[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: ozi
Forum Index » Profile for ozi » Messages posted by ozi
Message
Eu folosesc metoda asta in prepararea apei sarate pentru acvariul marin. Umplu o galeata de vreo 20L cu apa de la robinet, adaug PRIME, si apoi pun un filtru mic cascada(hang-on-back) cu carbune activ pentru aproximativ o ora, iar abia apoi adaug sarea. Las filtru pentru inca 24 ore pentru a amesteca sarea complet si apoi fac schimul de apa.
Vei face risipa de bani si de carbune daca il arunci dupa fiecare schimb de apa cum ziceai. Hai sa zicem ca in conditii normale carbunele este activ pentru numai 2 saptamani (si nu 2 luni cum recomanda producatorii). Daca tu lasi filtrul cu carbune pentru 24 ore inaintea unui schimb de apa, inseamna ca-l poti folosi linistit pentru minim 14 schimburi de apa, daca nu si mai multe.
Eu folosesc carbune activ atat in nano reeful meu (pentru ca unii corali elibereaza substante toxice), cat si in acvariul cu cichlide africate, dar si in acvariul brackish cu un spotted puffer (in principal pentru a mentine apa mai clara). Nu inteleg de ce asa de multi oameni sunt impotriva utilizarii carbunelui activ din moment de multe unitati de aer conditionat au filtre de carbune...pentru oameni e ok, dar pentru pesti nu? Singurul tip de acvariu in care carbunele are efecte negative este in cel plantat unde va scoate nutrientii si fertilizantii din apa. Eu personal recomand utilizarea carbunelui activ in acvariile care contin numai pesti, si mai ales in acvariile suprapopulate.
Dar ti-a omorat celalt coral prin contact fizic al "degetelor" sau prin decojirea unui strat de pielita din aia mucoasa si toxica?
Eu am avut oarecum situatia opusa: unul din capetele mici ale hammerului a murit, iar curentul apei l-a impins catre colonia de xenia si catre un finger leather, care au fost ucisi amandoi. Cand am venit acasa o zi mai tarziu, cei 2 corali pareau ca au fost arsi si topiti.
Multe specimene de euphyllia care au fost tinute o vreme in captivitate si departe de alti corali, isi pierd acele tentacule care inteapa cu toxine. hammerul meu nu le are de exemplu, noapte se retrage cuminte si sta asa. la un moment dat se "batea" cu bubble-tip anome dar ambii pareau de aceasi forta si rezistenta, dar pana la urma anemona s-a mutat.
Si eu sunt curios ce coral moale ti-a ucis specimenul tau.
Pe unde ai vazut tu cheato in bazin??? poti te rog sa-mi arati o poza, ceva, sa-mi fac o idee. ca nu pot pricepe cum poti lipi un ghem de pietre, fara sa se rupa in bucatele si sa se imprastie peste tot.
eu mai am un acvariu de 10G (35l) aproape marin cu un spotted puffer si am incercat sa leg cheato cu ata de o bucata de lemn si s-a desprins toata dupa vreo saptamana doua.
Da inteleg cum functioneaza smecheria...numai ca nu sunt sigur ca skimmerul meu (red sea prizm) poate face fata la asa ceva. Cred ca azi voi scoate orezul, ca parca nu se merita riscul...
Biopellets sunt inca prea scumpe pe gustul meu, mai astept sa devina ceva mai comune si sa ma scada pretul.
Cum ai scapat de nitrati, cu sticluta aia de vodka sau?
Eu am pus cam o lingura de orez in vata de perlon azi sa incerc aditie de carbon solid...ca tot am probleme cu nitrati ridicati.
Si cu nano-ul ce faci?
Citat din Wikipedia:
SubspeciesThere are two subspecies of Elaphe guttata:

The Common Corn Snake (Elaphe guttata guttata) lives in the southeastern United States, and is distinguished by having brownish-orange skin with orange/red saddles, the saddles having black borders, and usually a black and white underbelly.from the similarity of the belly markings to the checkered patterns of kernels of Indian corn.
The Great Plains Rat Snake or Emory's Rat Snake (Elaphe guttata emoryi) is found in the United States from Nebraska to Texas, and into northern Mexico.

Further taxonomic controversy has included the taxonomic suggestion that the genus be changed to Pantherophis, (Utiger et al. (2002) Russian Journal of Herpetology 9(2): 105–124) but this was rejected by Crother et al. in (2003) Update. Herp. Rev. 34: 196-203. The International Committee for Zoological Nomenclature has not endorsed the change to Pantherophis, thus the correct genus remains Elaphe.
Mistret sau nemistret, eu tot nu m-as risca cu animale veninoase desi imi plac toate animalele, mai ales cele exotice.
5) Brazilian Red and White Bird Eater Tarantula (Nhandu chromatus ) - aprox 9 luni
Pe princhinelu asta micu l-am pescuit la sfarsitul lui martie pe numai 20 parai de la cineva care se muta pe coasta de vest si era nevoit sa-si rareasca colectia impresiva de tarantule si reptile:
image
Il(O) cheama Beetlejuice si este o tarantula cu agresivitate medie, ceva mai sperioasa ca cealalta si ceva mai inclinata sa arunce cu peri urticanti, dar desi nu e recomandat eu o mai scot pe afara si ma joc cu ea din cand in cand.
Am incercat sa o iau afara azi pentru o poza, dar ea a avut alta parere si a inceput sa arunce cu peri din nou, asa ca am lasat-o in pace.
image
Din cate am auzit eu este recomandat sa pui amandoi clowni deodata in acvariu, sau macar la cateva zile diferenta. Mai ales cand e vorba de un nano...daca astepti o luna intreaga, risti sa nu se "cupleze" si sa se bata intre ei pana moare al doilea.
SundayForever wrote:De atunci si pana acuma, anemona s-a marit de cel putin 5-6 ori pe cat era initial, culoarea a inceput sa-i revina (este verde cu mov/roz in varful tentaculelor) si acoparea piatra din mijloc complet. Dar zilele trecute s-a multiplicat in doua si amble anemone au migrat in alte locuri.
Zilele astea vreau sa mai fac un rescaping ca nu sunt multumit de piatra din mijloc care nu mai are nimic pe ea, vreau sa mut anemonele si apoi voi veni cu o poza recenta.



Inca n-am incercat treaba cu orezul...ma mai dcumentez..
Dar luni am testat nitratii si m-am speriat cand am vazut ca erau aprox 75 mg/L (de fapt testul meu are culor pentru 0, 5 , 10, 50 si apoi numai pentru 100). Am pus de 3 ori mai mult ca doza recomandata de Purigen intr-un saculet in filtru si au scazut la 40 azi. Coralii par mai mari si mai deschisi.
Inelele (sau bilele ori pietricele) ceramice nu trebuie schimbate dupa 6 luni sau 1 an sau cat zic producatorii. E vorba doar de marketing, ei vor sa-si vanda produsele cat mai mult posibil. La fel cum iti spun sa-ti schimbi buretii la fiecare 3 sau 6 luni, pe care in mod normal ii poti folosi linistit 1-2 ani.
Filtrele externe se merita si la un acvariu nano de 20L...adica mai ales la acvariile mici, unde nu vrei sa ocupi putinul loc din acvariu cu echipamente. Filtru extern e si cel hang-on-back.
Iti urez multa bafta in identificarea tuturor acestor creaturi ciudate. Eu habar n-am ce sunt...dar daca esti in dubii in legatura cu vreun-ul din ele, mai bine il scoti afara decat sa ai batai de cap mai tarziu.
Asta e diferenta intre "cured liverock" si "uncured liverock"...prima a fost tinuta in acvariu la petshop pana a fost curatata de paraziti si boschetari nedoriti, pe cand a doua este asa cum a venit din ocean, plina de chestii atat bune, cat si rele.
PS: vei avea o armata de crabi acuma
Cautand informatii despre acele biopellets am dat peste acest link:
http://www.reefcentral.com/forums/showthread.php?t=1874551
Deci pentru mine biopellets pica, cel putin pana nu devin mai comune si scade pretul....plus ca unii se plang ca nu functioneaza in acvariile lor. Dar in schimb cred ca voi incerca varianta naturala.
Ar trebui sa fie OK atata timp cat schimbi tubul cand trebuie (aprox. 6-10 luni, in functie de cate ore/zi functioneaza). De exemplu la 8 h/zi poate fi bun pana la maxim 10 luni, dar in schimb la 12h/zi dupa vreo jumate de an cam trebuie schimbat. Vei observa tu cand plantele nu mai cresc la fel de bine ca inainte, si atunci sa schimbi tubul.
@ djphazer - amice, sa stii ca ai ambitii cam periculoase
eu recomand ca uiti de acei serpi si sa te indrepti catre ceva mai calm cu care sa te poti juca, si nu ceva de la care vei avea cosmaruri ca a scapat...
urmatorul porcusor din familie, singurul doar ornamental (ca si pestii), este unul din favoritii mei - Rambo - pentru ca nu iarta pe nimeni si e killer nesimtit.
5) Pac-Man sau Horned Ornate Frog (Ceratophrys sp.) - aprox 6 luni
image
Aceste broaste sunt cunoscute sub numele de Pac-Man pentru ca au o gura foarte mare. Sunt atat de agresive, incat daca sunt tinute impreuna eventual una va incerca sa o mance pe cealalta...si intr-un final amandoua vor muri. Rambo al meu mananca orice, de la greieri si viermi, pana la soareci, carasi aurii (feeder fish) si preferatele sale -> degete:
image
Ala e frate-miu, la cateva secunde dupa ce m-a intrebat daca poate sa-mi atinga broasca Cred ca a durat vreo 5 minute sa-si extraga degetul din clestii mortii...nu stiu cat de serios a fost, dar apoi mi-a zis ca ii simtea anusul cu varful degetului
Daca este posibil incearca sa muti furtunurile de la filtru astfel incat IN si OUT sa fie pe cate un colt din spatele acvariului, pentru a avea curenti de apa care trec prin toata lungimea acvariului. Cum este montat momentan, partea stanga este mai bine circulata si filtrata decat partea dreapta. Apoi incalzitorul incearca sa-l pui langa una din tevile de la filtru, ca sa poata distribui caldura mai bine prin acvariu.
Iar cand mai faci poze cu acvariul, stinge luminile din camera si TVul, iar apoi incearca sa tii aparatul foto la aceasi inaltime cu lampile, pentru a nu avea lumina care sa-ti strice pozele.
In rest mie imi place, ai facut o treaba buna.
PS: iarba aia mica se cheama Dwarf Hairgrass si ai facut bine ca ai plantat-o in smocuri, va creste mai repede asa.
Nu va plac scorpionii???
Continui cu urmatorul puradel de pe lista:
4) Leopard Gecko - normal (Eublepharis macularius) - 1 an jumate. si recent am luat inca un pui (de sex opus) care are doar 2 luni.
Il cheama Bozzo si era extrem de dragut cand l-am cumparat:
image
Ca pui se poate tine intr-un acvariu de aprox 20L. Apoi de-a lungul lunilor, dungiile au inceput sa dispara si in final va avea doar puncte negre pe un fundal galben. Un adult sau chiar o pereche se poate tine intr-un acvariu de 70L.
image
Si o poza cu cel mic, care inca nu are nume fiindca nu-i stiu sexul...eu sper ca-i femela, dar trebuie sa mai creasca un pic.
image
Abia astept sa vad cum va arata cand creste.
Fain ca ai tot felu de "hitchhikers" pe pietre...si in acelasi timp pacat ca unii sunt nedoriti.
Din cate am citit eu crabii sunt in general reef-safe daca au clestii rotunjiti, iar cei cu clestii ascutiti pot manca corali, ataca nevertebrate, etc. Al tau pare ca ii are cam ascutit, deci eu as recomanda sa te scapi de el cumva...cred ca mananca orice.
Am avut si eu un crab la inceput, pentru vre-o 2 luni si nu s-a atins de corali...dar pana la urma mi-a fost teama ca poate intr-o buna zii va halii ceva nou si l-am dus la petshop Al meu arata similar la forma, dar era inchis la culoare si ochii foarte rosii
image
Eu am folosit LEDuri normale albastre si sunt super ca moonlight...acuma nu stiu, poate cele mai intense sau cu unghi mai ridicat sunt mai misto.

PS: probabil deja aveai asta in minte, dar mai ai nevoie de un bolovan in partea dreapta ca sa arate fain!!!
Uite daca nu scad nitratii intr-o luna, voi cumpara NP Biopellets si va spun cum se comporta...dar pana atunci vreau sa incerc celelalte alternative.
 
Forum Index » Profile for ozi » Messages posted by ozi
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com