[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Alex
Forum Index » Profile for Alex » Messages posted by Alex
Message
Cele 3 acvarii ce vor fi oferite GRATUIT isi asteapta castigatorii in Animax Vulcan.
Acvariile vor fi oferite castigatorilor tombolei organizate in cadrul evenimentului Betta Expo.
Betta Expo 5 Mai 2018. Invitam pe aceasta cale membrii forumului acvariu.ro pasionati de Betta sa ni se alature.
mihail.acvarist2016 wrote:...multi crescatori au bacterii in apa sau viermi intestinali
celebra asta mon cher-ule ...Naspa ti-a dat greu...si cu "romanes" si cu "medicina veterinara". Din aceasta dilema nu stiu cum o sa iesim
Have fun baieti
Pavelescule ...puteam sa ramanem prieteni
dan.pavelescu wrote:
Bazinul asta o sa fie o splendoare, cam peste o luna asa
Taman bine pt RAC 2017
valyy_dvd wrote:
Acum Alex Veres , am crezut ca esti un domn , dar m-am inselat ! ...Am crezut ca apreciezi munca acvaristilor care isi dau interesul ca un lucru sa iasa frumos, dar observ ca esti doar pe interes si daca nu e legat de dennerle , nu este pasiune si nu este frumos .
Daca erai corect , imi aplecam palaria in fata ta , insa ..... lucrul asta nu se va mai intampla !


Astazi s-au publicat rezultatele la IAPLC...in mod normal ar fi fost de ajuns sa scriu atat, daca ar fi existat bun simt si respect, atunci.
Nu a fost ...atunci. A fost badaranie si circ pt ca asa era interesul sa fie, intretinut de oameni care asa isi cladesc reputatia. Urat...dar din pacate asa a fost de cand lumea la noi pe forumuri...
Pentru ca sunt un domn, asa cum inteleg ca unii nu se mai asteapta am sa ma opresc aici.

Acum insa judecand la rece si fara ca cineva sa fie subiectiv, sper sa inteleaga toata lumea ceea ce a inteles ochiul meu cu cateva luni bune inainte de IAPLC legat de comparatia celor 2 acvarii: diferenta de clasare de la doua sute si, la sase sute si...atat! Nu are si nu a avut nicio legatura nici cu lauda mea fata de produsele Dennerle folosite de Bogdan(care l-au ajutat in egala masura alaturi de talentul sau indiscutabil sa aiba clasarea respectiva)...dar nici cu defaimarea produselor unei alte firme (nici nu-i dau numele ca sa nu se simta iarasi careva vexat)...si faptul ca nu am laudat un alt acvariu anume mentionat.
Diferenta are legatura cu un singur lucru: nivelul/valoarea celor 2 acvarii... Punct!
Restul e cancan si cred ca IAPLC a dovedit-o!

Pentru ca tot s-a facut apel la corectitudine, palarii si la cine mai este domn sau nu, fara sa am pretentia ca cineva sa vina sa-si ceara scuze(stiu ca nu am de la cine sa am astfel de pretentii), am vrut doar sa ma bucur ca incaodat pot sa-mi probez corectitudinea si...de ce nu...ochiul de jurat .

Vreau sa il felicit pe Bogdan din mana cui am vazut va ies niste acvarii deosebite...si sa asigur pe toata lumea din tara asta, chiar si pe cei ce d`abea le cresc "tuleiele aquascapingului" ca atunci cand am sa vad un acvariu deosebit, nu am sa ma opresc in a-l lauda chiar daca-i facut de acea persoana si cu alte produse decat cele de la Dennerle.
Pana una alta aici, asa cum s-a vazut a fost doar un caz "traditionanal romanesc" mici, pizza, bere ...si cancan, cu hotu striga hotii
Urat!...dar fiecare pasare pre limba ei piere!

Nu in ultimul rand vreau sa apreciez si caracterul lui Bogdan, care pe langa mana de aquascaper a dovedit si bun simt, lucru dupa cum tocmai am observat din ce in ce mai rar, in Patrie, acasa.
Sper ca timpul sa sa-mi dovedeasca ca si in aceasta privinta am avut ochi de jurat
Felicitari Bogdan Borta pentru ale tale acvarii, de la un tip acid, care-i si juma` sudist

MihaiF wrote:Scuze Alex , nu am vrut sa supar pe nimeni. Am emis doar o parere formata pe baza experientei mele foarte mici. Scuze inca o data.
Plantele au ajuns. Problema e ca sunt f lungi , mi s-a explicat ca din cauza faptului ca au crescut umbrite si s-au lungit.


Hey Mihai...stai linistit nici vorba de suparare Poate am fost eu prea transant cand ti-am explicat cum stau lucrurile, date fiind cele afirmate de tine, dar si tocmai ca sa te fac sa eviti astfel de experiente negative.
O planta in-vitro vine cu anumite "avantaje" atat fenotipice cat si genotipice...vine daca vrei cu o garantie ca planta provine dintro specie/varitate atent selectionata ceea ce, cumparand de pe o taraba fie ea si virtuala, nu o sa stii niciodata.


MihaiF wrote:Plantele au ajuns. Problema e ca sunt f lungi , mi s-a explicat ca din cauza faptului ca au crescut umbrite si s-au lungit. In cat timp de la plantare pot sa le tund ? La ce inaltime de sol pot sa le tund. Ca nu cumva sa le distrug. Am inteles ca lungimea optima este intre 3 si 5 cm. Daca il tund la 3 cm nu e prea scurt ? Nu va muri ?


Eu nu le-as tunde pentru ca frunzelor noi, daca le oferi conditii ideale si avem de-aface cu o varitate stabila a speciei, o sa creasca mai mici...dar nu imi permit eu sa dau sfaturi legat de o planta cumparata din alta parte.
Cine " a produs planta" si ti-a vandut-o este cel mai in masura sa iti explice cum trebuie sa procedezi cu ceea ce a produs si a vandut.
Pe de alta parte numai daca tu ii oferi conditiile ideale planta o sa se modifice morfologic in parametrii setati in genomul ei...care o fi ala, numai cel care a produs-o stie.

Bafta si nu capitula din atata lucru!
Cred ca mult mai important este sa-i asiguri plantei tale conditiile optime si apoi ai sa te bucuri de ea asa cum ti-ai dorit, probabil inspirat dintr-o poza.

MihaiF wrote:Nu va fi cazul , voi primii plante gata obisnuite cu viata sub apa .


Ca sistem de crestere/cultivare a plantelor de acvariu exista doua metode larg raspandite:

1.In sere, crescute emers, (in functie de specie sunt anumite plante ce se cresc insa chiar si submers).
si
2. In-vitro, laborator, adaptate deja la viata submersa ...adica cele asa cum le-ai numit tu "obisnuite cu viata sub apa" ...ca o paranteza, ceea ce iti recomandasem eu/plantele in-vitro sunt deja plante adaptate la viata submersa In plus aveau avantajul mediului steril 100% fara alge, fara spori, fara melci

MihaiF wrote:Problema la nevertebrate este ca plantele sunt crescute in aer liber si multe mor dupa ce sunt imersate.

Cu tot respectul ...te afli in eroare! Dupa cum tocmai ti-am explicat toate plantele prezente pe piata sunt sau au provenit din plante astfel cultivate. Daca ai avut pierderi sunt in stare sa garantez ca nu asta a fost cauza.
De zeci de ani toti cresc plantele asa si le merge ...foarte bine.
In primul rand plantele tropicale cum sunt majoritatea plantelor de acvariu: nu se pot creste in aer liber, pe camp....decat daca campul este ala al originii lor
Serele au conditii de crestere speciale care reproduc conditiile din zonele lor naturale cu umiditate (reprodusa prin ploaie/ceata umenda) prin lumina speciala, temperatura samd.
Umiditatea este oricum fortata pentru ca plantele sa se poata adapta imediat la viata complet imersata.

Nicio planta crescuta in conditii de sera (emersa) nu iti moare dupa ce este imersata DACA ii oferi conditii optime de crestere.
Frunzele crescute emers sunt inlocuite treptat cu frunze care sunt crescute submers.
Nu trebuie sa faci nimic tu pentru adaptarea plantei...
In fapt nu se face altceva decat se reproduce ceea ce se intampla in natura frecvent. Nu stiu daca te-ai documentat suficient ca sa afli faptul ca majoritatea platelor de acvariu in mediile lor de provenienta isi desfasoara o durata mai mare din viata emers decat submers. Viata acestor plante se desfasoara in de regula in arii inundabile. De acolo si aceasta capacitate de adaptabilitate care le face sa-si modifice foliajul in functie de conditiile de mediu

Sper ca am reusit sa-ti fac o parere mai exacta despre plantele de acvariu.
Spor la plantat
Echinodorus tenellus este vechea denumire si poate de aia nu ati mai gasit. Acum se comercializeaza sub denumirea Helantium tenellum.
De curand am fost pe la Cluj la baietii de la Nevertebrate si am vazut varianta veche, asa numita: "Broad leaf"
Era In-Vitro deci garantat multe plante , fara alge, fara melci si in conditii sterile
Sambata am dat o fuga pe la Cluj impreuna cu Chris Lukhaup.
Eram curios cum mai arata acvariul...nu mai trecusem pe acolo de ceva vreme.

...sincer am ramas impresionat de munca baietilor de acolo.
Felicitari Bodan & Nevertebrate!!!

...si o poza de acolo ca sa ma credeti pe cuvant Salutari din Cluj!
Pornind de la premiza ca fiecare cioara-si lauda puiu` ... nu am sa mai scriu nimic de bine despre acvariul asta.
Pe de o parte au scris ceilalti despre cat de bine arata acvariul ce poate fi admirat oricand si live, pe de alta, firesc am sa-i dau eu la geoale ... ca sa se bucure si ceilalti care aveau o problema cu faptul ca am laudat o realizare garnisita cu produse de le Dennerle...de parca-i un pacat sa laud doar ce am eu chef.

Revenind la cele intamplate am 3 lucruri de remarcat:

- consider ca la 3 luni (cand vor fi implinite), un acvariu trebuie sa fie bun de poza. Vorbesc la modul general. Nu vreau sa pun presiune pe tine dar...zic
- faptul ca inlocuiti mediile de filtrare acum (doldora de bacterii), cu siguranta nu ajuta la stabilizarea acvariului. Nu stiu ce a determinat aceasta interventie a voastra, dar sigur o sa-l intarzie in evolutie.
- al 3 fapt este ceva cu iz de poveste, sper sa tragi concluziile si sa actionezi ca atare dupa ce o sa citesti ceea ce iti scriu:

Cu ani de zile in urma realizam un interviu cu una dintre figurile proeminente ale aquascapingului, unii ar spune chiar parintele... nu intru in polemici, deci pe scurt: Takashi Amano.
Cum-necum interviul bun sau rau este din cate stiu, singurul oficial realizat de catre un roman ...din pacate data fiind circumstanta tragica, asa o sa si ramana.
Interviul a reperezentat in sine o aventura si din pacate fiind constrans de un anume format, am fost nevoit sa mai tai din intrebari, intrebari la care primisem raspuns si care dupa parerea mea l-ar fi facut sa fie si mai incitant.

Acum exista o vorba la romani care zice "despre morti numai de bine"...
Unde vreau sa te aduc...aveam o intrebare la care nu mi-am putut pune stop si la care credeam clar ca stiam ce raspuns o sa primesc. Il stiam (ziceam eu) dar in egala masura eram curios care dintre variantele raspunsului am sa primesc.
Marturisesc ca si acum peste ani de zile ma amuz si mi se pare atat de hilar raspunsul primit incat am decis la vremea respectiva "sa nu dau asta pe post" si sa fie una dintre intrebarile la care sa renunt a le include in varianta "oficiala" a interviului...

Asadar l-am intrebat ...cum se face ca o linie CO2 atat de performanta precum cea ADA nu are inclusa si un computer care sa aditioneze controlotat CO2-ul.
Ma asteptam la raspunsuri sofistacate...legate de filozofia "Nature", eventual la mult pomenita variatie a continutului de CO2/pH zi/noapte intalnita in natura, eventual la posibilele notiuni legate de business costul unei astfel de controller in conditiile in care orice amarat de difuzor costa peste suta la ei...
Cand colo raspunsul a venit sincer si a exprimat o frustrare a omului provenita dintr-o intamplare a viatii sale.
Candva folosise un controller, nu a specificat ce (daca era o incercare ADA sau alt brand). Din cate stiu si ADA a cochetat la un moment cu ideea...Acel controller se stricase si ii introdusese atat CO2 cat sa-si puna pestii pe burta/spate si sa-i treaca in Valhala pestilor De atunci a avut aceasta repulsie...fata de "obiectu`muncii" la el si nicidecum din ideologie conceptuala Nature...Cel putin nu a pomenit in interviul respectiv asa ceva.
Mi s-a parut de rasu` curcilor, pentru ca la polul opus cunosteam mult mai multi acvaristi care facusera acelas lucru exact pentru ca nu-si permiteau sa cumpere un controller si neavand patisera ca tine...

Asadar ca sa inchei paralela, avem in fata (cu scuzele de rigoare) 2 caposi ...unul care a folosit controller si i-au murit pestii si altul care nu a folosit si i-au murit pestii. Unde-i adevarul??? Procentual vorbind este evident ca adevarul nu-i la mijloc. Sansa sa se defecteze un controller este infinit mai mica decat sansa sa introduci tu mai mult CO2. Nu mai vorbesc ca procentul defectarilor la controllerele de brand sun cu atat mai mici...
Amandoi insa ati actionat ca-n faza cu "drobul de sare"...pai daca se strica iar/pai daca se poate si fara ca sa nu mai dau pestii cu roatele`n sus

Sfatul meu: nu te mai juca cu acvariul ala prea mult, filtre, lumina, CO2, pH, ca-l mai stabilizezi la... vara`n cald ...si dupa ce mai dai cativa pesti cu roatele`n sus si dupa ce o sa reusesti sa-l si umplii de alge (chiar daca pana acum nu ai avut probleme) ca doar se stie cum le place sa te joci la parametrii ;)

In alta ordine de idei ceva detalii close-up nu ai? ...asa pt ochiul unui iubitor de plante care vrea sa-si vada puiutii din sera dezlantuiti in splendorea`n balta
Acum Alex Veres , am crezut ca esti un domn , dar m-am inselat ! Faza cu aruncatul 2 crengi si 15 pietre m-a dat pe spate si faza cu artistul la fel .Am crezut ca apreciezi munca acvaristilor care isi dau interesul ca un lucru sa iasa frumos....
...Daca erai corect , imi aplecam palaria in fata ta , insa ..... lucrul asta nu se va mai intampla !


Hai sa punem lucrurile in matca lor:

- In primul rand nu inteleg de ce te-ai simtit vizat de afirmatiile mele??? Imi pastrez afirmatia, ferm, si nu vad cu ce poate deranja pe cineva asta(cu atat mai putin pe unul ca tine care esti nou in peisajul aquascapingului) afirmatia ca munca prestat in direct de catre un singur aquascaper este mult mai complicata decat prezentarea unui aquascape la cateva saptamani intr-o poza finala.
Este parerea mea, vine din experienta atator ani si chiar nu inteleg unde ti-e problema. Cred ca o sa afli cat de curand (pe pielea ta) dupa cate stiu , treaba asta ...si sunt convins ca macar atunci o sa ma intelegi...

In cazul asta s-a dorit o lauda la adresa lui Bogdan si nu o ofensa la adresa altora (incodata nu inteleg de ce ai reactionat tu...te crezi mai cu mot??? sau de ce?) Facand comparatie cu munca unuia (oricare este el-ca sa te linstesc, inclusiv a mea ) daca se lucreaza la un acvariu cateva ore in direct, este cumva mai greu sa atingi un rezultat deosebit decat daca ai lucra la acelas acvariu timp de mai multe zile, poate si cu ajutorul/sfaturile altora, poate si cu o inspiratie fluctuanta de la zi la zi...

Mie mi se pare ca nu este nimic ofensator in afirmatia mea si chiar nu inteleg de ce te-ai simtit cu musca pe caciula. Cred ca un forum intreg isi pune zilnic poze cu acvarii lucrate pe parcursul mai multor zile.
Lumea este sfatuita, de aia intra pe forum, lucrarea progreseaza in final apare ceva mai frumos. Nimeni nu se simte lezat de asta...

- In al doilea rand cum iti permiti sa ma jgnesti pe mine personal spunand ca "ai crezut ca sunt un domn" ...adicatelea de ce nu sunt si in ce calitate iti permiti tu sa ma judeci pe mine??? Suntem de aceias varsta, ne-am tocit coatele prin scoli similare, am petrecut timp impreuna sa ne cunoastem si sa-ti dai cu parerea despre mine??? De unde atata lipsa de bun simt?
Din partea mea poti sa ramai si cu "palaria neaplecata in fata mea" nu am de gand sa am sa ma explic mai mult, pentru ca ma pui intr-un circ ridicol din care nu ma vad facand parte.
Inainte insa sa o iei razna pe un forum public (care by the way are administratori si pe care ii rog sa te avertizeze) ...macar sa intelegem de la ce ti s-a infierbantat mintea...pentru ca ceea ce sctii tu nu are logica.

-In egala masura este rusinos din partea ta sa proliferezi afirmatii depreciative la adresa unui Brand.
Nu cred ca ai nici competenta si dar nici probitatea morala sa scrii tocmai tu toate astea dupa ce in repetate randuri ai lucrat si ai incercat sa ajungi sa lucrezi in cu produsele acestuia.
Nu sunt genul sa ma amestec in toaca cu porcii dar daca iti este necesar am sa-ti reamintesc mutltipele mesaje pe care mi le transmiteai inainte sa te transformi "intr-un simplu om de casa" al altora...de vreme ce asa consideri tu a lucra preferential cu un brand anume.
Iti mai spune ceva mesajul : "vreau sa merg pe full Dennerle , dar am nevoie de ajutor! "?

Sa inteleg deci ca strugurii sunt acri? Ai gasit o alta vie acum?


dar observ ca esti doar pe interes si daca nu e legat de dennerle , nu este pasiune si nu este frumos


...incaodata esti prost informat.
Un minim de decenta te-ar fi facut, daca singurul tau scop prin aceasta postare, nu era altul decat sa faci scandal si sa te umplii de rusine, sa te informezi, ca in cele cateva zeci de ani de acvaristica pe care le am la pasiv, am lucrat cu cateva Branduri nu numai cu unul.
Jenant sa scrii cele scrise de tine, cand la orice cautare simpla inclusiv o sa vezi articole apreciative scrise despre experientele mele cu firme de renume precum ADA, Dupa sau Aqua Medic.
Cand am timp imi scriu pareri legate de anumite lucrari.
Cand am timp si sunt invitat particip la anumite arbitraje.
Cand mi se cer pareri ...in masura timpului meu liber, pot sa mi le expun. Tine de liberul meu plac si nu de indatorirea mea sa ma exprim legat de alte branduri decat cel pe care acum il desconsideri mai nou acum.
Mi se pare firesc sa-mi aprec opinia asupra unor lucrari sau intrebari ce vizeaza un anumit Brand. Tine de obtiunea mea.


Imi cer scuze in fata lui Bogdan ca i-am poluat topicul cu acest coment

Este singurul lucru decent pe care l-ai scris in postarea ta...dar si asta e cu jumatate de masura caci este pe principiul ...bah te-am violat azinoapte...da` te rog sa ma scuzi...eram beat si nu m-am putut abtine


In alta ordine de idei....sa nu crezi ca s-a intalnit hotu` cu prostu` si nu inteleg de ce provoci tot acest scandal aici. Este rusinos si sa stii ca lumea intelege. Episodul celuilalt scandal starnit pe aici inca este crud.
Te avertizez (inca) politicos sa nu ma mai amesteci pe mine in intrigile si scandalurile voastre suburbane. Stiu ca asta esti pus sa faci, inteleg ca-ti da bine la rating personal, dar hai sa ne vedem fiecare lungul nasului
Pana una alta ai intrat in casa unui om ...si fara sa zici buna ziua, nu este prima oara cand dai cu mucii`n fasole.
Daca pe astfel de scandal iti cladesti tu reputatia ...asta spune totul despre caracterul si... servilismul tau.

valyy_dvd wrote:
trasalica wrote:I-mi -Imi*,puloat - poluat*, aptine - abtine*.


Multumesc trasalica , dar la cat de suparat sunt vazand atitudinea unuia pe care il credeam un exemplu .....nu stiu cum m-am abtinut sa nu injur


...chiar asa la cata educatie dovedesti ca ai, ma si intreb cum de nu ai facut-o...Halal

hadul wrote:Vladimir, te rog linisteste-te Munca ta nu ti-o ia nimeni! Daca ne gandim ca ai 2 locuri I la 2 concursuri diferite, cu 2 sponsori diferiti .... cred ca e suficient

...poate munca nu i-o ia nimeni, dar nici cei 7 ani de acasa, vad cu nu i i-a dat cineva / exact pentru asta:...din cate imi aduc aminte unul dintre sponsorii aiai era brandul ala fara de care se pot face toate lucrurile minunate...

Hai sa ne oprim aici...zic! ...ca stiu aveti de lucru si nici tot Arielu` din lume nu-l mai spala iesirea asta bezmetica.



dan.pavelescu wrote:In primul rand, multumesc pentru jucarele! Aseara mi-am pus bicicleta pe nas si am ros cartulia de la Dennerle
N-am apucat sa misc nimic inca, am niste probleme la serviciu si trebuie sa le rezolv. E timp..
Cu placere, cam smecherita cartea, da` la noi copchii nu ceteshte. Notre respect Middlesbrough
Da un semn cand bulaneshte ala sa fiu cu constinta(atat cat a mai ramas)...impacata.
dan.pavelescu wrote:Multumesc. Am adaugat Plantagold in wishlist, dimpreuna cu Dennerle Plantahunter Rio Xingu (pentru ziua in care o sa-mi permit sa cumpar o cutie intreaga pentru un pumn de pietris).
uliuuuu ce lista lunga ai
Ai montat jucaria? Bulaneshte au ba?
Xingu nu-l vad acolo...
Vezi ca exista si un Baikal 3-8 mm.

Acum nah...pan`la urma e si chestie de gustul fiecaruia
Pure growing power thanks to natural bio-enzymes

- For even more plant power
- Natural organic enzymes activate cell division
- Reactivates unused plant nutrients
- Visible improvement even with very good plant growth

The secret recipe from the aquarium plant nursery

PlantaGold 7 is a special bio-enzyme compound for even more growing power in the aquarium. PlantaGold 7 helps even beautiful plants flourish even more. Even in aquaria with sparse plant growth, despite fertilisation, it recreates a growth-friendly environment and reliably helps with growth stagnation.
PlantaGold 7 has multiple effects:


Growth booster
Growth stimulator, natural plant enzymes stimulate cell division. Leaf growth is promoted and the whole plant is strengthened.

Nutrient reactivator
There is a wealth of valuable, but unused nutrients hidden in an aquarium - in the water, the substrate and the sediment. The unique catalyst function of PlantaGold 7 releases these and makes them available to your plants. This means you can turn your whole aquarium into a single growth motor.

Additional active chelated iron ensures lush green leaves.
Gabi C wrote:Cred ca am vazut asa ceva la Hagebau Brunthal dar eu traiam cu senzatia ca e doar granulatie foarte foarte mare. Hai ca dau o fuga pina acolo ca si asa s acasa azi .
Mersi de raspunsuri .
Granulatia este 2 - 22 mm...un pietris natural practic. Dupa cum ii spune si numele in natura gasim si granule mai mari si mai mici.
Aaaa, acum mi-a venit ideea urmareste un pic pozele dintr-un topic paralel cu asta "Envy Nature " ca sa iti dai seama de combinatie intre Dennerle Scaper`s soil si Palantahunter gravel Rio Xingu
dan.pavelescu wrote:Nu arata rau Plantagold - in plus, are si pretul afisat.
Parlesti franceza?
Gabi C wrote:
Alex chiar asa nasol se vede nisipul alb ?
La petshopul unde merg eu chiar au sectiune Dennerle foarte faina dar nu tin minte sa l fi vazut ala . Din ce vad pe net arata tare bine . O sa fug pe la Kolle Zoo ca si ei sector Dennerle si sa vad daca l au acolo .


Am sa evit finutz raspunsul la intrebare Du-te la Hagebau Brunnthal, acolo au, probabil ca nu au pe stoc la Kolle


Gabi C wrote:Nu stiu cu neonul Dennerle ce sa fac - are deja 2 ani . De luminat lumineaza bine inca , dar nu stiu pe partea de spectru daca nu a pierdut din calitate .

Trocalurile sunt printre cele mai bune tuburi de pe piata. LONGLIFE T5-urile sunt garantate 10.000 ore deci nu este inca iesit din spectru in 2 ani.
Acum nah...nu e o avere unul nou, mai ales ca asta si-a facut datoria cu prisos timp de 2 ani.


Gabi C wrote:PS Solul activ de la Denerle mi se pare incredibil de bun( poate ca toate solurile active sint asa ) - plantele au luat o din loc dupa citeva zile si sint extrem de viguroase .

Asa este, lumea spunea ca sunt nebun cand il prezentam pe acelas palier cu ADA acum cativa ani la Intezoo. Intre timp am descoperit puncte chiar peste...dar nu insist pt ca o sa se spuna ca sunt subiectiv.
Vorbesc de el de 2 ani...Romania il descopera acum
dan.pavelescu wrote:Imi aduc aminte din tineretile mele zbuciumate (de acum 3-4 ani), ca la un moment dat am hranit plantele cu un balsam-nectar - Aquavitro Envy.
Mai exista produsul? Sau exista ceva asemanator, ca supliment, delicatesa pentru plante? Nene Lucian, nene Alex, receptie?

Nen`tu Alex iti recomanda PlantaGold de la Dennerle

Legat de Aquavitro Envy distribuitorul autorizat Seachem Romania este tot p`acilea pe forum, nu-i fac eu munca lui
 
Forum Index » Profile for Alex » Messages posted by Alex
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com