[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: foka_bm
Forum Index » Profile for foka_bm » Messages posted by foka_bm
Message
http://www.wetwebmedia.com/BristlewormIDF10.htm
In primul rand verifica duritatea apei de osmoza cu un TDS, valoarea trebuie sa fie 0. Asta e principala sursa de silicat. Rowaphos elimina si silicatul dar nu e asa de bun.
Niste poze ar fi super sa ne dam seama ce reprezinta depunerile albe.
Macro algele se pot descompune si din lipsa unei surse de lumina buna. Ce sursa de lumina folosesti?
Sunt 2 variante:
1. O elimini mecanic, curati piatra pe care e. Scoti piatra afara sau cu o periuta de dinti freci piatra si aspiri in acelas timp.
2. reduci nutrientii, ii place apa cu nitrat ridicat
Valabil
Skimmer Bubble Magus NAC5
Produsul este folosit. Este in stare buna. Prezinta mici zgarieturi. Vine cu 2 rotoare, unu este nou celalalt are cateva ace rupte dar functional(se vede in poza). Este spalat si curatat.

Pentru bazine de 300L-500L
Pompa Atman ph2000
Consum: 11W
Debit aer : 450L/H
Dimensiuni: 297*130*498 mm

Poze pe https://www.olx.ro/oferta/skimmer-bubble-magus-nac5-IDcmlhX.html (sunt prea mari sa atasez)
Pret 250 lei
Eu folosesc buffer-ul de la AF, fac 5 litri tot timpul. Nu stiu cat imi consuma in dKh pe zi dar bag 60 ml.
Se dizolva foarte usor daca faci cum a zis rares728. Cu RODI la temperatura camerei nu se dizolva tot si sa tot agiti nu e o sulutie buna la maini )
Malawi ai dreptate, imi scapa numele, Codium intricatum
E ca un fel de alga, am avut si eu. Nu e coral
Valabil
Da asa e, eu inca il folosesc, foarte multumit de el. Il atentionam doar sa aiba grija ca suge fosfatul repede si sa nu le-a dea ceva soc
Si eu am avut probleme mari cu GHA. Am spalat piatra, 2-3 zile curata pe urma plin. Am luat melci nici un rezultat. Am stins lumina, nimic.
Intr-o vreme un pumn de alga scoteam pe zi. Pe hanna aveam fosfat 0 si nu mai stiam ce sa fac.
Am citit pe un forum din afara ca mai elimina piatra fosfat si alga de acolo creste chiar daca nu am fosfat pe test.
Am schimbat antifosfatul si am pus RowaPhos si intr-o luna am scapat de toata iarba. In aceeasi zi am pus si un flavescens, am vazut ca ciupeste de pe piatra dar de alga nu s-a atins.
Si grija mare cu RowaPhos dupa ce l-am pus (la vreo 2 zile) mi-au murit SPS-urile(3 aveam 3 au murit), cred ca a supt tot fosfatul din piatra si avand si nitrat de 10-15 nu prea le-a placut.
De 4 luni nici urma de alga in bazin.
Am citit si de Foxface dar nu am avut de unde sa imi iau sa incerc.
Valabil
Vand Lampa Led Aqua Illumination - Prime, culoare: Alb
Lampa se da impreuna cu brat montare pe acvariu Aqua Illumination.

Lampa e in stare perfecta de functionare. Motivul vanzarii este un upgrade de bazin (120cm).

Pret 800 lei
In ultima vreme nitratul ramane constant sub 5(Salifert). Parca ma descurc mai bine cu zeovit decat cu metodele clasice, imi place mai mult.
Am schimbat si un tub de actinic cu un blue, acuma am blue plus, coral plus si halida.
Mi-a aparut o pica pata de ciano dar incepe sa dispara.
Momentan in sump mai am 1 litru se siporax ce urmeaza sa il scot. Pe urma raman doar skimmerul, zeovitul si carbunele.

Am comandat si eu reactorul de zeolit ce il are Cristi pe data de 5 martie. Am un var in Anglia si a comadat el sa scap de transport(20 lire trimiteau ei, el mi-l trimite cu 20 lei, curierul in anglia 0 lire). Dar nici urma de pachet, pe 15 martie am trimis un mail. Am primit raspuns repede, desi era duminica, in care si-au cerut scuze si ca va ajunge pana martea urmatoare.
Varul a venit in tara martea aia si pachetul a stat 3 sapt la un vecin. Intre timp sunt contact de englez cum ca a trimis alt pachet si sa il trimit inapoi si pe urma imi trimit si ei ce am comandat. Pana azi 17 aprilie nici urma de colet. Inca mai astept

Mai nou apar chestii ciudate la mine. Vietati ce nu le-am mai vazut, nu am adus nici macar o pietricica de cand am pornit sistemul. Cunosc sistemul fooarte bine, nimic nu imi scapa )
Am vazut ganganii ce par a fi melci cu cochilie de forma unei jumatati de scoica, melci ce seama cu nasarius.
Niste miriapozi (asa seamana) rosii rosii si mici.
Blue leg hermit s-a transformat in canibal. Mi-a mancat 2 picioare de la o stea, nu era bolnava. nu avea nimic...Mancare primea, ii puneam in fata macarea, deci foamea o exclud la fel si boala stelutei.
L-am schimbat pe niste hermiti mai mici...mi-a parut rau era prima vietuitoare din sistem.
Anemona este imensa si refuza sa se imparta )
Cristi am vazut pe Zeovit ca ti-ai facut ceva modificari la reactor. Urmeaza sa imi ajunga si mie (dupa nenumarate probleme cu englezoii, au uitat sa trimita comanda, cand au trims au trimis altceva, de o luna si ceva astept ) ).
Care a fost scopul modificarilor?Ce nu ti-a placut la functionarea reactorului?Sa stiu la ce sa ma astept.
Mersi
Cristi...inainte sa pornesc zeovitul am citit foarte mult despre el. Am cautat in special documentatie despre acvarii stabile ce trec pe zeovit. Cele noi sunt o alta treaba.
Inainte foloseam biopellet, skimmer, alge si roca vulcanica si nu am avut probleme. Coralii ce ii aveam o duceau bine, cresterea era un pic cam mica, in rest nici o problema. Aveam stocul ce l-am enumerat la inceput.
Am inceput sa fac aditii si incet incet au prins curaj sa creasca mai repede dar a aparut ceva in sistem si au aparut problemele(aici am suspectat roca). Plus ca mi se parea enervant ca aveam plin de sticle cu alfabet si alte cele.
Mie mi se pare ca e mult mai usor de intretinut un sistem zeovit, cel putin la dimensiunea ce o am. Aditiile de Ca si Mg le fac tot prin metoda Light Balling.
Dupa 2 luni de utilizare ma declar foarte multumit. Aseara am facut un test de nitrat si scade , nu m-am mai legat de substrat de luni.

Am vazut acvarii cu incarcatura biologica mare cu sistem zeovit si mergeau cum zicea CristiC, cu cantitati mai mari de zeovit.
Dupa primul schimb nu mai tin minte exact cat era, dar stiu ca era un roz deschis deschis, sa zic un 5(sper sa nu gresesc) atunci am ajuns la concluzia ca e bun zeovitul. In luna respectiva nu am agitat substratul, am vrut sa vad daca dispar diatomele. Pe langa diatome si cheto a disparut ). O sa las substratul in page
Din ce ziceam la inceput putem scade Veliferum-ul si Tomentosus iar un Chromis a facut cunostinta cu parchetul. Restul sunt mici la dimensiuni si ii hranesc o data pe zi un cub de congelata.
Nu mai deranjez nisipul si o sa imi iau un gobi. Steluta nu prea face treaba.
Nu am facut legatura intre agitat de substrat si nitrati pana acum, am vazut ca tot oscileaza nivelul dar am zis ca poate de la altceva se trage.

Cristi:
1. nu ma bazez foarte tare, dar cat timp e incolor eu zic ca e bine, adica nu e mare
2. Asa am sa fac
3. 0.4L si 180l/h e pus pe continuu
4. 2xZeoBac de 3 ori pe sapt si 0.15 ml de 2 ori pe zi plus carbune 200ml
5. umed o jumate de cupa pe zi arunc
Sistemul zeovit are aprope 2 luni de functionare. Am scapat de diatome(90%) si de algele de pe sticla (mai apar ici colo cele verzi si dure) iar acuma is face de cap coralina
Am avut si o explozie de bacterii, am dozat un pic cam mult dar s-a rezolvat.
Am omorat un coral si unul l-am salvat la timp, din prostia mea ca le-am dat un soc de lumina. I-am pus prea aprope de halida, ei fiind obisnuiti cu t5. Asta e...urmatorii o sa ii urc treptat, din greseli invat.
PO4 testat cu salifert tot incolor e. Probleme imi face nitratul si aici apare o chestie care imi tot da bataie de cap.
Imi cam oscileaza intre 15 si 25. Poate mi se pare sau are legatura cu faptul ca tot agit substratul? De 2 ori pe saptamana "mestec" in el. Chestia asta o fac de cand am pornit acvariul si tot de atunci nitratul sub 10 nu scade.
Am tot cautat si parerile sunt impartite. Am un substrat de vreo 3 cm grosime.
Ce ziceti sa il las in pace?Am o stea si am in plan sa imi iau un gobi. Nu am sifonat niciodata. Am un ciorap pe care il curat la 2 zile

 
Forum Index » Profile for foka_bm » Messages posted by foka_bm
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com