Cesrobis, ai procedat, din punct de vedere medical, foarte corect!!! Si nu o spun a bascalie ci pur si simplu pentru ca asa se procedeaza. Aici nu puteai obtine un raspuns foarte clar...ajungeai eventual la un topic intins pe cateva pagini fara nici un raspuns concret. Un astfel de raspuns ti-l da numai exemanele de laborator. Ori, sunt convins ca nimeni de aici nu poate sa-ti faca asa ceva si sa-ti spuna clar: este boala X, se trateaza cu produsul Y. Si, decat sa tii in acvariu pesti afectati, mai bine se eutanasiaza...sunt minus valori, cu rezistenta imuna scazuta. Chiar in cazul obtinerii unor vindecari, acestia ar fi ramas cu o sensibilitate crescute, predispusi mereu la boli...nu mai zic ca acest popeye disease poate avea enorm de multe cauze (infectii bacteriene, parazitare, calitatea proasta a apei, niveluri crescute de NO3 si multe altele), iar vindecarea totala nu se mai obtine niciodata. Am tinut astfel de exemplare vindecate in bazinul meu si periodic, ochii deveneau exoftalmici, acoperiti cu o pelicula alba, in ciuda tratamentelor efectuate.
Personal, am luat de foarte mult timp decizia de a nu mai trata absolut nici un peste bolnav, indiferent de valoarea lui. Il scot din bazin si-l eutanasiez. Procedeul se numeste stamping-out si nu eu sunt cel care am descoperit roata. Si nu-i tratez pentru ca, din punct de vedere medical si economic nu se justifica.
Dreptul la viata? Da, de acord cu asta, dar mie imi place sistemul elvetian in care se permite eutanasia oamenilor la cerere, in situatia de boli grave. E cam fortata comparatia, dar
c'est la vie toujours parshiva...si mie imi pare enorm de rau pentru un Tropheus sacrificat (Pharaoane, e doar un exemplu

), care costa 80-100 lei, dar nu risc imbolnavirea altor pesti...niciodata nu as mai avea linistea aceea, stiind ca am reintrodus in bazin un peste bolnav candva, care s-a..."vindecat"...aparent, dar care stiu ca a ramas cu o sensibilitate.
Bineinteles, este strict opinia mea personala, nu trebuie sa dea nastere la o polemica intensa.
PS...daca cineva ti-ar fi spus ca boala e contagioasa, cea mai buna solutie ar fi fost tot eutanasia!!!