Message |
|
Salut !
Am intrebare pentru cei care se pricep la electronica : o lampa Aqua Medic Aquarium cu 6 canale poate fi controlata de un Jarduino 1.2 ? Eu am un jarduino care imi controleaza o lampa hand-made pe doua canale la cub si as vrea sa cumpar varianta 30 de la Aqua medic aquarius. Sper ca m-am facut inteles, nu prea ma pricep la electronica...
Multumesc !
|
 |
|
|
 |
|
Cred ca mi s-a ales o pereche in bazin !!!
http://www.oldav.ro/util/foto/VIDEO0054.mp4
|
 |
|
koala wrote:Asa DA!... sa vada si baietii cum tre' sa arate o coralina sanatoasa.
Se vinde coralina ? Trebuie sa mai dau jos din ea ca-mi ia din volumul util de apa
|
 |
|
Danila wrote:Salut , sunt curios daca dupa ce revii la matrix se va constata o scadere a nitratilor , eu asa cred(cel putin asa ar fi normal). O comparatie matrix singur si respectiv matrix plus Hydra ar fi cred mai concludenta.
Cu schimb de apa - 10 litri cam la luna, cu sticla de 2 litri de matrix, tineam NO3 cam la 20-25. Cu doi clowni si doi creveti ( care acu nu mai sint ).
|
 |
|
|
 |
|
koala wrote:
quaz wrote:... Acvariul este "cubul" de la Ricardo, merge de multi ani si la el si la mine, este foarte stabil, plin de coralina. Revin la matrix si schimburi de apa...
Plm, te-a mancat in cur sa modifici ceva ce mergea...
Nu e nimic in neregula in cub, Sensei, totul este ok...
|
 |
|
kirucd wrote:... variante sint, trebuie sa vezi care merge mai bine la tine. Biopeleti, reactor la picatura alimentat cu NOPOX sau
ceva asemanator (vodca/otet), macroalge cu lumina in sump, Algae Turf scrubber (desi nu recomand, daca nu il
supraveghezi si nu recoltezi te vei umple de alge). Niciuna din variante nu este garantata 100%, tine si de acvariul
tau, si niciuna nu este super simpla. Poate macroalgele sa fie, daca chaetomorpha creste si o injumatatesti regulat
e posibil sa fie cea mai simpla solutie. Eu pe asta o incerc acum, aveam si inainte chaeto dar nu ma bazam exclusiv
pe chaeto si crestea binisor cu o lumina relativ chioara, o injumatateam cam la 2-3 saptamani. Acum vreau sa vad
daca pot sa o injumatatesc saptamanal cu o lumina pe masura, ceva leduri.
Variante sint, dar nu in cazul meu... Acvariul este "cubul" de la Ricardo, merge de multi ani si la el si la mine, este foarte stabil, plin de coralina. Revin la matrix si schimburi de apa. Nu am unde sa pun mai mult in mini-sump. Abia intra sticla cu matrix si hydra, incalzitor, pompa de recirculare si skimmer.
|
 |
|
Ziua 17/18 ... nici nu mai stiu...
Nici nu are rost sa mai pun fotografia, este la fel ca ultimele.
Consider ca am avut destula rabdare...
Concluzia mea : Hydra limpezeste apa extraordinar, dar se pare ca nu are nici o legatura cu NO3.
Maine revine in mini-sump sticla de 2 litri cu matrix, voi pastra si hydra acolo pentru "limpezire". Revin si schimburile de apa periodice, mi-am chinuit destul animalele cu nivelul ridicat de NO3...
Pareri ?!
|
 |
|
Ziua 11 - azi
Mai am rabdare...
Nu mi se pare cam nimic schimbat.

|
 |
|
Ziua 6
Parca se vede o schimbare...

|
 |
|
Vand butelie CO2, 6.7 kg net 8.1 kg brut.
Dimensiuni : inaltime 73 cm, diametru 16 cm.
Goala, ultima revizie valabila pina in mai 2014 ( vezi foto ).
Pret 350 lei sau schimburi cu diverse pentru acvarii marine.
Detalii pe privat.
|
 |
|
kirucd wrote:
Cred ca ai putea sa faci testul de nitrati odata la 2-3 zile. Oricat de eficienta ar fi solutia nu se poate observa
o modificare de la o zi la alta...
Eu tot zilnic le fac, stai linistit ...  Dar o sa le pun pe forum mai rar...
Palitoa si-au revenit, ai avut dreptate !
|
 |
|
Ziua 3
Hristos a inviat !!

|
 |
|
Ziua 2
Parca e o mica-mica schimbare...

|
 |
|
Stream oprit.
|
 |
|
Vom vedea, treaba cu functionarea optima in paralel cu filtrare biologica am citit-o si eu pe net, dar stii cum e cu netul : scriu toti, fie ca stiu sau nu stiu ce vorbesc ( de asta am vrut libertate, sa ne exprimam liber  ), e greu sa filtrezi informatia - decat daca cunosti personal omul care posteaza.
Pentru mine, testul asta va fi relevant : cumpar inca un Hydra de "mare tonaj" pentru tancul de 500 sau revin la bidonul cu matrix si schimburile de apa...
|
 |
|
Acu observ, de ce apare ora cu o ora in urma la ora postarii mesajului ?! Acum este ora 16.29
|
 |
|
Pentru cca o ora, stream live la : 89.46.13.15:8089
|
 |
|
Update ziua 1:
Dupa cca 4 ore ...
Apa este de o claritate incredibila, clestar...
Si surpriza :

|
 |
|