[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
platy papagal  XML
Forum Index » Vivipari
Author Message
clio
Junior member

Joined: 13/07/2005 20:14:24
Messages: 16
IP:
Offline

pe vremea cand eram si eu un pusti, existau( chiar am avut) o rasa de platy, rosii, cu dorsala f inalta, galbena si rasfranta, careia(rasei) ii spuneam noi "papagal".
mai exista pe undeva, a mai vazut careva , si prin ce colt de tara?
multumesc
ps
desi eu calatoresc destul de mult prin tara, nu am mai vazut nicaieri.
clio
Junior member

Joined: 13/07/2005 20:14:24
Messages: 16
IP:
Offline

revin cu aceeasi rugaminte, la gandul ca din cei 49 care mi-au citit postul nu stie niciunul, dar poate am noroc de data aceasta.
macar informatii despre rasa aceasta poate are cineva?
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

Joined: 06/07/2004 10:53:13
Messages: 4562
Location: Bucuresti
IP:
Offline

clio wrote:dar poate am noroc de data aceasta.
macar informatii despre rasa aceasta poate are cineva?

Ca toti ceilalti platy au nevoie de apa foarte curata, bazin mare (cca. 100l) si bine plantat, hrana variata - vie, congelata, vegetala. Temperatura 22-25 de grade, pH si duritatea neutre. O femela adulta naste in jur de 40 de puiuti. Sunt mari consumatori de alge. Cam asta ar fi pe scurt.
Alex
Administrator
[Avatar]

Joined: 28/07/2004 22:32:30
Messages: 4189
Location: Bucur-Obor
IP:
Offline

Uite prin anii 80 eu ma jucam cu asa ceva... am mai aratat niste diapozitive vechi de atunci.
Cam astia sunt cei mai frumosi "papagali" pe care i-am vazut in Romania, lucrati aici... fara sa para lauda sunt produsul muncii mele. Poza arata ca la nivelul acelor ani, facuta parca pe un Zenit cu dias OR-WO(sper sa nu mint).
Lucram pe cateva grupuri formate din 1 mascul si 2 femele si-i incrucisam dupa o schema dintr-un TFH, a unui genetician incercand sa selectionez exemplarele de exceptie(mi-am dat search in memoria-mi obosita ca sa-mi amitesc numele si mi-a dat Fatal Error :-) ...da nu-i bai ca-i plin netul azi de scheme de reproducere).

Totusi un veritabil platy papagal ar fi trebuit ca pe corp sa aive ca dominanta culoarea albastra, extrem de rar intalnita la Platy, fie el si variatus, ceea ce la mine "nu se exista" caci pe vremea lu Ceashcote nu o intalneai decat in cartile acvaristilor din vest si jamais in realitatea cotidiana a acvariilor noastre.

Totusi linia introdusa in Romania avea frumusetea ei iar de la ceea ce s-a introdus in Romania anilor `80 de catre un mare crescator (ii respect de-acum rugamintea si nu ii mai pomenesc numele in discutiile generale pe acest forum), o linie provenita din Rusia si pana la ce vedeti in pozele din diapozitivele mele a fost o munca de ani de zile.
Linia initiala avea dorsala normala si astfel numai adaugarea acestui amanunt mi-a luat timp si nu pot sa ma laud ca la final linia era chiar stabila.

Cum arata un Platy variatus pe gustul meu...
Pai cam de aici ar trebui pornit:

image

Sus masculul, mai colorat si cu spatele colorat in albastru` de care pomeneam eu...Din pacate nici azi nu am mai vazut asa ceva. Acu` juma` de an am vazut 2 masculi cu spatele albastru dar cu dorsala normala, la Pet-shopul de langa magazinul Unirea...femele pas. Precis ca numai au...dar in general cauta pe la importatori care aduc platy...din cand in cand mai scapa si "papagali"
Daca insa vrei sa-ti iei doar asa de "pamplezir" cativa, fara sa ii lucrezi ...nu cred ca merita efortul, caci linia se pierde repede si descendentii trebuie selectionati continuu.
Ia-o ca pe o parere personala...pentruca altfel este un peste banal in intretinere.

SPUNE-MI CE "CODOI" AI CA SA-TI SPUN CINE ESTI
clio
Junior member

Joined: 13/07/2005 20:14:24
Messages: 16
IP:
Offline

incep prin a-i multumi lui dolly, care nu mi-a inteles prea exact cererea, apoi tie sandu, este exact raspunsul la intrebarea mea.
GRAZIE
Alex
Administrator
[Avatar]

Joined: 28/07/2004 22:32:30
Messages: 4189
Location: Bucur-Obor
IP:
Offline

clio wrote:incep prin a-i multumi lui dolly, care nu mi-a inteles prea exact cererea

Pai ce vroiai sa-ti mai scrie de vreme ce tu cereai macar informatii despre rasa aceasta si ea ti le-a dat...!?!
Trece-ti locatia te rog ca macar sa stiu si eu cand scriu magazinu` Unirea sa nu vorbesc cu unu` din Bucuresti si nu cu unu` din Milano (apropos de grazie :-) )

SPUNE-MI CE "CODOI" AI CA SA-TI SPUN CINE ESTI
clio
Junior member

Joined: 13/07/2005 20:14:24
Messages: 16
IP:
Offline

m-am expr. eu gresit, vroiam inf despre locul de unde-i pot procura, nicidecum, cu ce sa-i hranesc,
dar riscam iar discutii oftopic, si nu mai vreau sanctiuni de la mai marii acestui forum. am fost nu demult banat pentru ca nu stiu sa-mi tin gura.
Iti multumesc iar pt inf, si poze deasemeni.
 
Forum Index » Vivipari
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com