[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Radu Marian
Forum Index » Profile for Radu Marian » Messages posted by Radu Marian
Pentru ca aceasta frumoasa zi de sambata mi-a permis sa stau in tricou pe balcon, si pentru ca in saptamana ce urmeaza vreau sa aranjez rocile in acvariu, am zis sa fac o prima incercare in ceea ce priveste aranjarea lor.
As dori sa imi dati ceva sfaturi in ceea ce priveste aranajarea lor precum si ceva tips&hints in caz ca trebuie respectate anumite aspecte tehnice din acest punct de vedere.
Acvariul va avea vedere din dreapta si din fata, spatele si partea din stanga fiind langa perete.
De asemenea mentionez dimensiunile acestuia 130/50/50 si faptul ca in aranjarea actuala am lasat 10 cm distanta fata de geam pentru a permite eventuala curatare cu buretele.
Va multumesc !
koala wrote:
Radu Marian wrote:In spate ma gandeam sa pun placaj pentru a putea face mai usor gaurile prin care vor trece tevile.

Te gandeai prost!... pune PAL si da-i gauri, ca nu e nici o diferenta intre placaj si placa de PAL (se gauresc cu aceeasi bormasina si aceeasi carota).

O sa pun pal si il voi prinde cu suruburi in scheletul metalic .
Apropo de chestia cu paralipipedul dreptunghic , ma gandeam ( pentru a evita sa il mai duc la sudor ) sa cumpar niste platband mai gros si sa il pun in diagonala in spate intre barele verticale, iar acest platband sa il prind eventual cu o solutie care sa prinda fier pe fier ( in cazul in care gasesc asa ceva la magazinele de bricolaj )
Va multumesc pentru sfaturi
kirucd wrote:Daca il intaresti cu pal nu e nicio problema. O placa pe spate si doua placi pe laterale si e ok. In fata poti pune usi aplicate
cu magneti, cand ai nevoie sa lucrezi la sump scoti usa cu totul.

In spate ma gandeam sa pun placaj pentru a putea face mai usor gaurile prin care vor trece tevile.
Daaaa, stiu. Acelasi lucru mi l-a spus si Shubi. Tot aman proiectul de cateva luni din cauza unor probleme legate de placile de pal care trebuiau sa ajunga, si nu m-as mai incumeta sa mai chem iar pe cineva sa sudeze si pe diagonala in partea din spate niste rectangulara (decat daca e musai din experienta voastra ). Saptamana viitoare intentionez sa fac ma ocup de tevile care vin din bean animal catre sump si sa dau drumul la ciclare, moment in care ma voi si prezenta.
Va multumesc si daca mai e cineva care imi poate impartasi ceva detalii despre rezistenta acestor standuri metalice le astept cu placere. ( Cel care l-a sudat mi-a spus ca va tine 1000 de litri, dar ma gandesc ca daca vine vreun cutremur s-ar putea sa nu mai fie atat de sigura treaba cu 1000 de litri).
Este nou standul. Abia a fost sudat doar ca nu a fost dat cu grund si vopsit cum trebuia, lucru de care m-am ocupat ieri dupa ce am facut poza.
Ca si inaltime are aproximativ 86 cm
Buna ziua !
Sper sa ma puteti ajuta si pe mine cu un raspuns la o intrebare .
La un acvariu cu urmatoarele dimensiuni: 130/50/50 + sticla + pietre ( aproximativ 400 kg ) este suficient cadrul metalic din imagine ? Mentionez ca rectangulara e de 3cm/2cm iar bara are grosime de 2mm.
Deasupra si pe lateral vor veni placile de pal.
Va multumesc si sper ca in curand sa va pot prezenta si bazinul
Lampa ATI 8x39W .
Lungime 90 cm
Latime 45 cm
Lampa este achizitionata de la shubi si are toate sistemele de prindere in tavan
Pret 1000 RON
koala wrote:
Radu Marian wrote:Voi pune polistiren intre parchet si stand, platbanda intre diferenta aceea dintre stand si blatul dublu, plus polistiren intre acvariu si MDF.
Acvariul va avea fund dublu de 10 mm.
Sper sa nu fie probleme

Nu vor fi probleme, stai linistit!

- intre parchet si stand sa folosesti polistiren extrudat (d-ala tare)... daca ai timp, da o fuga pana la magazinele de bricolaj si cauta "pres de cauciuc"... se vinde la metru liniar.
- sub fundul acvariului poti folosi si polistiren expandat (d-ala "cu bobite").

O sa caut presul acesta de cauciuc . Cred ca o sa arate si mai bine decat polistirenul.
Poate gasesc si pe culoare neagra
dan.pavelescu wrote:Vezi totusi de ce se distanteaza blatul. E teava rectangulara stramba? Sau din cauza punctelor de sudura? Daca din cauza sudurii, pune-te cu flexul pe ele si adu-le la nivel.

Nu e teava rectangulara stramba. A fost taiata la aceleasi dimensiuni.
Prpblema a aparut la sudura. Mi-a zis si nea " mesteru " ca s-ar putea sa fie mici imperfectiuni. Acum mi se par cam mari imperfectiunile astea .
Voi pune polistiren intre parchet si stand, platbanda intre diferenta aceea dintre stand si blatul dublu, plus polistiren intre acvariu si MDF.
Acvariul va avea fund dublu de 10 mm.
Sper sa nu fie probleme
Apropo, MDF-ul are 18 mm, iar in partea de sus am pus pal dublu. Ar trebui sa fie destul de rezistent nu ?
Iar ca si picioare am folosit tot MDF.
Credeti ca este in regula asa sau mergeam mai bine pe picioare reglabile ?
dan.pavelescu wrote:Intoarce scheletul metalic cu curul in sus

Daca il intorc invers, in partea de jos a standului nu mai am intariturile transversale.
Ele vor ramane in partea de jos
In partea de jos, standul sta perfect lipit de MDF.
De la intaritura de pe mijloc pleaca in jos crescand gradat pana la aproximativ 2-3 mm. ( in partea de sus )
Va multumesc
Ajutor !
Am rugat pe cineva sa imi construiasca un stand metalic de urmatoarele dimensiuni 130L 110H si 50 l .
Problema pe care o intampin acum este o diferenta de nivel de aproximativ 2-3mm intre partea din stanga a standului metalic si respectiv partea din dreapta a acestuia .
Mai exact, mobilierul din MDF se etanseaza exact pe partea din stanga a standului, insa de la mijloc incepe sa se distanteze de partea metalica .
Acvariul care urmeaza sa fie pus pe stand are urmatoarele dimensiuni 130/50/50( 300 de litri ) , insa cu pietrele voi ajunge undeva la 400 de litri.
Ce solutii as putea avea ca sa nu ma trezesc cu acvariul spart datorita diferentei de nivel de 2-3 mm.
Va multumesc anticipat !

Forum Index » Profile for Radu Marian » Messages posted by Radu Marian
Go to: