[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Probleme in continuare... Ichthyophthirius  XML
Forum Index » Boli/tratamente
Author Message
Redknee
Member

IP:

Ok, acum 6 zile am observat ca un boesemani avea pe coada si corp "gris".
M-am documentat, vazut poze, citit ce am gasit si am decis sa incep un tratament cu Sera Baktopur Direct.
Am bagat doza necesara in acvariu(am urmarit toate instructiunile ca la carte) si dupa 3 zile rezultate 0... Schimbat jumate din apa, am tratat apa cu alte produse Sera recomandate in prospectul de la Baktopur si am reinceput tratamentul.
Azi se fac 6 zile, adica se termina tura 2 a tratamentului si rezultate... iar 0.
boesemani au acuma toti grisul si s-a extins si la 2 xifo si la 2 gurami pitici si la rechinii argintii... Mai mult de ieri pana azi au murit un xifo si un rechin argintiu.
Are cineva vreo alta idee de tratament?
Se pare ca vestitul Sera Baktopur Direct e un mare ...

Nu mananc din palma indiferent de meniu Si mai stiu ca un vanator de succes ajunge prada-n pustiu
Humbert
Aquamaster
[Avatar]

IP:

nu stiu ce ai citit si cum te-ai documentat, avand in vedere ca backtopur este un antibiotic si deci NU SE FOLOSESTE la gris.

un minimum de research te ajuta sa afla ca grisul se trateaza prin cresterea temperaturii si prin medicatie cu produse pe baza de verde de malachit, cum este JBL Punktol.

gris-ul este boala cel mai usoar de tratat si cu vindecare aproape de 100% in 1 saptamana.

ei, pentru ca tu nu vrei/ nu stii sa cauti informatii pe net, ai reusit sa faci asa:
- ai tratat pestii cu un medicament bun pentru alte boli (infectii bacteriene)
- ai lasat pestii sa se chinuie cu gris si unii au murit
- ai cheltuit bani cumparand probabil si aquatan si nitrivec, care nu sunt necesare la gris dar sunt necesare acum, pt ca...
- ...ai deciclat acvariul cu backtopur, deci te poti astepta la alte decese in curand

pe bune, greu e cu gugalu asta.

This message was edited 2 times. Last update was at 16/11/2009 18:35:31

Redknee
Member

IP:

Sufereau si de o infectie bacteriana la gura, o ciuperca, unu din ei a ramas fara buza de sus iar ceilalti dadeau semne de infectie.
Baktopur mi-a fost recomandat pentru ambele.
In primul post am uitat sa specific de ciuperca respectiva, de aia sigur nu scapam cu apa la 30 grade dar am ridicat si temperatura la 30 pentru gris.
Repet, peste tot pe unde am citit era indicat baktopur pt. ambele.
Iar verdele de malachit din cate stiu eu este cat se poate de toxic daca nu e folosit exact cum trebuie si mi-a fost teama sa ma apropiu de produse derivate/cu continut de genul.
De deciclat stiu ca am deciclat, deaia am folosit aquatan si nitrivec...
Nu-s geniu in acvaristica, deaia postez si intreb.

This message was edited 1 time. Last update was at 16/11/2009 18:52:30

Nu mananc din palma indiferent de meniu Si mai stiu ca un vanator de succes ajunge prada-n pustiu
Humbert
Aquamaster
[Avatar]

IP:

uite, poate am fost nitel cam dur, in definitiv sunt pestii tai
totusi sunt si eu curios unde ai citit ca pt gris se recomanda baktopur

plus ca tu spui asa:
Sufereau si de o infectie bacteriana la gura, o ciuperca

ceea ce e iarasi o contradictie: infectia bacteriana si ciupercile sunt 2 lucruri complet diferite si care nu se trateaza cu acelasi medicament ca nu au cum: antibiotic (baktopur) pt bacteriana, antifungicide (mycopur) pt ciuperci.

oricum, pana acum cred ca e evident ca baktopur-ul ala nu e bun pt ce ai tu.

nu stiu cine ti-a recomandat, dar daca e vorba de un vanzator din petshop, atunci acel vanzator nu stie ce vorbeste sau a vrut sa-ti vanda cu orice pret

This message was edited 1 time. Last update was at 16/11/2009 18:57:06

Redknee
Member

IP:

Problema cu ciuperca/bacteria s-a dus, a ramas doar grisul, in graba nu am dat toate datele cum trebuia, scuze, vina mea.
Nu vreau sa spun prea multe ca nu imi sta in fire sa arat cu degetul dar una din persoanele care mi-a recomandat baktopur pentru ambele probleme este un vestit crescator/inmultitor/vanzator de pesti exotici... Am mai gasit acelasi lucru si in ceva articole gugalite si am zis ca daca si gugle si domnul extert au o parere comuna... nu poate sa fie decat ok...
Mi-am invatat lectia doar ca acuma nu mai cred pe nimeni... O sa pa apuc de metodele mediavale din 80-90 cand se facea saramura in acvariu pentru orice, sau ce sa fac? Pe cine sa mai cred?
In fine parametri apei par sa fie ok...
pH - 6.5
NH4 - 0
NO2 - 0.05
NO3 - 10

P.S am mai citit de tratarea grisului cu cresterea temperaturii pe la 30grade dar mi s-a parut aproape nebunie, nici nu cred ca imi rezista pestii la 30 grade...
xifo, boesemani, neoni, scalari, sumi, gurami pitic, rechini argintii, ancistrus, sae... nici nu vreau sa fac o ciorba de peste in acvariu...

This message was edited 1 time. Last update was at 16/11/2009 19:13:49

Humbert
Aquamaster
[Avatar]

IP:

crede-i pe asta de la JBL

http://www.jbl.de/?lang=en,

alegi onlinehospital din stanga, diagnosis through pictures si gris-ul este chiar prima poza

se trateaza cu JBL Punktol

Redknee
Member

IP:

Ok o sa cumpar punktol DAR cu temperatura la 30 grade?
Mie mi se pare stupid de calda.

Humbert
Aquamaster
[Avatar]

IP:

max 28 de grade atunci

ReBella
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Stupid e sa ti se para stupid de calda . Grisul nu se mai inmulteste si moare de la 30 grade in sus . Asa ca e o temperatura chiar inteligenta .

Until you find someone worth dying for, you never really live.
Redknee
Member

IP:

ReBella wrote:Stupid e sa ti se para stupid de calda . Grisul nu se mai inmulteste si moare de la 30 grade in sus . Asa ca e o temperatura chiar inteligenta .

Vreau sa scap de gris nu de pesti!

alber
Moderator
[Avatar]

IP:

Redknee wrote:
ReBella wrote:Stupid e sa ti se para stupid de calda . Grisul nu se mai inmulteste si moare de la 30 grade in sus . Asa ca e o temperatura chiar inteligenta .

Vreau sa scap de gris nu de pesti!

Nu vei scapa de pesti, stai linistit. Foarte multi de aici am scapat de gris doar crescand temperatura. Pana in jurul valorii de 30 de grade. Treptat, cate 1-1.5 grade pe zi Ce ti-a spus ReBella este adevarat in totalitate. Poate daca ai fi scotocit putin forumul ai fi aflat si singur. Asta daca nu crezi unul din userii cu ceva experienta.

This message was edited 1 time. Last update was at 16/11/2009 23:55:24

"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
[Email] [Yahoo!]
ReBella
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Mareste la maxim aerarea si vor fi ok pestii daca ridici lent temperatura, asa cum ti-a zis Alber .

Redknee
Member

IP:

Ok... daca iese supa... iau altii ... ce sa fac?
Mersi de sfaturi, va tin la curent!

Redknee
Member

IP:

Ok, apa e cam la 29G si oscileaza catre 30, pestii in mare au scapat de gris cu exceptia amaratilor de SAE de pe care numa nu da semne sa plece... Cate zile pot sta cu apa la 29-30G fara sa dauneze pestilor?
E asa deja de 2 zile...

ReBella
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Stai macar 7 zile sau inca 3-4 zile dupa ce a disparut tot grisul de pe pesti .

Redknee
Member

IP:

Ok, receptionat, mai am ceva de stat ca vad ca SAE sunt inca plini saracii... Restul s-au vindecat(sau asa pare...)
Azi e ziua nr. 3 deci mai tin pana miercuri sa fiu sigur...
Daca nu scap am gasit ceva de la sera cu verde de malachit(Sera costapur) si... ma gandesc inca daca merita sa risc... Vedem miercuri cand se termina tratamentul.
Oricum pestii sunt mult mai bine, au prins iarasi culoare(mai ales boesemanii care sunt iar de un portocaliu/galbui demential).
Le fac si tratament cu Fistamin tot de la sera.

Forum Index » Boli/tratamente
Go to: