[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: maryusdv8
Forum Index » Profile for maryusdv8 » Messages posted by maryusdv8
paradoxx wrote:Mie imi place si asa cum arata dar nu s-ar mai numi joy of colors

... il las asa si-i schimb numele
Acvariu: 90 x 40 x 45 = 162 l, sticla de 8mm.

Filtru: JBL e901 GL plin cu 2 l micromec, 1 l matrix si bureti in minicompartimentul de sus.

Iluminat: lampa Hailea 4 x 39W (2 x Giesemann Aquaflora + 2 x Osram 865).

Substrat: Volcanit (cca. 12 kg) si nisip vulcanic (cca. 18 l).

CO2: butelie 3 kg, reductor JBL.

Plante - deocamdata m-am orientat spre: Micranthemum sp. “Monte Carlo”, Ammania gracilis, Alternanthera reineckii mini, Alternanthera rineckii “rosanervig”, Didiplis diandra, Heteranthera zosterifolia, Bacopa amplexicaulis, Limnophila aromatica, Lindernia rotundifolia variegated, Staurogyne repens, Rotala macrandra red, Pogostemon erectus, Rotala macrandra “variegated”...

Astazi am umplut acvariul cu apa si-l voi lasa 2 saptamani, cel putin, fara lumina. Urmand ca din a treia sa il plantez. Pana atunci voi decide ce plante pun (recomandarile sunt foarte bine venite).

Stefan, felicitari pentru acvariu!... cu ceva intarziere ... am reusit astazi sa ma uit prin jurnalul tau, si imi pare rau ca nu am putut sa o fac mai din timp. A iesit ceva superb .
Acvariul este in continuare in functiune... eu nu prea ma mai tin de treaba ... duminica am reusit sa fac ceva fotografii, pietrele au fost aranjate un pic altfel acum cca 2 saptamani (buruienile acoperise pietrele mai mici).

Din pacate nu am facut ceea ce mi-am dorit, desi am avut posibilitatea... data viitoare sper sa am mai mult timp si sa iasa asa cu imi doresc. Foarte probabil ca urmatorul aranjament va fi un olandez.

Pestii au ramas doar doi.. nu am mai avut acest tip de rasbora. Sunt cam ciudatei, in sensul ca atunci cand bagam mana in acvariu o parte din ei "lesinau". Uneori isi reveneau, alte ori nu. 3 din ei au sarit din acvariu si I-am gasit uscati . (chiar daca nu am avut timp sa tund plantele asa cum trebuia, apa a fost schimbata saptamanal, iar parametrii au fost de fiecare data ok cand am facut teste).

Iar sunt pe fuga... voi mai completa ulterior, daca va mai fi cazul.

Imi place cum arata plantele
Riccia, de la "mic la mare": 5, 10, 15, 20 lei (asa cum se vede in foto), sau toate = 40 lei

Lobelia cardinalis small form: tufa mica = 10 lei, mijlocie = 15 lei, mare = 20 lei, sau toate = 35 lei

Marius
0723411765
Standul se afla in stare perfecta.

Dimensiuni: 80 x 35 cm cu inaltimea de 80 cm.

Politele din interior se pot detasa.

Pret: 250 lei

0723 411 765
Imi place cum arata si sunt tare curios sa vad cum evolueaza fara CO2.
Dintre toate acvariile tale, ca inceput, asta imi place cel mai mult.
Spor!
dandumitru wrote:
In principiu ideea era ca lobelia are forma frunzei rotunda si mare in comparatie cu cellelalte plante, si nu se potriveste cu ce este acolo.

Nu m-as fi gandit vreodata la asta... multumesc inca odata pentru sfaturi

dandumitru wrote:
Am peacock moos si fissidens fontanus, din cate imi amintesc am spus ca iti opresc pentru acest setup.

Multumesc tare mult
rodoselada, multumesc. Riccia a fost singura pe care am gasit-o (mie imi place contrastul pe care-l face, comparativ cu fissidens-ul - sunt cateva fire si din el pe pietre... posibil sa mai modific). In ceea ce priveste ridicatul pietrelor, nu am cum s-o mai fac acum.

Laurentiu, iti multumesc si sper sa se maturizeze si mai bine in continuare .

Dane, nu stiu cum de-ai apreciat inca de la inceput ca va iesi ceva bun (te intreb in private care-s numerele de la loto de maine)... nu pot decat sa iti multumesc pentru felicitari, cu atat mai mult cu cat ele vin din partea unui om cu experienta in domeniu

Leon, ma incurajeaza ceea ce-mi spui, si totodata ma abitioneaza sa incerc sa-l fac si mai bun. Multumesc.

Nea Dan, astfel de comentarii imi sunt de mare folos (de foarte mare ajutor mi-au fost cele facute de Alex, ulterior afisarii rezultatelor de la RAC, pareri impartasite celor ce au cerut acest lucru... un mare plus).
Aranjatul pietrelor a fost facut pe parcursul a trei zile... le-am tot aranjat, analizat si repozitionat pana cand mi-au placut.
Nu-mi dau seama la care zona a acvariului faceti referire, cand spuneti de Hiydrocotyle verticillata.
Multumesc pentru multele sfaturi .

Bobiciupe, multumesc pentru aprecieri. Pietrele au fost cumparate de pe site de la nevertebrate (Dragon Stone).

Singura noutate o reprezinta ca am cumparat inca 2 Osram-uri 865, iar urmatoarele fotografii vor fi mai clare, intrucat vor fi facute la lumina a 4 astfel de neoane.
Saptamana viitoare zic ca voi reveni cu poze noi, in care sa apara tot cardul de Rasbora (sper ca saptamana viitoare sa primeasca cei de la Hornbach transportul de pesti).
Multumesc, Stefan... ma bucura aprecierea ta .

Au aparut si ceva pesti... doar 6 aveau in stoc, insa peste 2 saptamani vor mai primi. Pana atunci, vor ramane in aceasta formatie.
Se vinde asa cum arata in fotografii.

Acvariul Eheim (40x25x25) nu are zgarieturi.

Filtru Eheim Aquaball 120 (se da impreuna cu cel de-al doilea modul).
Lampa home made - neon Giesemann aquaflora - 24 W, socluri cu protectie la apa.
Balast electronic Osram 1 x 24 - 39W.
3 pesti cardinali (Tanichthys albonubes).
Substrat rezultat ca urmare a cernerii de volcanit, nisip vulcanic si nisip curatos.
JBL Aquapad de 3mm.

Plantele sunt crescute fara CO2 presurizat.

Pret 170 lei.

Marius
0723 411 765
Imi place mult acvariul asta... astept cu interes imaginea completa .
Frumos... imi place cu l-ai aranjat .
Multumesc tuturor pentru aprecieri .

Am facut ceva teste in seara asta... mai tb aranjat un pic, si zic ca voi putea face cateva fotografii mai reusite.
Salutare,

Daca aveti posibilitatea sa ma ajutati si pe mine cu 10 Rasbora espei (contra cost, evident), va rog sa ma contactati.

Multumesc

Marius
0723 411 765
), da Stefan, asa este... cresc, cresc, cresc... dar lasa ca le-am venit de hac si s-a schimbat peisajul.
Mai am de luat pesti (Rasbora espei) + un neon 865 pentru a ma ajuta sa scot niste fotografii mai bune.
Am tuns un pic din ierburi, insa vor ramane in continuare alandala pana cand HC-ul va umple toata zona dedicata .
Fotografia nu este reusita... merg in continuare cu 3x39W (2 Giesemann - Aquaflora + Super Flora si un Osram 865).
Foarte frumos... nu am mai intrat de ceva vreme in jurnalul tau, iar acum am ramas impresionat de cum arata acvariul . Felicitari, Anca!

Forum Index » Profile for maryusdv8 » Messages posted by maryusdv8
Go to: