[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: acvariuhd
Forum Index » Profile for acvariuhd » Messages posted by acvariuhd
kirucd wrote:Cat de mare este usita din baie care da in spatele conului?
Si ce nu inteleg, ce rol are acel con, daca in spate este un spatiu gol nefolosit?

Unde anume este casa?

O zi buna,
Dragos

Spatiul in care este acum acvariul era prevazut pentru o incapere/vestiar. In spatele conului (chiar unde este varful) se poate sta in picioare, intrarea este mai dificila prin usita aceea (daca este ultra necesar poate o mai marim). Tot locul de sub acvariu este gol, se pot instala filtre, echipamente etc. Conul este facut sa curga apa pe el, un fel de cascada. Acvariul este in mijlocul unui hol mare.
kirucd wrote:Inca o intrebare, ce este in spatele conului?

In spatele conului este loc gol, cu intrare prin usita din ultima fotografie.
Atasez un desen cu cotele "fundului" acvariului (vedere de sus).
Ca informatie generala, daca cineva este interesat de proiect suntem dispusi sa achitam costurile deplasarii pentru a vedea la fata locului despre ce este vorba.
Si tot ca informatie generala, pe perioada lucrarii asiguram cazare.
Multumesc.
Multumesc pentru promptitudinea raspunsurilor si pentru sfaturile/ideile de pana acum.
Luni dimineata o sa fac masuratorile exacte, o sa fac desenul si-l voi posta.
In partea din spate exista o mica intrare sub partea conica, dar e cam mica, poate intra doar o persoana supla. Iata poza:
Si ultima:
Inca 2:
Alte 2 foto:
kirucd wrote:Intrebarea era de unde vine apa pentru cascada.
1. Sper sa aveti loc in partea din spate pentru filtrare.
2. Ce fel de acvariu de apa dulce? Tinand cont ca nu cred ca se va putea umbla foarte usor in
acvariu, cred ca un acvariu cu cichlide s-ar potrivi. Dar aveti nevoie si de filtrare pe masura.
3. LE in general e bine ca inainte de a construi un acvariu sa te gandesti cu ce va fi populat si
de ce filtrare va fi nevoie.

1. Loc este dar nu stiu de cat ar fi nevoie pentru filtre/aparate de filtrare.
2. Vom pune ceea ce se preteaza cel mai bine la ce vom reusi sa facem.
3. Ideea cu acvariul a venit tarziu, la final aproape...

O sa pun foto cu partea din spate. Acvariul va fi cu apa dulce. La filtrare nu ne-am gandit. Cascada va curge pe partea superioara conica din spate.

simpfzoli wrote:sper ca casa nu este construita din BCA. vad ca sticla e din 2 bucati. prin poza reiese ca e vb de mai mult de 2000litri. sper sa ne tii la curent pina la finalizare.

Acolo unde e acvariul e beton-beton, stratul de jos are 20 cm.
kirucd wrote:Ce grosime are geamul si ce inaltime? Cat de mare e camera din spatele geamului si exista
si access in acea camera? Se mai vede in stanga o fereastra cu inca un geam mai mic, dreptunghiular,
pina acolo o sa fie acvariul? Ce dimensiuni are acvariul?

Cateva detalii:
- de la punctul A la punctul B sunt 3,7 m,
- geamul curbat va fi de la punctul B la punctul C (cca 2,2 m),
- inaltimea va fi de 1 m (punctul din coltul stanga sus l-am pus eu gresit inaltimea este la fel),
- in spate in partea de sus am vrea sa fie un fel de cascada care sa curga in acvariu(se vede in prima fotografie postata).
- grosimea geamului este de 20mm (2 bucati de 10).
- acces este in partea din spate dar nu efectiv la acvariu ci in partea din spate a lui.
simpfzoli wrote:puneo linistit. nu vad de ce sa nu fie permis.
Daca este permis as putea sa pun o fotografie.
Multumesc de info. Acvariul va avea cam 1500 - 2000 l, cu fata de sticla semirotunda (sticla o avem). De asemenea, si latura din spate este semirotunda, dar din beton. Ceea ce ne intereseaza pe noi este izolarea/hidroizolarea si lipirea sticlei de beton ca sa putem finaliza constructia imobilului. Nu ne-am gandit la restul iar daca gasim pe cineva care sa se ocupe si de celelalte "detalii" (in ghilimele pentru ca numai detalii nu sunt) ar fi si mai ok.
Salutare cititorule si bine te-am gasit!
Sa nu ma certati prea tare daca nu postez unde trebuie (rog sa fie mutat topicul daca nu este la locul lui).
De asemenea, daca nu sunt permise solicitarile de acest fel pe forum imi cer scuze anticipat.
Va intrebati probabil ce caut eu aici, nu?!
Deci, sunt din Hunedoara si caut pe cineva care sa ne ajute sa finalizam constructia unui acvariu cu 3 pereti de beton si doar fata de/din sticla. Poate ca sunt pe forum unele persoane care stiu despre ce este vorba pentru ca am luat legatura cu destul de multe persoane din judetele invecinate dar fie nu s-au priceput fie nu au avut solutii viabile. Mai multe detalii, fotografii, pot pune la dispozitie daca este cineva care va fi interesat sau daca e permisa postarea lor.
Va multumesc si toate cele bune!jyvj

Forum Index » Profile for acvariuhd » Messages posted by acvariuhd
Go to: