[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: angelfish
Forum Index » Profile for angelfish » Messages posted by angelfish
Se poate inchide
Multumesc
Salut,e cam liniste pe forum zilele astea,asa e dupa 1 Mai inca nu s au digerat micii

O sa incerc sa te ajut eu pentru inceput.

1. In nici un caz nu poti folosi apa de chiveta pentru ca e plina de fosfati si fratii de la Apanova sau cum dracu ii zice la tine acolo ao prostul obicei sa mai trateze cu substanta pe baza de aluminiu ceea ce duce la o intoxicare mortala.Deci e foarte tragic sa nu ai apa de osmoza.

2.Acum ca esti la inceput ai grija cu aranjamentul ala de piatra sa-l faci in asa fel incat sa poti sifona jur imprejurul lui,sa nu ai zone ferite de curenti pentru ca acolo o sa ai acumulari de detritus si o sa faci cyano.

3.MULTA RABDARE.Lasa-l la ciclat si in masura in care iti permiti baga bacterii la greu.Biodigest,Seachem Stability,etc,sunt o grmada de variante.Lumina nu e necesara pe perioada ciclarii .Daca nu ti cont de acest punct dezastrul de care aminteai e iminent.

4.Cumpara pentru inceput teste de NO2,No3 si Kh ca sa vezi unde esti vis a vis de ciclare.

5.Acvaristica marina nu e deloc ieftina.Asta trebuie sa o ai in vedere de la inceput.

O zi buna
Cristi
Coane Ciprian o schita cu sump-ul ceva;dimensiuni,compartimente? sticla de 10?

Pana acum te-am copiat STEP BY STEP .

Fata de schita cu gaurile pentru tur-retur am vazut ca ai renuntat sa mai splituiesti turul.De ce?

O zi buna
Cristi
edyr wrote:Eu am o alta problema:la mine ph-ul nu coboara sub 8.5....

Verifica PH-metru.Are o problema sau e defect.
Uite asta e unul din avantajele skimmer-elor lui Dragos cu injector,nu scot fitoplanctonul din apa si nici nu toaca amfipodele .

Mihai e o varianta mai dulce pentru mandarin decat magazinul si acvariul lui se preteaza foarte bine.

O zi buna
Cristi

Frumos acvariu bravo.

Imi pare rau ca am avut dreptate vis-a-vis de mandarin.Este extrem de greu sa-l cazezi intru-un acvariu mic mai ales daca nu e interesat deloc de congelate.

Reactorul cu sulf l-am folosit si eu pana de curand.E o dilema cu el...scade nitratii sau pacaleste testerele.

Dar marea problema e ca daca se blocheaza si asta se intampla destul de des,el lucrand la picatura,imediat se formeaza hidrogen sulfurat si busesti tot ce ai bazin.
Eu am avut bafta ca am fost acasa cand s-a intamplat.L-am desfiintat imediat si am trecut pe denitrate,riscul fiind infinit mai mic.

O seara buna
Cristi
Multumesc Dragos.

Prefer sa te astept nu vreau sa stric eu ceva la minunea aia de skimmer.

La ce lucrare ai facut sa vin eu cu vreo tiganie nu se cade.

Drum bun .
Cristi
Au venit si pompele.
image

@Dragos- cred ca refularea e mai mica decat la cea de 12000.La asta e de un tol.
Ufffff m-am linistit.Bine ca au fost cumparate din Germania si nu Doamne fereste din alta parte.

Apropos Dragos,ai un injector la mine .L-a adus Fanta sa ti-l dau.

Sa stii de el ca e la mine.
koala wrote:Hmm, ma gandeam eu ca asa tre' facut!... ma enerveaza teribil dezamorsarea si galgaitul si reamorsarea. Precis trebuie sa instalez valva aia de sens, de la Cristi.
Merci!

Eu ti am zis de la inceput ca asa o sa fie.
Din motivul asta am zis sa o ti ca precis o sa o folosesti
Pus in functiune la ora 14.00-PH 7,95

La ora 20.25-PH 8,30
Nu poti sa ti imaginezi pana nu vezi cum lucreaza.

Ceea ce face omul asta este incredibil.Stau ca prostul si ma uit la skimmer .....e de vis.
Nu e o idee buna sa bagi vreo vietate in apa aia acum.
Asa cum iti spune toata lumea ai rabdare.Orice vietate bagi acum e compromisa din start.

Dupa 4 saptamani poti sa aduci un CUC sa faca treaba.

Acvaristica de apa sarata inseamna in primul rand RABDARE.Daca nu ai ,ai o problema.

O seara buna
Cristi
In 6 ore Ph ul s-a dus de la 7,95 la 8,2

Este un device extraordinar.

Bravo maestre.
Poze cu acaretu, imediat dupa instalare:imageimage

Si dupa 6 ore si 2 l de palinca:

image
image

Cupla de la filtrul de scubber este cel identic cu cel de la filtrele de osmoza,adica cel mai subtire (de 6 cred),eu il infig direct in furtunasul de la skimmer care este de 8..

Deci cred ce nevoie de o cupla cu filet normal pt filtrul de osmoza ,iar la iesire furtunas din cel mai gros (de 8 cred).

kirucd wrote:Koala

Ultimu' pahar mai bine zis

Maine refacem stocul

Forum Index » Profile for angelfish » Messages posted by angelfish
Go to: