[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: DJ_Speedy
Forum Index » Profile for DJ_Speedy » Messages posted by DJ_Speedy
Message
Dupa cum spune si titlul, as dori sa cumpar 6-10 buc creveti Yellow Neon (M si F).

Cum vremea este destul de rece, sunt interesat sa cumpar doar din Bucuresti.
Eu mi-am cantuit toate laturile la toata sticla...si daca va uitati in poza de mai jos, se vede ca latura cu silicon este cantuita.

image

Deci, pana la urma, am facut bine ca mi-am cantuit toate laturile sau nu?
Senchiu, senchiu....tineti aproape! Probabil ca va urma
Salut, eu sunt Vali si am un melc (de substrat). Intr-o caserola. Cu niste leduri .
Ma rog, era un melc acum ceva timp...acum sunt 7. Cam asta e toata experienta mea de pana acum. N-as zice ca e experienta de "acvarist", mai degraba de "caserolist".
Ramane de vazut daca ma specializez pe crescut melci in caserole sau evoluam la crescut melci in acvarii.

Am stat si m-am documentat la treaba cu PWM-ul si aparent, am dat-o in barci. Si PWM tot o variatie de tensiune da (in capul meu dadea 12 sau 0, ori la cat de repede se misca intre 12 si 0 se creeaza o tensiune medie - 6V la un duty-cycle de 50%).

L.E: ABC sunt conectorii de la pot. A si C sunt extremitatile, B-ul e pinul din mijloc. Nici eu nu sunt mare expert in electronica, dar am cateva montaje facute la activ. Daca tot ma mananca sa incerc acvaristica, o sa-mi prinda bine si putina electronica
Nu stiu ce sa zic referitor la acel tacanit, nu am incercat cu ventilatoare pana acum.

2 remarci:
In cazul lui Lucian cred ca problema este daca se poate modifica softul original sa controleze ventilatorul in functie de temperatura citita. Intrare pentru sonda are, iesire pentru controlul ventilatoarelor se face (se sacrifica niste pini p-acolo pentru asta). Dar softul nu leaga sonda de ventilator.

Referitor la tensiunea minima...atunci cand sunt alimentate de la o sursa de tensiune variabila (1-10V), ai dreptate. Dar daca vrei sa alimentezi un ventilator PWM, nici nu ai nevoie ca acel ventilator sa aibe fir pentru control PWM. Am atasat o schema pe care am folosit-o cu succes in a controla intensitatea ledurilor (la masina) intr-un interval 5-95%.

In locul ledurilor se pate lega un ventilator direct, alimentarea acestuia facanduse prin montaj, prin PWM. Daca se doreste controlul lui printr-un controller, se elimina 99% din montaj si se pastreaza doar partea de "putere" (rezistenta si BD140-ul) care va fi legat la controller.

Cu scuzele de rigoare, ma voi opri aici din off-topic.
Scuzati ca ma bag si eu ca musca`n lapte, dar de ce nu lasati voi tensiunea aia in pace si puneti controllerele sa varieze turatia prin PWM?
Problema cu tensiunea variabila e ca un ventilator care functioneaza la 12V poate sa porneasca sau poate sa nu porneasca daca voi ii dati 5V.
Am avut de curand "onoarea" sa imi bag nasul intr-un EX700 si dupa ce am schimbat oringurile de la adaptorul acela pentru furtune, am observat ca in continuarea imi curgea.

Am desfacut head-ul in 2 si partea cu pompa am prins-o de canistra doar in 2 cleme laterale. Hose-unitul se tine si el fara acel capac gri si am pornit filtrul asa (pus la cada)

Dupa aproape o ora am observat ca apa nu curgea pe la adaptor, curgea pe la pompa de amorsare. Nu am gasit oring ca sa-l inlocuiesc pe cel de pe buton asa ca am luat un o-ring de instalatii sanitare, de 1" diametru si l-am pus pe "butonul" de la pompa aia de amorsare. La baza am pus putin silicon, l-am tinut in probe o noapte intreaga tot asa desfacut ca sa pot vedea daca si pe unde mai curge si de atunci, merge la acvariu fara probleme.

Am atasat si o "schita" din profil cu acea pompita de amorsare: cu rosu e acel o-ring de 1" iar cu albastru e zona unde am dat cu silicon.

image
 
Forum Index » Profile for DJ_Speedy » Messages posted by DJ_Speedy
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com