[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Unitate de iluminat pentru RIO 180  XML
Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Author Message
pecidan
Junior member

IP:

Mi s-a stricat unitatea de iluminat(capacul) de la un RIO 180. Stie cineva de unde pot cumpara asa ceva? Eventual intreg capacul?
Eventual daca poate cineva sa mi-l repare. Nu ma pricep, dar din ce am mai citit pe aici cred ca-s probleme cu balastul. Ca si simptome, cand il bag in priza lumineaza 10 sec. apoi clipeste de cateva ori si se stinge. Daca il scot si-l bag imediat nu se mai aprinde deloc. Daca il scot din priza, il tin 1-2 min. si-l bag la loc face la fel, lumineaza 10 sec. apoi se stinge.
So? ma poate cineva ajuta cu informatii sau cu service?
Multumesc anticipat.
Matteo
Junior member

IP:

Balast gasesti de 2 feluri electronic si electric (lampa starter + Bobina) - in functie de puterea "instalata" - la magazine de electrice - daca cumva la capacul initial e dus starter-ul desi ma indoiesc - mai nou se fac balast electronic il poti inlocui.Eu mi-am "mesterit" vreo 2 lampi de genul asta.
[Yahoo!]
Humbert
Aquamaster
[Avatar]

IP:

eu cred ca ceva nu face contact cum trebuie - cand e rece e ok, dar cum se incalzeste un pic si se dilata nu mai face contact.

desfa lampa (daca se poate) si verifica contactele

LUPmic
Senior member

IP:

1. Mare atentie cand umblii la partea electrica!! A se scoate din priza mai intai.
2.Din moment ce se aprinde inseamna ca starterul este bun, desi din ce am vazut eu capacul de la Rio vine cu balast electronic(daca ma insel scuze).

Acum o intrebare, doar un tub face asa, sau amndoua? Daca fac ambele tuburi este mai putin probabil sa se fi stricat amandoua ==> balast defect
[Email] [Yahoo!]

Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Go to: