prezentarea standului cu cele 2 acvarii:
standul este ultra solid si urat dar isi indeplineste functia. grinzile au fost pe langa casa, asa ca banii i-am cheltuit pe altceva.
acvariul de sus (restartul a fost in 01.09.2016):
dimensiuni: 60Lx30lx30h (54l brut)
iluminare: Aquazonic 2x24w 60cm: Sylvania Grolux + Osram 865, intervalul 14:00-21:00
filtrare: JBL CP e901 GL, sertarele umplute cu matrix, siporax si respectiv micromec, cu un burete pe sorb
substrat: Manado 9l aprox.
fauna: 10 Corydoras panda, 11 Microrasbora Galaxy (Danio Margaritatus) din care mi-au ramas 4 (3 i-am identificat cu Dropsy, restul habar n-am unde si de ce au disparut), 5 Peacock goby (Tateurndina ocellicauda), RCS fara numar de toate culorile, selectati din acvariul de jos si adunati din alte parti; hranire cu sera, tetra, tropical, hrana congelata variata.
flora:
Alternanthera reineckii
Alternanthera reineckii "mini"
Alternanthera reineckii"rosanervig"
Ammania sp. "bonsai"
Cryptocoryne "flamingo"
Cryptocoryne "pigmea"
Cryptocoryne wendtii “Mi Oya”
Echinodorus tenellus
Eichornia azurea
Eleocharis acicularis
Heteranthera zosterifolia
Hygrophila polysperma
Hygrophila sp. „tiger”
Littorella uniflora
Lobelia cardinalis "small form"
Penthorum sedoides
Pogostemon helferi
Staurogyne repens
Staurogyne sp. "bihar"
fertilizare: aici s-au cam schimbat lucrurile. am renuntat la CO2 si am abordat o noua directie: Low Tech. am studiat mult problema si am ajuns la concluzia ca aceasta cale va fi mai potrivita pentru mine in acest moment al vietii cand n-am timp nici sa ... ma leg la sireturi calumea.
"schema de fertilizare":
Aqua Line TF Planter (micro): 1 pompa/zi (aprox. 1,2 ml) (B, Cu, Zn, Mn, Mo, Mg, K, Co, Fe)
Aqua Line TF Macro: 1 pompa/zi (aprox. 1,2 ml) (NO3, PO4, K)
Liqui Carbo: 1ml/zi (diferenta de alte "carbo"-uri ar fi continutul de polimeri de protectie a mucoasei si K)
Aqua Line Aquaplant (tablete de substrat): ici-colo vreo 20 de tablete la radacinile plantelor. (tabletele contin coloizi naturali, zeolit, turba, ingrasamant complex, hormoni pt. promovarea dezvoltarii radacinilor)
parametrii apei: doar TDS-ul il masor, intre 200-300, si temperatura: 24C
schimburile de apa: 25%/saptamana cu apa de la robinet statuta (1-2 zile), tratata cu EL Filter Medium
acvariul de jos (restartul a fost tot in jurul datei de 01.09.2016):
dimensiuni: 46Lx30lx31h (43l brut)
iluminare: Lampa SunSun LED SL-600 Red-White, 30 leduri, 12W, 7500-8000K
filtrare: Hang-On SunSun HBL-701, umplut cu siporax si cu un burete pe sorb
substrat: Manado 6l aprox.
fauna: 5 Otocinclus affinis, au fost 6 dar unul a sarit in prima seara si l-am gasit uscat dimineata, peste 50 RCS Sakura, vreo 13 CRS si CBS, asa de incercare sa vedem cum se descurca "mofturosii" astia
flora:
Ammania sp. "bonsai"
Anubias barteri var. nana
Bolbitis heudelotii
Cryptocoryne wendtii "green"
Cryptocoryne wendtii “Mi Oya”
Echinodorus tenellus
Fissidens fontanus
Hemianthus callitrichoides "Cuba"
Hemianthus glomeratus (micranthemoides)
Hydrocotyle verticiliata
Hygrophila difformis
Java moss
Lagarosiphon madagascariensis
Littorella uniflora
Lobelia cardinalis "small form"
Lomariopsis lineata
Microsorum pteropus
Riccardia chamedryfolia
Riccia Fluitans (momentan l-am scos intr-un bol; cu timpul a devenit invaziva si enervanta, e posibil sa ma scap de ea si sa pun Monosolenium tenerum)
fertilizare: momentan doar EL Filter Medium 1ml tot a doua zi (sa vedem daca se confirma cele spuse de producator: "Better growth and a more vibrant colour"), mai vedem pe parcurs daca e nevoie de varianta lichida sau tablete in substrat, sau facem un test cu Filter Medium si vedem rezultatele pe termen lung.
schimburi de apa: 25%/saptamana cu apa de la robinet statuta (1-2 zile), tratata cu EL Filter Medium
parametrii apei: TDS 180-220
crevetii ii hranesc aleatoriu cu Dennerle Shrimp King Complete, Color, Crustagran, Tropical spirulina granule, Polen de la farmacie, Tetra discus (foarte rar, greu se scufunda), spanac, brocoli, frunze dud, mazare, JBL Novo Prawn (foarte rar, nu prezinta mare interes). hrana de la Dennerle are cele mai bune rezultate, urmat de granulele de spirulina.