[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
una sau mai multe pareri avizate , va rog  XML
Forum Index » Cichlidae
Author Message
Mihnea B.
Junior member

IP:

daca se poate as vrea sa va prezint mai intai acvariul meu. sunt incepator dar dedicat. ideea acestui post este sa aflu ceva pareri , fie ele bune fie rele, legate de acvariul meu dar daca se poate as vrea si solutiile sau alternativele voastre. principala mea problema in acest acvariu sunt acele hidoase alge brune de pe pietre si de pe decor, decorul este deja plin de alge dupa 2 saptamani. am pus aici http://s569.photobucket.com/albums/ss133/mihneasb/Acvariu/ mai multe poze care cred eu ca sunt concludente. algele nu par sa ii deranjeze pe locatari care , se vede si in cateva poze , le servesc cu placere, in schimb pe mine am scot din minti. accept si chiar imi plac algele verzi care s-au dezvoltat insa nu le supor pe cele brune. va multumesc si astept ceva idei.

http://s569.photobucket.com/albums/ss133/mihneasb/Acvariu/
[Yahoo!]
calin_gherman
Ultra High Member
[Avatar]

IP:

Ca sa ne putem da cu parerea spune-ne te rog si marimea lui, actuala populatie...din imagini, cateva considerente: cred ca acele coloane din poza de inceput au disparut intre timp . Ai lemn in acvariu de africani sau e doar decorul de plastic? Daca ai lemn, permanent scade valoarea pH-ului si acidifiaza apa, lucru contraindicat la africani. Daca e din decor, atunci ai ales un decor amazonian...in rest, spune-n mai multe despre el...pestii arata bine.

http://www.acvariu.ro/coppermine/index.php?cat=12817
[Email]
Mihnea B.
Junior member

IP:

OK. acvariul are 180l. dimensiunile sunt 100/40/45. decorul este luat din germania si este dintr-un material neidentificat cred ca este fibra de sticla cu ceva rasini, oricum nu am reusit sa il tai cu flexul de metal(ieseau scantei) este luat dintr-un magazin profesional din berlin. populatia actuala este de genul:
- 5 cyrtocara moori ( nu stiu cum se determina sexul)
- 4 pseudotropheus zebra OB (2M & 2 F)
- 3 labidochromis caeruleus (1M &2F -- cred)
- 3 Labeothropheus Trewavasae Chilumba Red( 2M & 1 F)
- 3 melanochromis maingano
- 5 melanochromis johannii ( nu pot sa determin sexul inca)
pentru cei care vor spune imediat ca este suprapopulat acvariul vreau sa precizez ca sunt dispus sa renunt la crytocara dar nu foarte usor ci doar in ultima instanta
filtrarea este asigurata de 2 filtre interne- un aquaball standard( a venit cu acvariul) si un resun sp 2500l(face o usoara furtuna in acvariu dar pestii sunt multumiti ca fac exercitii), si un filtru extern JBL e700. neoane am avut 2 phillips aquareel iar omentan am un aquareel si un daylight. mi s-a sugerat ca algele brune se fac de la neoane. ce neoane sa pun in cazul asta?

This message was edited 1 time. Last update was at 03/11/2009 19:06:17

[Yahoo!]
kinderu
Member
[Avatar]

IP:

Salut vecine,dupa ce ai montat decorul cu siguranta acvariul s-a deciclat intr-o oarecare masura,parametrii s-au schimbat si acum trece iar prin anumite faze ale ciclarii, parerea mea este in continuare ca neoanele tale au o importanta in faza cu algele...acum deloc alge mai greu....mai poti incerca si cu o instalatie de UV.

Ai facut treaba buna cu decorul.....bafta si ne mai vedem!!!

Poze Africani

Viata a inceput in apa!
snakefishmike
Membru banat
[Avatar]
IP:

Daca ai mai renunta la o buna parte din populatia existenta , garantat mare parte a problemei se va rezolva de la sine . 24 de africani in 180 l sunt extrem de multi . Cyrtocarele sunt pesti care cresc mari si de felul lor se tin in bazine de minim 400 l . Incarcatura biologica din acvariul tau este foarte mare .
[Email] [WWW]
Lorenzo
Member
[Avatar]
IP:

Sunt 23,dar oricum unu in plus sau in minus nu conteaza.Scoate cei 5 cyrtocara moori si restul poate sa ramana cu conditia sa ai o filtrare foarte buna respectiv schimburi de apa 50-60% saptamanal in 2 etape.Sau poti ramane cu cei 5 cyrtocara moori,am mai vazut "acvarist expert" care ii tine in 180l.

Cele mai bune indicii despre caracterul cuiva sunt:cum trateaza pe cei care nu-i fac niciun bine si cum trateaza pe cei care nu pot riposta
Mihnea B.
Junior member

IP:

@kinderu: stiu vecine, noi am mai avut discutia asta si banuiesc ca ma paste un UV ca alta solutie nu am.
si cred ca voi renunta si la crytocare. schimburi fac saptamanale si filtarea eu zic ca e buna. intai voi schimba neoanele, daca nu merge, incercam si UV si in ultima instanta renunt si la cativa locatari.

[Yahoo!]
eugens
Junior member

IP:

Salut vecinii,

Eu zic asa sa lasam populatia cum este dar sa schimbam acvariu ....e mic este un acvariu de incepatori ....unul de 300-400 de litri ar fi mult mai indicat pentru domnul Mihnea care am inteles ca vrea sa faca performanta .... crescator....mai bine zis ....pesti ai, firma de acavarii avem noi ...respectiv kinderul cu mine si treaba e ca si rezolvata ...

sanatate
[Yahoo!]
Mihnea B.
Junior member

IP:

la anu facem si un bazin sa fie invidios cel al kinderului. deocamdata ma rezum la asta. @eugens: oricum tu ai abandonat acvaristica pentru "cioara" de pe gard:

[Yahoo!]
kinderu
Member
[Avatar]

IP:

Baieti sunteti off topic,nu stiu acum daca problema asta cu algele e atat de importanta asa cum crezi tu-acvariu fara pic de alge eu nu prea am vazut poti incerca sa schimbi si materialele filtrante din filtru ala extern.....dar e cam costisitor dar asta e o varianta + instalatie UV.........................dar esti prea perfectionist......eugen are si el dreptatea lui cu volumul acvariului,eu te felicit pentru ce ai obtinut pana acum...si la mai mare....

This message was edited 1 time. Last update was at 06/11/2009 00:42:08

Poze Africani

Viata a inceput in apa!
Gerrard
Unripe member

IP:

Niste zeolith in filtru nu strica pentru a tine algele sub control.
Si ca o parere critica despre aquascaping...coloanele grecesti dimpreuna cu corabia scufundata ar da mai bine pe fundul unui sertar.
Mihnea B.
Junior member

IP:

dupa cum vezi in celalalte poze sunt deja in sertar.

[Yahoo!]

Forum Index » Cichlidae
Go to: