[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Fundal-java moss  XML
Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Author Message
V.Sorin
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Am avut astazi ocazia de a-mi face un fundal din java moss.Va voi preciza ma jos preturile si modul de lucru.Ar fi mers si cateva poze dar le voi face odata cu evolutia fundalului.
Materiale:
Plasa de tantari-3 lei metru (a fost mai mult decat suficient)
Ventuze 0,3 lei bucata (am luat 6)-1,8 lei
Nailon-0 lei (aveam prin casa)
Jawa Moss-crescuta pe o buturuga timp de aprox 2 luni (10 lei doua gheme)
Modalitate de lucru:
1.Am luat inaltimea si latimea acvariului si le-am inmultit cu 2, astfel le-am impaturit.
2.Am rupt mossul si l-am plasat pe suprafata plasei.
3.Am cusut nailonul (una pe fata alta pe dos) pe plasa de tantari (in cazul meu distanta dintre o cusatura si alta nu a prea contat.
4.Am facut 6 gauri prin care am pus ventuzele (3 sus 3 jos).
5.Am lipit fundalul pe spatele acvariului

Singura dificultate pe care am avut-o a fost ca atunci cand am ridicat "zidul" au alunecat cateva bucatele de moss inspre baza dar am remediat problema.
Ce va sfatuiesc este sa udati "zidul" inainte de asezare pe fundal la acvariu ca astfel nu mai aluneca bucatelele de moss.

Total pret 14,8 lei

This message was edited 2 times. Last update was at 02/09/2009 08:17:38

Un subscribe si suntem pretinasi !
[Email] [Yahoo!]
dj_ando_83
Member

IP:

pai si pozele unde sunt?
[Email] [Yahoo!]
narcis.b
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Nu e suficient sa fie udat,daca suprafata este mare,din loc in loc trebuie cusuta,astfel nu se va mai lasa in curentii apei
[Email]
V.Sorin
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Din pacte am patit-o cu acest fundal.Deci nu il mai recomand.Mi-am intoxicat apa cu niste substante toxice din plasa de tantari si au murit 4 pesti in decurs de o zi.

This message was edited 1 time. Last update was at 03/09/2009 11:17:06

Un subscribe si suntem pretinasi !
[Email] [Yahoo!]
dj_ando_83
Member

IP:

de asta sunt eu impotriva decorurilor DIY gen background din polistiren cu ciment pe el, radacini din cine stie ce lemn sau ce o mai fi pe acolo.
[Email] [Yahoo!]
gengiskhan
Moderator
[Avatar]

IP:

Eu cred ca te grabesti cu tragerea concluziilor.
background-urile facute cu ciment pot fi la fel de ne-toxice ca si cele profesionale, cumparate. La fel radacinile, la fel decorurile.

Atata timp cat omul se informeaza si face treaba cum trebuie, nu are de ce sa se ingrijoreze.

I can't brain today ... I have the dumbs.
[WWW] [Yahoo!]
narcis.b
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Data viitoare foloseste plsa de constructii din fibra de sticla,se gaseste la metru mai la toate magazinele de constructii!
[Email]
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

narcis.b wrote:Data viitoare foloseste plsa de constructii din fibra de sticla,se gaseste la metru mai la toate magazinele de constructii!

N-as vrea sa polemizez, dar nu m-as baga nici la fibra de sticla. Nu stiu de ce, nu am facut experimente, dar nu-mi suna bine deloc. Plasa aia e posibil sa nu aibe destul adeziv in ea...rezulta fibre prin acvariu. Oricum are ceva fibre razalete ce se vad cu ochiul liber. Ma rog, io unu' nu ma-s risca.

"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
[Email] [Yahoo!]
calin_gherman
Ultra High Member
[Avatar]

IP:

Merge fibra de sticla in acvariu. Eu am la ambele locasuri ale inletului si outletului filtrelor externe...am pus plasa ca sa nu intre pestii in acele locuri. Functioneaza de vreo 3 luni...nu-s probleme.

http://www.acvariu.ro/coppermine/index.php?cat=12817
[Email]
bogdan94
Member

IP:

Plasa aia de constructii nu merge, am incercat eu si cand am vrut sa o cos toata s-a desfacut...
[WWW] [Yahoo!]
marzzx
Member
[Avatar]

IP:

bogdan94 wrote:Plasa aia de constructii nu merge, am incercat eu si cand am vrut sa o cos toata s-a desfacut...
Poate ai dat peste una de o calitate slaba. Eu am folosit plasa de constructii in mai multe randuri sa imi acopar un filtru intern cu moss si nu am avut problema asta.

La t?? ni-i greu !!!
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

minnardy wrote:Merge fibra de sticla in acvariu. Eu am la ambele locasuri ale inletului si outletului filtrelor externe...am pus plasa ca sa nu intre pestii in acele locuri. Functioneaza de vreo 3 luni...nu-s probleme.

E bine de stiut ca s-a experimentat si merge fara probleme. N-am avut niciodata incredere in acea plasa, nu stiu de ce, probabil asocierea cu vata de sticla mi-a intunecat subconstientul .

"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
[Email] [Yahoo!]
nevergreen
Junior member
[Avatar]

IP:

merge foarte bine, confirm si eu, am chiar un perete intreg al acvariului acoperit cu astfel de plasa si in loc de java-moss am folosit christmass-moss, arata foarte bine. daca nu uit o sa urc si o poza.

Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Go to: