[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: checkmates
Forum Index » Profile for checkmates » Messages posted by checkmates
Exact.
Daca poti muta, te rog, ultimele posturi relevante acolo, as fi recunoscator.
Eu acolo asteptam toate raspunsurile de pe aici.
Mersi.
Topicul e creat de mult.
Aici am pus si un link catre el, intr-un comm precedent.
Se pare ca raspunsuri vin numai aici.
Oare e mai bine cu capac sau open top?
Eu ma gandeam la open top cu niste lampi custom made pe toata suprafata coltului respectiv.
Cu filtrul extern, daca vin cu tuburile introduse pe la coltul din dreapta mai am nevoie de filtru intern?
Mestereli pot face si eu, am doua maini drepte...
Deocamdata n-am prea avut timp sa ii dau drumul cu nasterea acvariului propriu zis.
Pentru ca am avut alte amenajari care ma strangeau cu usa. Acum s-a mai eliberat...
O sa incep sa ma uit dupa un filtru extern (ma uit sa incapa canistra dedesubt).
Apoi, sa vad cum fac ceva lampi concave cu oglinzi reflectoare ( nu vreau lumina decat indreptata in jos) si niste neoane bune(?) - probabil total 100w.

Dar daca tuburile de la filtru vor sta chiar pe colt? Nu ajunge un filtru extern bun?
Sau poate e inestetic sa ma plimb cu tuburile pana acolo...
Apa va fi cam 160 litri.
Intentia e sa iau un filtru extern bun, canistra dedesubt.
Sub bazin este, bineinteles, pe tot perimetrul, polistiren expandat de 1cm. In orice caz, cadrul in partea de sus este super plan si orizontal.
Mesterul care a facut cadrul ma uraste.

off:
Cam enervant captcha asta la fiecare postare(?)
Proba de apa gata. Bazinul pe pozitie.
Urmeaza gasirea lampilor (probabil custom made).
S-a hotarat: va fi plantat; nu pretentioase, chiar daca
ma gandesc sa bag un filtru extern (bazinul are 35cm latime) si butelie co2
Loc pentru depozitarea sculelor, etc este destul, sub acvariu; usita de acces e pe latura mica din partea cealalta.
Totul este sustinut de un cadru de metal, bineinteles.
Nu se vede, e placat cu rigips.
Livingul are vreo 60 mp.
Locul cu pricina se vede si de la masa de dining si de la unghiul intrarii.
Se cam vede de peste tot.
Singura problema ar fi, probabil, latura mica cea mai indepartata, care mai aproape de incidenta razelor solare (alge) dar cred se poate face ceva.

dimensiuni
Aproape am terminat amenajarile interioare intr-o locatie si acum vreau sa pun in scena si un acvariu.
De apa dulce.
Numai ca nu stiu mai nimic (sau am citit prea multe... ) despre cum e mai bine sa o demarez.
Sticla am lipit-o deja, sticla de 10mm cu fund dublu (2 de 8mm, mic peste mare), sta bine in locas; e inca plin cu apa (probe).

Acum, as fi foarte fericit sa aud opinii despre ce as putea dezvolta aici (avand in vedere latimea redusa - 350 mm).
Plantat / neplantat
substraturi
accesorii
si, nu in ultimul rand, specii de pesti (mai ales ca sunt incepator).

Poza cu locatia aici

Cam astea sunt dimensiunile:
Bine v-am gasit!

Sunt Leo.

Amenajez o noua locatie si m-am gandit ca si-ar gasi locul un acvariu de apa dulce în living room.
N-am mai facut niciodata un avariu. Stiu, m-am aruncat în arena fara sulita.

Sper insa ca ma voi descurca cu sfaturile binevoitoare a unor colegi mai experimentati.

Locul gandit pentru acvariu:

Forum Index » Profile for checkmates » Messages posted by checkmates
Go to: