[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: loredanalungoci
Forum Index » Profile for loredanalungoci » Messages posted by loredanalungoci
Filtru Resun si l-am curatat saptamanal in apa de acvariu pentru ca mi se pare mereu murdar. Valurirea apei produce un zgomot care deranjeaza mai ales in perioada tezelor. Nu as vrea ca notele mici sa se `datoreze` incapacitatii de concentrare.
Deoarece filtrul intern care trebuia sa si oxigeneze nu mai oxigena ci doar filtra am cumparat o pompa de aer. Se tine mereu in functiune pompa de aer? Am auzit ca s-ar adauga si albastru de metil si vitamina C in acvariu. Eu nu am pus niciodata. Multumesc.
Multumesc pentru sfaturi si aprecieri.
Am pus si pesti. Acvariul arata bine si elevii sunt numai cu ochii pe el. Problema e ca am amestecat tot felul de pesti, unii nu stiu nici cum se numesc. Maine fac poze si va arat. Avem si hranitor care sa dea mancare ma gandeam sa programez de doua ori pe zi.
La curatarea acvariului se scot si pestii si plantele, sau se curata pe langa plante?
Apa adaugasem inainte de a primi sfatul, incalzitorul il voi ridica luni. Temperatura e de 23 de grade. Lumina 8ore/zi mai putin sambata si duminica. Doi pesti au fost donati de elevi...nu stiu cum se numesc...sunt albastri iar masculul are o inotatoare mai mare. Sunt foarte activi. Mai am 3 sanitari. Am implicat elevii si a fost un lucru pozitiv. Urmeaza alti pesti saptamana ce vine. Nu am deocamdata materiale de analiza a apei...urmeaza in timp.

image

image

Sper ca acum se vede. Am probleme cu filtrul. de filtrat filtreaza dar nu oxigeneaza. La magazin functiona. Cred ca l-am montat corect. E un filtru intern RESUN de 900l.

Editat de stefanp: link-urile sunt bune de data asta, dar am modificat eu ca sa se vada direct in pagina.
https://www.facebook.com/photo.php?v=599324470126542
asta e inceputul..nu e mare lucru dar elevii sunt chiar fericiti
multumesc mult pentru sfaturi ;) chiar ma ajuta...

by koala: Te rugam sa nu mai scrii cu caractere bolduite! Multumim!
Cu ce se curata fundul acvariului? Banuiesc ca se aspira cu ceva dar nu si nisipul...
Am de gand sa incep cu 4 sanitari. Cata mancare ar trebui sa pun in acvariu? Din cat in cat timp?
Buna seara,
Am început ciclarea, am o saptamâna, apa parea foarte murdara ini?ial, acum e limpede ca lacrima. La o saptamana ar trebui sa spal filtrul? Pare murdar. Am luat si incalzitor Eheim 150 si e putin înclinat. Mi-aduc elevii pesti guppy si nu mai stiu de care. Voi face poze si le voi posta. Între timp trebuie sa mai pun mâncare în acvariu? Am pus putina la început. Asteptam cu mare nerabdare cu totii aparitia pestilor.

Am editat eu toate posturile bolduite. Folosim bold doar atunci cand subliniem ceva in mod expres
Alber
Buna seara. Ce fac hranitorile? In weekend se incuie scoala. E ceva ce dozeaza hrana pentru mai mult timp?
Temperatura din scoala e ...variabila. Exista perioade in care primaria nu-si permite incalzirea in scoala si ...e rece. Iar in Vatra Dornei iarna nu se joaca. Pe perioada vacantelor nici gand de incalzire. Acum spre exemplu e cald in clase. Revin diseara. Orice sfat e binevenit. O zi buna!
vand incalzitor 300w resum folosit un an,filtru intern resum debit 700 lit/h

ar merge si astea?
Daca-mi platesc bine sotul face si capac cum a facut si acvariu. Nu stiam ca se poate cu capac de sticla. Nu pot sa cred cate invat aici. Multumesc
Elevii sunt de liceu. Sunt mai mult decat interesati sa schimbe decorul de zi cu zi...si asteapta pestii de pe 16 septembrie. Cu nisipul se rezolva...bine ca stiu
Ma bucur ca e cineva dispus sa ma ajute si sa scoata poate...cateva generatii de elevi mai fericiti. Pentru ei doresc sa fac ceva la care nu ma pricep dar sunt dispusa sa invat.
33cm/33cm/120cm ar cam veni 120 litri
tre` sa schimb lista de cumparaturi

Unele cheltuieli le deconteaza scoala dar nu toate....ca nu-s fonduri. Vreo 2 mil sa zicem cer scolii, poate aparatura care costa mai mult si la care trebuie factura, si restul ma gandeam la vreo 4 mil din buget personal. Se poate suplimenta in timp...
Trebuia sa postez la alt colt al incepatorului...la apa dulce
Ce intentionez sa comand....

Pompa aer pentru Acvariu Shenzhen RESUN 3000

Disponibilitate: În stoc 49,99 Lei

Filtru pentru Acvariu Shenzhen SP-2500L

Disponibilitate: În stoc 89,99 Lei

Incalzitor pentru acvariu Tetra Tetratec HT300

Disponibilitate: Stoc limitat 9999 Lei

Termometru acvariu Tetratec TH 35

Disponibilitate: Stoc limitat 15,99 Lei

Termometru Shenzhen RST-03

Disponibilitate: În stoc 3,99 Lei

Mincioc Shenzhen FN-080, 8"

Disponibilitate: În stoc 899 Lei

Pietris Acvariu, 2.5Kg, 4/8mm

Disponibilitate: În stoc 36,59 Lei

Nisip Verde ACV 2.5 Kg

Disponibilitate: În stoc 19,99 Lei

Nisip Hagen, granulatie fina, 7.5 kg

Disponibilitate: În stoc 49,99 Lei

Prelungitor Bachmann 6 prize,Protectie copii, 1.5 m

Disponibilitate: În stoc 29,99 Lei

Daca am gafat cu ceva aveti timp sa ma trageti de urechi...Maine(adica azi) merg la scoala sa masor acvariul ala... Trebuie neaparat capac si neoane??

Bine v-am gasit!
Intentionez sa achizitionez tot ce trebuie pentru acvariul ce va fi instalat in laboratorul de biologie. Habar nu am cu ce sa incep. Deocamdata am doar un acvariu....sa aiba vreo 300 litri/ dar nu va bazati 100% pe asta ....in care elevii au inceput sa-si arunce gecile Vreau sa schimb utilitatea asta a acvariului in cea fireasca. Cu ce sa incep? Locuiesc intr-un orasel mic fara pet shop....ar cam trebui sa fac online comanda de tot ce ar trebui...
Ma bazez pe sfaturile de aici.
Sa nu uit....pestii ar trebui sa reziste la poluare fonica

Forum Index » Profile for loredanalungoci » Messages posted by loredanalungoci
Go to: