[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: zyku83
Forum Index » Profile for zyku83 » Messages posted by zyku83
Message
Prea tarziu... "deja "...." e in doamna" :18: le'am pus muncesc de o ora sa le planez.

Sapt asta trebuie sa imi vina o a doua lampa si poate poate ...om trai si om vedea, fapta e consumata.
pc.ciprian wrote:
zyku83 wrote:Cumpar riccia si moss eventual si alta planta de gazon nu f dificila pt un acvariu fara co2, doar din Cluj.

Multumesc!


Scuze ca intervin, ti`o zic ca sfat, riccia nu rezista fara co2, am incercat eu, s la mine cel putin s-a topit, ai putea incerca pt gazon sagitaria stubulata


M'am mai informat si eu si am renuntat la idee am optat catre hemianthus cuba care sper sa imi mearga.

Se poate inchide, multumesc pt gazduire!
Giany wrote:hemianthus micranthemoides clar cu asta mi`am luat si eu teapa , o plantasem prin tot acvariul si o taiam la 5-6 zile sa stea ca si gazon )


Mai inainte mi'am cumparat hemianthus cuba (acum ma uit cum sa o plantez) si daca imi traieste si se dezvolta promit ca iti donez si tie
Am deja ce mucus alb intr'un colt sub filtru, despre care inca nu imi fac probleme deoarece am citit aici pe forum ca dispare de la sine dupa ciclare.

Pe "iaba" aceea a aparut o alga asa pufoasa verde inca e f mica, si pe unele era o alga neagra (asa erau plantele de unde le-am luat, le-am curatat eu cat am putut dar au mai ramas cateva, dar se pare ca alea au murit nu le mai vad)

Sa imi fac probleme cu acele alge pufoase verzi sau e ceva normal si trec dupa ciclare?

P.S.: la acvariul mare de acasa nu am avut nici o problema cu nici un fel de alga atat in timpul ciclarii cat si timp de aproximativ un an jumatate cat a mers...aici iarasi sunt meritele colegului Alber care ma pus de am citit o noapte intreaga despre ciclare si ma pus la treaba 3 sapt zilnic schimbam apa (glumesc), dar nici probleme nu au fost.
vlad.a wrote:cand veni vorba de salcie era vorba de salcie "creata"(mai aratoasa) ca asta ce-ai cules-o tu pare d'aia normala si la fel e bine ca asta putea fii APROAPE orice alta natie... dar daca tie iti place o poti folosi si pe asta, depinde de tine.


Stiu dar primarul din cj nu a pus salcie "creata" in parcul unde am fost eu... o sa vad ce bucati de mopam gasesc la petshop ca e si bataie de cap cu tratatul asta.

Cum este indicat sa incep fertilizarea? Acum sau dupa ciclare?

O seara buna.
Salutare tuturor!

Astazi am schimbat incalzitorul mai trebuie sa adaug o lampa si sper ca la partea tehnica deocamdata sa "fiu in carti"

Am gasit si ceva pietre si am taiat o bucata de salcie pe care as vrea sa o pregatesc sa o pun si pe ea cu ceva moss.

Legat de pietre spuneti'mi daca sunt bune sa nu pt acvariu.

Salcia o sa o curat de coaja si o sa o fierb (daca mai trebuie sa ii mai fac ceva la fel va rog sa imi spuneti)

Atasez niste poze cu "gaselnitele"

P.S.: legat de fertilizare sa incep de pe acum sau doar dupa ce se termina procesul de ciclare?
Cumpar riccia si moss eventual si alta planta de gazon nu f dificila pt un acvariu fara co2, doar din Cluj.

Multumesc!
Dolly wrote:Poti incerca Marsilea hirsuta. Asta in cazul in care vei mai adauga ceva lumina si chiar si o bomba de CO2. Plantele gazon sunt putin mai pretentioase.
.


Eu ma gandeam la ricia si la un perete de moss in spate...ce pare aveti?

Legat de fertilizare e sficient daca adaug ferropol?

O zi buna!
Salut, frumos arata pt inceput felicitari! Ma refer la cum arata in partea a doua.

Zimi si mie te rog ce moss e ala de pe creanga resp. si creanga e cumva salcie?

O seara buna!
Mi se parea ca sunt variatii mari de temp (nu am termometru), insa credeam ca am doar eu impresia...maine o sa merg sa vad daca gasesc ce mi'ai recomandat la zoomania, eventual le "dau cu asta in cap" ca are doar 4 zile...

Recomanda'mi te rog o planta de gazon eventual si unde o pot gasii...

Multumesc pt sfaturi/pareri, le astept in continuare.

O seara buna!
Salutare dragi colegi!

De cateva zile mi'am achizitionat acest "kit" pt creveti in ideea sa fac primul meu nano din el.
Momentan acvariul e la ciclat, am pus substrat fertil de la sera 2.5 kg si nisipi peste si 4 feluri de plante, care spre rusinea mea nu stiu cum se numesc.Unele din ele sunt temporare, vreau sa pastrez doar acea "iarba" dintre ele.

Ca si "parte tehnica" ca sa zic asa acvariul are in dotare o lampa de 11 w, un filtru (400l/h) la care i'am pus un burete mai mare si un incalzitor care se pare ca este setat din fabrica pe o anumita temp deoarece nu are "optinea" de a seta temp

Ideea este sa fac un gazon, si pun o radacina cu ceva moss pe ea, si ma gandeam ca in loc de fundal sa pun moss pe o plasa sa fie un fundal de moss.

Intrebarile mele ar fi:

1- sa mai adaug sau nu inca o lampa?
2- ca planta sa folosii pt gazonul din fata avand in vedere ca nu am co2? (eventual daca ma poate pune cineva in posesia ei)

Astept cu interes ideile, propunerile si sfaturile voastre.

O seara buna!
alexacv wrote:E un pic bataie de cap dar merge.
Spor la treaba, trebuie sa iasa ceva frumos


Asa este si pt asta astept parerile voastre in leatura cu, cum sa il amenajez si ce plante sa folosesc.
Pt inceput poate imi recomandati un gazon easy avand in vedere ca nu am co2 si decat lapa stock de 11 w...cred ca ar trebui sa mai pun o lampa. Ce pare aveti?

Legat de filtru oare e suficient din punct de vedere biologic? Nu ar fi indicat sa ii pun un burete mai mare pt un suport bacterian mai mare?

O zi buna!
alexacv wrote:
Am si pus apa in el sa incep procesul de ciclare pana imi fac rost de substrat, nisip si "buruieni"

Bine ai revenit.
Mi se pare ca te-ai cam grabit putin, mai greu (aproape imposibil) acum sa pui si substrat pentru plante gen florapol, aquabasis.


Salutare, pai eu m'am gandit in felul urmator: peste cateva zile cand voi avea tot ce trebuie, scot apa intr'un vas, pun in acel vas filtrul si incalzitorul sa functioneze si imi fac treaba cu substratul etc, si pe urma le pun la loc.
Salutare dragi colegi! Link'ul meu de "prezentare" de cand m'am inscris pe forum este acesta http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/60/10407.page iar colegul Alber mi'a fost "dadaca" inca ii sunt dator cu o lada de bere
Deoarece m'am mutat la Cluj nu mai aveam timp sa ma ocup de acvariul din link'ul de mai sus fiind acasa la Alba, saptamana trecut m'am hotarat sa il opresc am donat toate vietuitoarele si l'am lasat in stand-by pe intuneric doar cu filtrarea pornita.

Aseara m'am hotarat sa imi fac un nano cu creveti nefiind posibila aducerea acvariului de acasa si azi mi'am achizitionat un Aquael Shrimp Set 30 (30x30x35) Are in dotare o lampa de 11w, incalzitor si un mini filtru. Am si pus apa in el sa incep procesul de ciclare pana imi fac rost de substrat, nisip si "buruieni"

Ca idee vreau sa fac un peisaj cu gazon in fata si ceva "copacei" si ceva roci pe fundal

Atasez niste poze si astept cu interes orice sfat sau parere in amenajarea si pornirea lui si cu acest prilej rog colegii din Cluj care imi citesc postul si ma pot ajuta cu una alta (nisip, plante ceva crenguta, roca etc sa ma contacteze)

"Prin evaporarea apei, din acvariu tie iti dispare doar apa. Atat. Sarurile si mineralele stau cumintele acolo."

Da, dar prin faptul ca adaug la 4 zile apa le diluez nu? Oricum eu fac regulat teste de apa cam la 2 sapt si daca se schimba ceva o sa incep iar cu schimburile de apa, asa cum m'ai pus cand am pornit acvariul zilnic faceam asta
alber wrote:
zyku83 wrote:De cand s'a ciclat nu am schimbat apa niciodata decat o completez

Nu pot decat sa imi arat compasiunea fata de amaratii aia de pesti care cu chiu cu vai supravietuiesc la tine in acvariu.
N e poti spune care este motivul bine argumentat pentru care nu faci schimburi de apa?


Ca de obicei ma iei tare! Glumesc, nu o schimb pt ca am facut teste de apa si cand o schimbam si dupa ce nu o mai schimbam si are aceleasi proprietati, si explicatia gasita de mine este ca la cati pesti am eu 9 la numar in 160l de apa si prin faptul ca la 4 zile adaug 5 l de apa ca se evapora f repede fiind f mare luciul apei in comparatie cu un acvariu normal, ciclul azotului isi face treaba singur reusind sa transforme amoniacul in nitriti-nittrati, iar nitratii ii "diluez" adaugand la 4 zile apa si am f multe plante cu crestere rapida care cred ca ii consuma si de asta e totul ok. Asta este explicatia gasita de mine, dar te asigur ca pestii sunt f vioi si colorati si ar manca non-stop. Acum am facut un test de apa si are urmatoarele valori, constante de la primul test facut dupa ciclare, mai putin GH care la inceput era 0:
CL - 0
PH - 6,4
KH - 3
NO2 - 0
NO3 - 10
GH - 4
Salut, pune niste poze te rog aici sau pe mail. Adresa mea de mai este: zyku83@yahoo.com
Ms si cele bune!
Salutare tuturor, imi cer scuze pt absenta mea dar am fost f ocupat in ultimul timp...sa va zic despre acvariu si multumesc in acelasi timp tuturor colegilor care m'au sfatuit si indrumat! Acvariul merge super bine si nu necesita nici cea mai mica ingrijire, practic merge singur tot ce trebuie sa fac e sa completez o data la 4 zile apa ca se evapora. De cand s'a ciclat nu am schimbat apa niciodata decat o completez si o data pe saptamana pun Forropol de la JBL, atat! Tin sa va anunt ca nu am alge absolut de loc, apa nu mai miroase si e totul ok si autoamtizat (priza si hranitor), pot pleca de acasa linistit ceea ce ma ajuta mult. Ca vietuitoare nu am mai adaugat pesti am 9 neoni clasici (care se simt f bine) de cand am pornit acvariul, 3 pomacea, creveti red cherry (vre'o 30 in crestere) si "o caruta" de melci comunitari. O sa atasez niste poze sa vedeti si voi cum a evoluat acvariul.
Cele bune tuturor!
Se mai adauga un incalzitor Eheim de 150 W si acesta nou cu garantie cu toate accesorile.
Pret 50 de roni sau la pachet cu filtrul 120 de roni.
Filtru Eheim 2212 nou nout cu toate accesorile si elementele filtrante (4 bucati)

Capacitea acvariului: 100-200 l
Debit: 210-650 l/h
Inaltimea maxima: 0.43 m
Consumul de putere: 6 W
Volumul filtrului: 0.45 l
Dimensiuni (diametru x inaltime): 96 x 270 mm

Pret 100 ron

0752 495 886
YM: zyku83
 
Forum Index » Profile for zyku83 » Messages posted by zyku83
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com