[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Neoni ochii albi si umflati  XML
Forum Index » Boli/tratamente
Author Message
Alex.B
Senior member
[Avatar]

IP:

Am o problema, am vazut astazi in acvariul cel mare ca unii dintre neoni aveau ori un ochi umflat un pic si alb, ori pe ambii. Alte semne parca au culorile un pic sterse. Neonii sunt mai batrani ii am de cam 2-3 ani. Au fost doar cativa, restu au culorile frumoase, toti sunt vioi mananca inclusiv cei cu problema. Pe cei afectati i am scos deja din acvariu, si i am eutanasiat

fost cesrobis
ReBella
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Nu te supara , dar ce ai facut tu nu suna deloc ok. Puteai astepta cateva raspunsuri , poate se puteau trata ... si apoi , daca aflai ca boala e incurabila , puteai proceda la luarea unor vieti. Acum la ce iti mai foloseste sa afli ce boala era si eventual cum se trata ? Daca iti va spune cineva ca e contagioasa acea boala....sper ca nu ii omori pe toti !
Aici te-ai uitat ? http://www.jbl.de/onlinehospitaluk/perpicture/index.php?Step=2&GalleryId=2

Until you find someone worth dying for, you never really live.
Nilsen
Member
[Avatar]

IP:

Nu iteleg de ce ai mai deschis topic daca deja ai luat o decizie ?
Macar ai incercat ceva tratamente, mai ales ca acei neoni aveau si pofta de mancare cum zici tu......... sau ai ales partea cea mai usoara
Are dreptate ReBella daca boala era contagioasa ce faceai?

Viata are ORICUM dreptate!
[Yahoo!]
Alex.B
Senior member
[Avatar]

IP:

Tinand cont ca am foarte multi, nu am vrut sa risc pentru 3 neoni. m am uitat pe jbl, a fost primul lucru, idee e ca nu am vrut sa risc o epidemie. Acolo arata mai multe poze, cu ochi albi majoritatea din cauza unei infectii bacteriene, insa ce e ciudat ca sunt si umflati si atunci cam suna a dropsy ceea ce nu se trateaza deci cel mai bine e sa elimini cat mai repede purtatorii.D aia am procedat asa, am mai adaugat si ceva vitamine pt a intari sistemul imunitar al celorlalti.

fost cesrobis
calin_gherman
Ultra High Member
[Avatar]

IP:

Cesrobis, ai procedat, din punct de vedere medical, foarte corect!!! Si nu o spun a bascalie ci pur si simplu pentru ca asa se procedeaza. Aici nu puteai obtine un raspuns foarte clar...ajungeai eventual la un topic intins pe cateva pagini fara nici un raspuns concret. Un astfel de raspuns ti-l da numai exemanele de laborator. Ori, sunt convins ca nimeni de aici nu poate sa-ti faca asa ceva si sa-ti spuna clar: este boala X, se trateaza cu produsul Y. Si, decat sa tii in acvariu pesti afectati, mai bine se eutanasiaza...sunt minus valori, cu rezistenta imuna scazuta. Chiar in cazul obtinerii unor vindecari, acestia ar fi ramas cu o sensibilitate crescute, predispusi mereu la boli...nu mai zic ca acest popeye disease poate avea enorm de multe cauze (infectii bacteriene, parazitare, calitatea proasta a apei, niveluri crescute de NO3 si multe altele), iar vindecarea totala nu se mai obtine niciodata. Am tinut astfel de exemplare vindecate in bazinul meu si periodic, ochii deveneau exoftalmici, acoperiti cu o pelicula alba, in ciuda tratamentelor efectuate.
Personal, am luat de foarte mult timp decizia de a nu mai trata absolut nici un peste bolnav, indiferent de valoarea lui. Il scot din bazin si-l eutanasiez. Procedeul se numeste stamping-out si nu eu sunt cel care am descoperit roata. Si nu-i tratez pentru ca, din punct de vedere medical si economic nu se justifica.
Dreptul la viata? Da, de acord cu asta, dar mie imi place sistemul elvetian in care se permite eutanasia oamenilor la cerere, in situatia de boli grave. E cam fortata comparatia, dar c'est la vie toujours parshiva...si mie imi pare enorm de rau pentru un Tropheus sacrificat (Pharaoane, e doar un exemplu ), care costa 80-100 lei, dar nu risc imbolnavirea altor pesti...niciodata nu as mai avea linistea aceea, stiind ca am reintrodus in bazin un peste bolnav candva, care s-a..."vindecat"...aparent, dar care stiu ca a ramas cu o sensibilitate.
Bineinteles, este strict opinia mea personala, nu trebuie sa dea nastere la o polemica intensa.

PS...daca cineva ti-ar fi spus ca boala e contagioasa, cea mai buna solutie ar fi fost tot eutanasia!!!

http://www.acvariu.ro/coppermine/index.php?cat=12817
[Email]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

minnardy wrote:am luat de foarte mult timp decizia de a nu mai trata absolut nici un peste bolnav, indiferent de valoarea lui. Il scot din bazin si-l eutanasiez.

Bruta inumana ce esti .......

minnardy wrote:Aici nu puteai obtine un raspuns foarte clar...ajungeai eventual la un topic intins pe cateva pagini fara nici un raspuns concret. Un astfel de raspuns ti-l da numai exemanele de laborator.

Cam asa e. E ca si cum ai cere unui medic sa-ti spuna ce boala ai fara sa te vada, fara nici un fel de analize. E imposibil.

Poze: smilie ... Poze cu plante
Humbert
Aquamaster
[Avatar]

IP:

si eu cred ca foarte bine ai facut.
am avut si eu pesti cu exoftalmie si nu mi-a supravietuit niciunul, desi am tratat cu tot felul de antibiotice.
in general, si eu am ajuns la concluzia ca cea mai buna solutie este sa nu tratezi niciun peste pentru nimic in afara de gris sau cazuri usoare de finrot, de exemplu.

Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Cindva tratam pestii cu exoftalmie, n-am reusit niciodata sa vindec vreunu' in stare cit de cit avansata.

Poze: smilie ... Poze cu plante
Alex.B
Senior member
[Avatar]

IP:

Ideea e ca s a manifestat doar la neonii "batrani" probabil sistem imunitar deficitar, si pana la urma cat sa reziste. Sper sa fie doar astea cazurile, stiu ca frumos nu e, dar macar e eficient!

fost cesrobis

Forum Index » Boli/tratamente
Go to: