ca la inceput?

Am cautat peste tot raspunsuri dar nu am gasit... Aveti idee cum sa il fac sa scoata bule din nou? Multumesc
Cumpar incalzitor functional la un pret rezonabil ptr. betta !
Vand castel nou pentru acvariu - 17 lei!

Astept pm!
Ofer castel nou (decoratiune acvariu) cu dimensiunile de 13x15x19cm pentru un incalzitor functional (fara lipituri provenite in urma ciobirii).

Astept oferte pe pm!
Multumnesc ptr. sugestii. Nu vreau sa chinui pestisorii.
Am promis deja pestisorii, asa ca topicul se poate considera inchis.
Sunt din Bucuresti, sector 6.

Donez 6 pesti pui achizitionati recent de la Maxi Pet (2 gupi, 2 zebre, 2 neoni) si un melc pomaceea.
Momentan ii tin in camera in care dorm, si am decis sa ii donez pentru ca nu pot dormi noaptea de zgomotul filtrului care baga aer.
Pestii sunt sanatosi, mananca foarte mult si melcul de asemenea

Va rog sa ma contactati pe privat pentru detalii.
Rugamintea mea este ca persoanele care ii vor, sa se priceapa la acvaristica pentru ca nu as vrea sa ii dau unei persoane care nu se pricepe si sa moara...
Multumesc pentru sfaturi, momentan l-am mai zguduit putin si a inceput sa mearga dar nu te poti baza pe el daca e sa plec mai mult timp...

Cat despre filtrat, Diversa Claro, sunt jalnice si nici nu stau lipite de geam, trebuie sa le suspendezi sa nu se auda ca un frigider de pe timpuri...
Salutare,

De cateva saptamani mi-am luat un acvariu de 25 de litri diversa si de atunci am avut numai probleme. Mi s-a ars becul la capac de 2 ori, odata au sarit si sigurantele din casa. Am improvizat pana la urma 2 leduri pe usb si merg bine, insa cu filtru intern tot am mari probleme.

Filtrul original: Claro 300 s-a stricat dupa cateva ore si l-am dus la garantie. Am cumparat (desi nu stiu de ce) alt filtru Claro 200 care s-a stricat si acesta dupa cateva zile, plus ca a trebuit sa improvizez sa il suspend de cabluri pentru ca se dezlipeau ventuzele minuscule si facea un zgomot infernal...

Filtrele astea m-au ajuns la disperare... se strica in cateva zile si sunt si galagioase (am acvariul in camera in care dorm). Ce filtru intern fiabil imi recomandati (maxim 150 RON) pentru un acvariu de 25 de litri? In acvariu am 1 melc pomacea, 2 neoni, 2 guppy si 2 zebre danio (toti pui).

Am vazut pe acest forum lucruri foarte bune despre HAGEN FLUVAL 1 PLUS dar scrie recomandat pana la 45 de litri... Este reglabil si la 25 de litri, si imi produce si oxigen in acvariu sa nu imi trebuiasca si pompa de aer?

Daca nu este bun, ce imi recomandati pentru 25 de litri, silentios ai fiabil?

Va multumesc

PS: Sunt din Bucuresti.

Forum Index » Profile for creative » Messages posted by creative
Go to: